Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

SAMURAI COP (1989)


Εξωφρενικά γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Ιρανό σκηνοθέτη Amir Shervan (αξίζουν συγχαρητήρια στον άνθρωπο που το έσκασε από το κολαστήριο του Ruhollah Khomeini και πήγε στην Αμερική για να γυρίσει σκληρό φέσι) .
Άλλες ξεχωριστές δουλειές του Shervan που άμα τις είχε γυρίσει στο Ιράν θα τον είχαν λιθοβολήσει μέχρι θανάτου με τις κόπιες των βιντεοκασετών , είναι τα HOLLYWOOD COP (1987) , KILLING AMERICAN STYLE (1990) και YOUNG REBELS (1992) .
Ο ξυλουργός/ηθοποιός(και υποτιθέμενος πρώην σωματοφύλακας του Sylvester StalloneMatt Hannon ( AMERICAN REVENGE ) είναι ο μπάτσος σαμουράι του τίτλου , Joe Marshall . Ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι της δίωξης εγκλήματος ! Έχει ρητή εντολή από τον διοικητή του τμήματος του να καθαρίσει την πόλη χρησιμοποιώντας το ταλέντο του (τόσο στις πολεμικές τέχνες , όσο και στον έρωτα) μετά την τελευταία μεγάλη άνοδο της εγκληματικότητας . Το πάντα φρεσκολουσμένο μακρύ μαλλί του παραπέμπει σε hair-metal είδωλο της εποχής . Η εκρηκτική του ερμηνεία στην συγκεκριμένη ταινία , υπήρξε και η τελευταία του . Ίσως η ερωτική σκηνή με την συνάδελφό του Peggy ( Melissa Moore - SORORITY HOUSE MASSACRE 2 ) και το μαύρο τάνγκα (που φόραγε ο ίδιος για να μην μπερδευόμαστε) , να αποτέλεσε την ταφόπλακα του για περαιτέρω εξέλιξη σε ταινίες τίμιας δράσης . Θα μπορούσε άνετα να έχει ακολουθήσει καριέρα μοντέλου για εξώφυλλα βιβλίων Άρλεκιν - βλέπε Fabio . Επέστρεψε , αδικαιολόγητα από φεσολογική άποψη , στην ξυλουργική εκτός κινηματογραφικών σετ (είχε δουλέψει στα THE BLOB και NIGHT OF THE CREEPS) .
Όλα τα μάτια ήταν στραμμένα τόσο στις εκφράσεις του προσώπου του όσο και στην πιγούνα του Z'Dar !
O Mark Frazer είναι ο μαύρος συνάδελφος του Marshall , Frank Washington . Δεν υπάρχει ερωτική σκηνή με αυτόν . Μιλώντας για εναλλαγή συναισθημάτων , ο Frank κερδίζει το στοίχημα της σαπουνόπερας . Ο αποτυχημένος συνδυασμός κωμωδίας (παρόλο που προσπαθεί να κάνει τον Eddie Murphy και τον Danny Glover ταυτόχρονα) και σκληρής φέσας (σε μια σεξουαλικά αμήχανη σκηνή , κακοποιός τον απειλεί πως θα τον ευνουχίσει λέγοντας του αμφιλεγόμενα και ενώ κρατάει το όργανο του: "Μίλα , αλλιώς θα σου αφαιρέσω αυτό το δώρο ... αυτό το ΜΑΥΡΟ ΔΩΡΟ !") κάνει δόντια να τρίζουν και χείλη να μένουν άλαλα ... Υπάρχει η φήμη πως θα είναι και στην συνέχεια της φαρσοκωμωδίας , το SAMURAI COP 2: DEADLY VENGEANCE (2015) - άμα και όποτε αξιωθεί κανείς να πιάσει μια βιντεοκάμερα στο χέρι , αλλά μπορείς να ελπίζεις στον βίαιο θάνατο των συντελεστών ...
Robert Z'Dar ( MANIAC COP ) , είναι επίσης σαμουράι , αλλά όχι μπάτσος αυτή τη φορά (μόνο μανιακός) . Είναι το πρωτοπαλίκαρο του γιακουζέου Okamura , ο Yamashita , ο οποίος αναλαμβάνει να φέρνει εις πέρας τις "βρώμικες δουλειές" . Σε αυτή τη ταινία έχει περιποιημένο μούσι και όρεξη για δουλειά (να σπάει σπονδυλικές στήλες δηλαδή) . Δεν είναι Ιάπωνας .
O τακτικός ασιάτης κακοποιός της περιόδου Gerald Okamura ( NINJA ACADEMY ) είναι ο αναμενόμενα κακός της υπόθεσης , Ιάπωνας μαφιόζος Okamura .
Ο Okamura είναι απογοητευμένος που η συμμορία του (ονόματι Katana) δεν έχει το ίδιο εγκληματικό στάτους με άλλες συμμορίες Κινέζων και Ιαπώνων (που μάχονται μεταξύ τους για κυριαρχία τους άγριους δρόμους του Λος Άντζελες) . Θέλει να ξεχωρίσει . Τόσο , που στην πρώτη του συνάντηση με μια συμμορία Κινέζων , αντί να κάνουν υποχθόνια μπίζνα , καταλήγει να τους σκοτώσει όλους !
Μέσα στην συμμορία του το εκπαιδευμένο μάτι μπορεί να διακρίνει και την πρώην πορνοστάρ Krista Lane (ενεργό δράση από το 1985 μέχρι το 1992) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.