Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

INSTANT JUSTICE (1986)


"Είσαι Αμερικανός , δεν είσαι ;!
- Ναι , στο διαβατήριο . Δεν ανεμίζω και την σημαία όμως !
- Ναι ;! Λοιπόν ΕΓΩ την ανεμίζω !"

Η μοναδική ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Craig T. Rumar .
Έχοντας τον πιο Σηγκαλογικό τίτλο μέχρι στιγμής , το "Άμεση Δικαιοσύνη" εξαπολύει κινηματογραφική οργή πατριωτισμού στα πρότυπα "διασκέδασης" του TOP GUN (έτσι το αναφέρει στο εξώφυλλο , άλλα μάλλον η διασκέδαση θα αφορά τις στολές και την μερική ομοιότητα του Parre με τον Tom Cruise , γιατί δεν έχει καγκουρο-δράση με αεροπλάνα) !
O Michael Parre ( STREETS OF FIRE , THE PHILADELPHIA EXPERIMENT , COMMODO VS COBRA , BLOODRAYNE 1-2&3 , NINJA CHEERLEADERS ) είναι ο διακεκριμένος Αμερικανός Πεζοναύτης Scott Youngblood (με Ινδιάνικο αίμα μέσα του κρίνοντας από το επίθετο) ! Είναι τοποθετημένος στην Αμερικανική Πρεσβεία στο Παρίσι . Ο Πρέσβης είναι εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις του και του χαρίζει το ασημένιο 45άρι που είχε στον Πόλεμο της Κορέας . Ένα τηλεφώνημα θα φέρει τα πάνω κάτω όμως .
Ο Scott ταξιδεύει στην Ισπανία για να επισκεφτεί την αγαπημένη του αδελφή Kim ( Lynda Briges ) , αλλά δυστυχώς δεν θα την βρει ζωντανή ! Του είχε τηλεφωνήσει μερικές μέρες νωρίτερα σε άθλια κατάσταση και ζητούσε την βοήθεια του ...
Μόνος στους δρόμους της Μαδρίτης και μόνο με τρεις μέρες άδεια (γιατί μετά έχει να πάει Ιαπωνία) , ο Scott θα ερευνήσει την δολοφονία της αδελφής του για να αποδώσει "Άμεση Δικαιοσύνη" στους κακοποιούς που χτύπησαν την οικογένεια του και να ανεμίσει την αστερόεσσα !
Ο Parre αν ήταν πιο "ξύλινος" στον ρόλο του θα περνούσε άνετα για cyborg . Η τέλεια πολεμική μηχανή που αποδίδει "ΆΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ! Ίσως αν είχε γυριστεί μια δεκαετία αργότερα η ίδια ταινία ...
O Peter Cook ( MAX HEADROOM ) είναι ο Jake , ο "σύνδεσμος" του Scott στην Μαδρίτη που μοιάζει με τον Art Garfunkel . Φωτογράφος και φίλος της αδελφής του Scott . O Jake είναι κουτσός στο ένα πόδι μετά από μια ευχάριστη συνάντηση με το σατανικό δίδυμο των μαφιόζων που έκανε παρέα η Kim . Ο Scott μένει σπίτι του όταν δεν καταφέρνει να βγάλει άκρη με την αστυνομία που θεωρεί την υπόθεση της αδελφής του κλειστή ... Ο Jake πέρα από διαμονή τον βοηθάει να βρει όπλα και γενικά κάνουν καλή παρέα με τον κουτσό να λειτουργεί ως sidekick του κουλού ...
Ο μακαρίτης Charles Napier ( THE BLUES BROTHERS , RAMBO FIRST BLOOD PART II , THE NIGHT STALKER , DEEP SPACE , ο Δεσμοφύλακας στο ERNEST GOES TO JAIL , MANIAC COP 2 , FUTURE ZONE , SILENCE OF THE LAMBS ) είναι ο Ταγματάρχης Davis . Συναντιέται για λίγο με τον Scott σε αστυνομικό τμήμα της Μαδρίτης . Μετά τον ξαναβρίσκει σε ένα κλάμπ που συχνάζουν Αμερικανοί στρατιώτες και του ζητάει βοήθεια ενώ παραιτείται από το σώμα σύμφωνα με τον κώδικα του πέρατος 4 χρόνων υπηρεσίας . Όταν ο Scott θα κλέψει ένα όπλο από την Αμερικανική Πρεσβεία , εκείνος θα κάνει τα στραβά μάτια ..
Στο τέλος της ταινίας όταν η Virginia πυροβολήσει και ανατινάξει στον αέρα τον έναν από τους δύο κυρίους κακοποιούς που έχει παγιδευτεί μέσα σε ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο , εκείνος της χαμογελάει λες και παίζει στην διαφήμιση της Mentos !
Οι σκληροί βιντεοκλαμπάδες πέρα από τον ρόλο του Murdock στο ΡΑΜΠΟ θα τον θυμούνται και από το ΑΛΙΕΝ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ (1989) του Antonio Margheritti !
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Eddie Avoth είναι ο Silke , ο σκληρός Λατίνος με το παχύ μουστάκι . Παρέα με τον Dutch (καμία σχέση με τον πεζοναύτη που σκότωσε τον Predator στην ζούγκλα της Val Verde ένα χρόνο αργότερα) , ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σάρκας της Ισπανίας . Διαθέτουν Κινέζο μάγειρα , ο οποίος ανταλλάζει μερικές καρατιές με τον Scott .
Ο Scott Del Amo ( CAPTAIN AMERICA - του Pyun ) είναι ο Dutch . Ο Dutch θυμίζει κάτι σιχαμένο μεταξύ Thorn/διάδοχο ευρωπαϊκού θρόνου . Πρέπει να είναι όντως Δανός . Μαζί με τον μελαμψό φίλο του έχουν στήσει μια εταιρία προώθησης μοντέλων που στην ουσία πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας ! Δυστυχώς η όμορφη αδελφή του Scott έπεσε θύμα στις ορέξεις των πελατών τους και έχασε την ζωή της στην προσπάθεια της να ξεφύγει από τα ναρκωτικά και την εκμετάλλευση από το χέρι του Dutch (που κρατούσε ένα σπασμένο μπουκάλι) !
Το Αίσθημα :
Η Tawny Kitaen ( GWENDOLINE , BATCHELOR PARTY , HERCULES: THE LEGENDARY JOURNEYS ) είναι η Virginia . Έχει μαλλί και βάτα που σκοτώνει !
H Virginia γίνεται το επόμενο μοντέλο των μαστροπών γκάνγκστερ αλλά ευτυχώς γνωρίζει τον Scott Youngblood πριν φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή ! Δεν γνωρίζει με τι μούτρα έχει μπλέξει . Ήθελε απλά να βγάλει μερικά λεφτά με τη δουλειά και να φύγει ...
Σταδιακά αναπτύσσεται ρομάντζο που οδηγεί στην πιο αμήχανη ερωτική σκηνή που έχει γυριστεί ποτέ μέσα σε μπάνιο :

-----------------------------------------
Δεύτερη Σηγκαλογική ένωση που υπάρχει με την ταινία πέρα από τον τίτλο είναι ο πρωταγωνιστής Michael Parre ! O Parre έκανε τον κακό στο MAXIMUM CONVICTION (2012) και έφαγε τόσο εξευτελιστικό βρωμόξυλο από τον Steven Seagal στην τελική τους μονομαχία σε τουαλέτες που ήταν λες και τον τιμωρούσε που χρησιμοποίησε τέτοιο τίτλο σε ταινία του πριν προλάβει να το κάνει ο ίδιος στα OUT FOR JUSTICE (1991) , MERCENARY FOR JUSTICE (2006) , URBAN JUSTICE (2007) , TRUE JUSTICE (2010-) κτλ ..
Η τρίτη Σηγκαλογική σταθερά είναι ο καυγάς μέσα στο μπαρ .
Επίσης ο Parre ακόμη σε Σηγκαλογική διάθεση κάποια στιγμή περνάει μόνος του μέσα από τζαμαρία και αργότερα εκπαραθυρώνεται ...
-----------------------------------------
-Βραβείο Χαρακτηριστικό Της Δεκαετίας , πάει :
Όταν βλέπεις να κόβουν την κόκα με χρυσή VISA , ξέρεις σε πια δεκαετία βρίσκεσαι ...
-Βραβείο Ο Θείος Σαμ Κερνάει Πόνο (και ποτό) , πάει :
Μετά από αναμενόμενο καυγά σε μπαρ με άρωμα Σηγκαλογίας , ο Parre κερνάει τους ξαπλωμένους τσαμπουκάδες στο σμπαραλιασμένο μαγαζί με ένα δολάριο λέγοντας πως τα ποτά είναι κερασμένα από τον Θείο Σαμ .... Εκείνος πίνει μόνο κοκα-κόλα .
Η ισοτιμία πέσος δολαρίου ήταν 1 δολάριο=550 πέσος το 1986 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.