Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

THE RUSSIAN NINJA (1989)


Γνωστό και ως RUSSIAN TERMINATOR , το THE RUSSIAN NINJA κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ως Ο ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ (η ελληνική βιντεοκασέτα που έχω στην δυναμική αρχειοθήκη γράφει Ο ΛΕΥΚΟΣ NINJA βέβαια) .
Κανονικά θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει ως Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΝΙΝΖΑ , ή ως Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ , ή ως Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΛΟΒΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΙΝΖΑ μιας και η ταινία είναι Σουηδικής παραγωγής .
Παρόλο που οι Σκανδιναβοί δεν έχουν ίχνος χιούμορ μέσα τους , η ταινία τους βγήκε επιπέδου φεσο-φάρσας , από το πρώτο λεπτό !
Μια αδίστακτη οργάνωση εμπορίας όπλων και ναρκωτικών ετοιμάζει να ανατινάξει τις αναβαθμισμένες σχέσεις Δύσης και Ανατολής στον αέρα !
Ο μόνος τρόπος που σκέφτηκαν να εκβιάσουν έναν Αμερικάνο κυβερνητικό παράγοντα είναι να απαγάγουν τον χλεχλέ αρραβωνιαστικό της κόρης του !
Φυσικά η Αμερική δεν θα άφηνε έτσι τα πράγματα οπότε καλεί να αναλάβει δράση ο πρώην πράκτορας του FBI , Mark Robinson ( Frederick Offrein - γνωστός από τον ρόλο του στο χέβι μέταλ/slasher-στα-χιόνια αριστούργημα BLOOD TRACKS ) , ο οποίος πλέον χαλαρώνει κάνοντας τον φωτογράφο μόδας !
Επειδή όμως ούτε η Ρωσία σκοπεύει να κάτσει με σταυρωμένα χέρια , επιστρατεύει τον δικό της υπερ-πράκτορα , τον Ρώσο Εξολοθρευτή (ο οποίος έχει χαρακτηριστική Αυστριακή προφορά για ευνόητους λόγους ιλαρότητας) , που ξέρει να λύνει προβλήματα μόνο σκοτώνοντας ("Έχεις πρόβλημα , θα πεθάνεις" είναι η χαρακτηριστική του ατάκα με προφορά "γι(ε)ουα χ(ε)αβ α πρ(ό)αμπλ(ε)αμ γι(ε)ουα γκόνα ντά(ε)ι !") !
Τον ρόλο ενσαρκώνει με άνεση ο Magnus Cederblad , ο οποίος τερμάτισε την καριέρα του το 2000 με επίσης Σουηδική σαχλο-κωμωδία πολεμικών τεχνών (θελημένα αυτή τη φορά) , το NINJA MISSION 2000 .
Άξια αναφοράς - εμφανισιακά τουλάχιστον για την εποχή - είναι και η Helle Michaelsen (Miss Αύγουστος 1988 , μετά από προτροπή για πόζα στο Playboy από την Brigitte Nielsen) , η οποία κάνει την ασυμβίβαστη κόρη του Αμερικανού κυβερνητικού , Eve Garland .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.