Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

DEADLY PREY (1987)



 O David A. Prior ( AEROBICIDE ) παρουσιάζει αιματοβαμμένη περιπέτεια επιβίωσης στα πρότυπα του RAMBO: THE FIRST BLOOD (1982) - αλλά του βγήκε προς το YOR THE HUNTER FROM THE FUTURE (1983) .
Πρέπει να τονίσω πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να κάνεις μια ταινία η οποία είναι ήδη γυρισμένη στα Αγγλικά να φαίνεται για ντουμπλαρισμένη . Τόσο από τον σκηνοθέτη , όσο και από τους ηθοποιούς !
Το Deadly Prey αποτελεί την πρώτη παραγωγή της τότε φρέσκιας εταιρίας παραγωγής Action International Pictures και γυρίστηκε παρέα με το MANKILLERS (1986) !
Η ταινία κυκλοφόρησε έναν χρόνο αργότερα ...
O Ted Prior ( SURF NAZIS MUST DIE και πλειάδα φεσο-περιπετειών μέχρι και σήμερα , μιας και ο σκηνοθέτης αδελφός του συνεχίζει να τον βάζει στις ταινίες του ) κάνει τον Michael "Mike" Danton , ο οποίος απαγάγεται με σκοπό να συμμετάσχει χωρίς την θέληση του σε ένα "σαφάρι" ανθρώπων ! Ο Danton γίνεται έτσι το "Θανάσιμο Θήραμα" του τίτλου , μιας και τυχαίνει να είναι βετεράνος του Βιετνάμ και ξέρει πως να ελιχθεί μέσα σε επικίνδυνες περιοχές . Έτσι και εδώ , ενώ η μέρα του είχε ξεκινήσει όπως όλες οι άλλες , βρίσκεται ξαφνικά ξεβράκωτος και αλειμμένος με γράσο σε ένα άγνωστο δάσος !
Το μόνο που του είπαν ήταν "Τρέξε" ! Εκείνος απάντησε με ένα ξερό "Θα πεθάνετε" ...
Ο Ted Prior δεν κατάφερε να γίνει ποτέ Reb Brown , αν και προσπάθησε πολύ εδώ . Παραλίγο να είχαμε αποτελέσματα YOR THE HUNTER FROM THE FUTURE (1983) στην ημι-ντυμένη εμφάνιση του ...
Ο Ted Prior είναι επίσης γνωστός για τον ρόλο του κακού στο THE BOY WITH THE GOLDEN KIMONO 2 (1988) , που αποτελεί την Ιταλική απάντηση του Fabrizio De Angelis ( THUNDER 1 , 2 & 3 ) στα KARATE KID , και έφτασε τις 6 ταινίες στο σύνολο !
Ο Cameron Mitchell είναι ο πατέρας της Jamie , της γυναίκας του Mike . Είναι συνταξιούχος αστυνομικός . Είναι ντυμένος λες και έχει ετοιμαστεί για σαφάρι . Κανονικό , όχι ανθρώπων (βλέπε Λάμπρο Κωσταντάρα στο Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ) ... Εμφανίζεται από το πουθενά στο στρατόπεδο , αποδεικνύοντας την guest star ιδιότητα του .
Ο/Οι Κακός/οι :
O David Cambell ( EVIL ALTAR , TWISTED JUSTICE , THE KILLING MACHINE , STREET LAW ) είναι ο πρώην πεζοναύτης Hogan . Τον έδιωξαν από τον στρατό ως παρανοϊκό .
Ο Hogan περνάει την ώρα του ελέγχοντας μια μυστική στρατιωτική οργάνωση από την οποία σκοπεύει να ενοικιάζει τους παραστρατιωτικούς/μισθοφόρους του με τις φρεσκολουσμένες χαίτες , τα ρέημπαν και τα τιραντέ φανελάκια σε πλούσιους επιχειρηματίες ! Για να εκπαιδεύσει τα ζώα του ο Hogan απαγάγει ανυποψίαστους από τα προάστεια του Λος Άντζελες και τους πετάει στα δάση όπου βρίσκεται η μυστική τους στρατιωτική βάση για να γίνουν τα έξυπνα θηράματα των κυνηγών του ! Όποιος αποτυγχάνει να σκοτώσει το θήραμα του , χάνει και ο ίδιος την ζωή του . Δεν αστειεύονται εκεί ...
O Hogan αναγνωρίζει τον Danton από τον τρόπο που σκοτώνει . Είναι παλιοί γνωστοί και έχουν το ίδιο στυλ (ειδικά το βάζω-χειροβομβίδα-μέσα-στο-παντελόνι-του-εχθρού πρέπει να είναι το σήμα κατατεθέν) ... Τον έχει εκπαιδεύσει προσωπικά ! Ήταν ο καλύτερος στρατιώτης του . Θα έδινε τα πάντα για να είχε 20 σαν κι αυτόν !
Επειδή βλέπει πως ο στρατός του αρχίζει να μειώνεται δραματικά , αποφασίζει να απαγάγει την γυναίκα του Danton και σαν να μην έφτανε αυτό , την βιάζει κιόλα !
Ως γνωστόν , δεν πειράζουμε οικογένειες γιατί βγαίνει πάντα σε κακό ...
Ο Fritz Matthews ( AEROBICIDE , DEADLIEST PREY ) είναι ο Υπολοχαγός Thorton , το πρωτοπαλίκαρο του Hogan . Όταν ο Danton καθαρίσει την πρώτη φουρνιά των επίδοξων ανθρωποκυνηγών , αναλαμβάνει δράση ! Τον Danton τον είχε , αλλά δεν τον σκότωσε μετά από προτροπή του Hogan που τον ήθελε ζωντανό . Την δεύτερη φορά που θα παλέψουν θα είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί αυτή τη φορά ο Danton τον βλέπει να σκοτώνει την γυναίκα του . Αφηνιασμένος όπως είναι , τρέχει κατά πάνω του , του κόβει το χέρι με την μασέτα του και αρχίζει να τον κοπανάει με αυτό !!!!!!!! Στην συνέχεια του κόβει και το σκάλπ με μια κραυγή δικαίωσης ! Είμαι περίεργος να δω πως επιστρέφει ο Thorton στο DEADLIEST PREY (2013) ...
Ο Matthews μοιάζει με τον Roddy Piper στα νιάτα του .
Ο Troy Donahue ( THE MONOLITH MONSTERS , MONSTER ON THE CAMPUS , THE GODFATHER PART 2 , CYCLONE , DR ALIEN , OMEGA COP ) είναι ο Don Michaelson , ο επιφανής πολίτης/μυστικός χρηματοδότης του Hogan . Είναι μπίζνεσμαν , όχι ηλίθιος . Περιμένει αποτελέσματα από την πρότυπη εκπαίδευση των μισθοφόρων για να αρχίσει να βγάζει χρήμα . Δεν προλαβαίνει να δει τους καρπούς των κόπων του βέβαια , αφού ο συνταξιούχος Mitchel εμφανίζεται ως άγγελος εκδικητής και τον πυροβολεί για το κακό που έχει κάνει στον κόσμο .
Η Dawn Abraham ( PRISONERS OF THE LOST UNIVERSE ) είναι η Sybil , η μοναδική γυναίκα στο στρατόπεδο του Hogan . Ξεχωρίζει από το καυτό χακί σορτσάκι ... Χρησιμεύει κυρίως στο να δίνει μπύρες στον Hogan . Το τέλος της είναι άδοξο , αφού μετά από χτύπημα με ακουστικό στο πρόσωπο , τρώει τρεις απανωτές πιστολιές στα μούτρα . Ο Danton δεν χτυπάει τις γυναίκες μόνο με τριαντάφυλλα ...
----------------------------------------
Το 2013 βγήκε η συνέχεια της ιστορίας με τον τίτλο THE DEADLIEST PREY (με τους αδελφούς Prior στα ίδια πόστα) !
Προτείνεται για διπλή προβολή με το HARD TARGET (1993) γιατί μοιάζει κάπως η υπόθεση στο κυνηγάμε-ανθρώπους-για-την-πλάκα-μας μέρος .
Προτείνεται επίσης για τριπλή προβολή με το RAMBO THE FIRST BLOOD (1982) και το YOR THE HUNTER FROM THE FUTURE (1983) για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.