Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

HITLAR (1986)


 Ο Μέγας κινηματογραφικός ήρωας του Πακιστάν , Sultan Rahi , επιστρέφει με επικό αιματοβαμμένο/υπερκινητικό δράμα του εκστατικού , σε σημείο αυτόματης ανάφλεξης , σκηνοθέτη Indrees Khan , το οποίο επαναπροσδιορίζει την ιστορική αλήθεια για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του 20ου αιώνα . Μπορεί στην αφίσα να υπάρχει το όνομα του Χίτλερ , αλλά η ταινία λέγεται HITLAR !
Ο Αδόλφος Χίτλερ , πέρα από το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνος για την ρίψη της πυρηνικής βόμβας σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι , δεν πέθανε ποτέ στο καταφύγιο του Βερολίνου , αλλά το έσκασε την τελευταία στιγμή στο Πακιστάν όπου και έφτιαξε καινούργια οικογένεια ! Εκεί αναμίχτηκε με τους ντόπιους πληβίους του προσφάτως ανεξάρτητου κράτους , αλλοιώνοντας το μουστάκι του , αφήνοντας μαλλί και φορώντας τις τοπικές ενδυμασίες . Για να ολοκληρώσει την νέα του ταυτότητα και να αποφύγει τους Εβραίους κυνηγούς ναζί , άλλαξε το όνομα του σε ΧΙΤΛΑΡ από Χίτλερ !
Πέρα από τον μεταμφιεσμένο Αδόλφο , στην γύρω περιοχή κατοικεί και ο Josef Goebbels ως Malik Saab ! Πέρα από αυτές τις αλήθειες που δεν έμαθε ποτέ κανείς , η ταινία ασχολείται κυρίως με την ζωή και την δράση του χαμένου γιου του Χίτλερ/Hitlar , του Hitlar Τζούνιορ !
Ο Mustafa Qureshi είναι ο Hitlar Jr. !
Ο εκκεντρικός γιος του πρώην δικτάτορα έχει συλλογή από ευφάνταστες περούκες και μοδάτα ρούχα (που αλλάζει αστραπιαία κατά βούληση) , αλλά για να συμπληρώσει την συλλογή του , χρειάζεται άμεσο ρευστό ! Για αυτό το λόγο στέλνει τους μπράβους του στις γύρω περιοχές για να σκοτώνουν και να κλέβουν πλούσιους επιχειρηματίες ! Ο Hitlar Jr. διαθέτει και προσωπικό μουσικό θέμα (με χρυσούς δίσκους διαφόρων μεγεθών να πέφτουν από τον ουρανό) κάθε φορά που εμφανίζεται από το πουθενά , ή που βγαίνει από την θάλασσα την στιγμή που έχει στηθεί ένα αυθόρμητο γλέντι στη παραλία (προς τιμήν του όλος τυχαίος) . Ζει με την μητέρα του , την οποία και στέφει αυτοκράτειρα εις το όνομα του πατέρα του μπροστά από ένα γιγαντιαίο του πορτραίτο (και υπάρχουν πολλά πορτραίτα του μπαμπά Αδόλφου μέσα στο ντισκο-μπούνκερ του υιού) .
O Hitlar στράφηκε στην ζωή του εγκλήματος από μικρή ηλικία , όταν μπροστά στα παιδικά του μάτια αντίκρυσε κατά τη διάρκεια μιας βροχερής νύχτας την δολοφονία του θείου του - του επίσης μεταμφιεσμένου σε πακιστανό Himmler - από τοπικούς μαφιόζους ! Η βίαιη εξέλιξη του ως προσωπικότητα είναι υπεύθυνη για την ζοφερή κατάσταση της μικρής πόλης όπου ελέγχει με σιδερένια γροθιά (και μπουκλε-περούκα)  ...
O Sultan Rahi είναι ο απαθής , αλλά ηρωικός Sultan . Βλέποντας το κακό που συμβαίνει στο χωριό του και μέσα από μια ξαφνική βροχή αίματος , αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να τα βάλει με τον σατανικό γιο του Χίτλερ μετά από ευλογία του τοπικού μάγου !
Στην δραματική πορεία του Sultan προς την λύτρωση , ο χωροχρόνος της οθόνης γεμίζει από τραγούδια και χορό που εξαρθρώνει το ανθρώπινο σώμα , φρενήρεις χορογραφίες δράσης που εξαρθρώνουν το ανθρώπινο μυαλό και μια κάμερα που φεύγει από τα χέρια του σκηνοθέτη συμπληρώνοντας την ψυχεδελική εμπειρία ! Είναι σαν να μην ελέγχει τι τραβάει μερικές φορές !
Ο Sultan πέρα από τους τραμπούκους του Hitlar Jr. τα βάζει και με αρκούδες κάποιο βράδυ άσκοπης περιπλάνησης στο δάσος , αλλά εκεί θα τον βρει ο αμέσως επόμενος σημαντικός χαρακτήρας της ιστορίας !
Ο εν λόγω χαρακτήρας κλειδί/από μηχανή θεός στο αρχαιοελληνικό δράμα , είναι ο σχεδόν άραβας λήσταρχος Rustam Khan , ο οποίος αποδεικνύεται ο χαμένος πατέρας του Sultan ! Σώζει τον Sultan από βέβαιο θάνατο και εξευτελισμό από τους αρκουδάνθρωπους και τον επαναφέρει στην ζωή μετά από μερικά λεπτά ξεκούρασης . Και οι δύο μαζί ξαναβρίσκονται προς το τέλος της ταινίας , όπου τα βάζουν με τον Hitlar και την παρέα του , με άμεση βοήθεια από την μάνα του παρανοϊκού συλλέκτη περουκών και την ηρωική και πάντα διαθέσιμη αστυνομία του Πακιστάν η οποία έχει την δυνατότητα να τηλεμεταφέρεται από τόπο σε τόπο πάντα τρέχοντας με τα πόδια (κι ας χρησιμοποιούν άλογα , ή αυτοκίνητα οι δράστες που κυνηγούν) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.