Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ULTIMAX FORCE (1986)


To ULTIMAX FORCE είναι μια περιπέτεια του Willy Milan ( γνωστό για το μεταποκαλυπτικό έπος WAR OF THE WARLORDS ) που γυρίστηκε στις Φιλλιπίνες όπως και δεκάδες άλλες στην συγκεκριμένη περίοδο της ακμής της τίμιας πατριωτικής περιπέτειας . Το ULTIMAX FORCE αποτελεί συνδιασμό δύο αγαπημένων ειδών ταινιών δράσης , με χαρακτήρες που ακροβατούν μεταξύ του συγκρατημένου Νίντζα εκτελεστή που υπολογίζει στην εντέλεια τα χτυπήματα του και του αδάμαστου Κομμάντο ήρωα που απλά τα κάνει λαμπόγυαλο σε κάθε περίπτωση , συμπιεσμένα σε ένα πακέτο εκρηκτικού αυτισμού και υπερβολικής χρήσης τραμπολίνο μέσα στην αφιλόξενη ζούγκλα !
Αιχμάλωτοι πολέμου κρατούνται ακόμη στο Βιετνάμ , γιατί όπως φαίνεται ο Chuck Norris δεν κατάφερε να τους σώσει όλους στα δύο πρώτα MISSING IN ACTION (1984-1985) !
Συγκεκριμένα , ο Κάπταιν Dave Morgan ο οποίος είχε χαθεί σε μια αποστολή και όλοι των θεωρούσαν νεκρό βρίσκεται ζωντανός σε ένα βιετναμέζικο στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου !
Διοικητής του εφιαλτικού αυτού στρατοπέδου είναι ο αδίστακτος συνταγματάρχης Minh , ο οποίος με κάθε τρόπο προσπαθεί να μάθει τα σχέδια που κρύβει ο Morgan . Το μυστικό ότι ζει όμως έχει μαθευτεί και η βοήθεια πρέπει να έρθει γρήγορα πριν υποκύψει στα βασανιστήρια και τα αποκαλύψει όλα ...
Το να εισχωρήσει κανείς στο Βιετνάμ με τη βοήθεια εκπαιδευμένων στρατιωτικών είναι αρκετά εύκολο . Το να ξετρυπώσεις όμως τα στρατόπεδα των αιχμαλώτων πολέμου , να προσπαθήσεις να σώσεις τους μισοπεθαμένους αιχμαλώτους και να τους βγάλεις από την χώρα είναι ένα όνειρο !
Κανείς δεν έχει αποδράσει από τα στρατόπεδα του Minh και κανείς δεν έζησε να πει γι'αυτά !
Κάπου εδώ μπαίνει στην εικόνα της δράσης ο Chris Barton και οι άνδρες του !
Οπλισμένοι με την δεξιοτεχνία των Νίντζα είναι έτοιμοι για τα πάντα !
Ο Arnold Nicholas είναι ο κομμάντο/Νίντζα Chris Burton . Καταλαβαίνει κανείς πως ασχολείται σοβαρά με τις πολεμικές τέχνες γιατί η ταινία ξεκινάει με γενικό πλάνο στο εσωτερικό του σπιτιού του όπου και βλέπουμε διάσπαρτα περιοδικά που γράφουν NINJA στο εξώφυλλο ! Επίσης καταλαβαίνει κανείς πως δεν αστειεύεται αφού μιλάει πάντα για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο ! Παρέα με άλλους τρεις ενθουσιώδεις κομμάντο/Νίντζα με εξίσου αντρίκια ονόματα ( Dick Foster , Bill Norton και Mike Dobson ) αναλαμβάνουν την αποστολή αυτοκτονίας στις ζούγκλες με σκοπό να σώσουν όχι τόσο τα στρατιωτικά μυστικά , αλλά τον καλό τους φίλο ! Δυστυχώς ο φίλος τους μένει για πάντα στις ζούγκλες , αλλά η παρέα ξεχνιέται γαζώνοντας ένα ατελείωτο κύμα από Βιετκόνγκ σε ένα ξεδιάντροπο infinite ammo mode :
Πέρα από τις σφαίρες που δεν τελειώνουν ποτέ οι αναγεννημένοι κομπάρσοι περνούν το μαρτύριο του τραμπολίνο (αφού δεν ξέρεις ποτέ που θα προσγειωθείς και το πόσο αθλητής της ενόργανης θα φαίνεσαι στο τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας να κάνεις πως πεθαίνεις) με τις χειροβομβίδες να πέφτουν βροχή !
Και μη ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με Νίντζα , οπότε πέφτουν και μερικές σπαθιές για να ολοκληρωθεί το ξεκαθάρισμα των παράσιτων ...
O Rey Vhen είναι ο σατανικός επικυρίαρχος της ζούγκλας , Συνταγματάρχης Minh ! Φυσικά και σκοτώνει τον πολύτιμο αιχμάλωτο , προτού του αποκαλύψει τα μυστικά , γιατί απλά ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ! Θέλει να κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν ! Θες δεν θες δακρύζεις από αγαλλίαση όταν τον σκοτώνουν !
------------------------------------------
Ο μάστορας του είδους Cirio H. Santiago επέστεψε για πολλοστή φορά στις ζούγκλες των Φιλιππίνων το 1989 με το HELL'S ANGELS IN VIETNAM , αλλά αυτή τη φορά αντί να στείλει Νίντζα στις Φιλιππίνες , έστειλε μέλη από την περιβόητη συμμορία των μηχανόβιων Hell's Angels !
Η ταινία κυκλοφόρησε στη Γερμανία ως RUCKUS 2 ! Καμία σχέση με το RUCKUS (1981) , όπου πρωταγωνιστούσε η Linda Blair ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.