Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

SNAKE EATER II: THE DRUG BUSTER (1989)


Στα καπάκια συνέχεια των κατορθωμάτων του ανελέητου κυνηγού του εγκλήματος , Jack "Στρατιώτη" Kelly !
Αυτή τη φορά ήρθε η ώρα να καθαρίσει μια και καλή την "γειτονιά" από τα ναρκωτικά (και να φάει μερικά φίδια ταυτόχρονα) ....
O Lorenzo Lamas είναι για δεύτερη φορά ο πρώην ειδικός καταστροφέας πεζοναύτης "Φιδοφάγος"/νυν αστυνομικός αδιάφθορος διώκτης του εγκλήματος , Jack "Στρατιώτης" Kelly (γνωστός και ως Johnny Law) !
Αυτή τη φορά ο Kelly κυκλοφορεί χωρίς υποστήριξη από τον νόμο , αφού βρίσκεται σε επταήμερη διαθεσιμότητα από το αστυνομικό σώμα (εξαιτίας των γεγονότων της προηγούμενης ταινίας , συν το γεγονός ότι δεν τα πάει καλά με τους κανόνες ακόμη) .
Ο Kelly θα το ρίξει για άλλη μια φορά στην εκδίκηση , αφού θα αναγκαστεί να τα βάλει με τα μεγάλα καρτέλ της πρέζας του Los Angeles , μετά το ξαφνικό πέσιμο σε κώμα δύο παιδιών από υπερβολική δόση μέσα σε ένα κέντρο νεότητας ενός φίλου του ! Κι όλα αυτά μέσα στα 10 πρώτα λεπτά της ταινίας !
Στην πραγματικότητα , τα ναρκωτικά που κυκλοφορούν στην πιάτσα από τους συγκεκριμένους σατανικούς εμπόρους είναι μπολιασμένα με ποντικοφάρμακο !
Ο Kelly θα ξεθάψει κάτι όπλα από την ένδοξη εποχή της δράσης του στους πεζοναύτες και θα επιτεθεί δίχως οίκτο και αυτοσυγκράτηση στο αρχηγείο των εμπόρων του θανάτου !
Δυστυχώς θα τον συλλάβουν , αλλά ο δικηγόρος του θα του κανονίσει άνετη διαμονή σε ψυχιατρείο με τα γνωστά νομικά τερτίπια (όταν ανατινάζεις 4 εμπόρους ναρκωτικών , μπορείς άνετα να δηλώσεις τρελός) !
Μέσα στο ψυχιατρείο , η ταινία θα μετατραπεί σε κωμωδία εκδίκησης , με τον γενικό χαβαλέ να κυριαρχεί και τους κλισέ παρανοϊκούς (ο πυρομανής , ο σεξομανής τηλε-ευαγγελιστής , ο κλεπτομανής , ο μίμος του Γκρούτσο Μάρτξ στοιχηματάκιας , κτλ) να απογειώνουν την ταινία σε κλανοκωμωδία περιωπής ! Ο Jack Kelly βρίσκεται στο στοιχείο του δηλαδή , ειδικά όταν λαμβάνει μέρος στο "Παιχνίδι" (οι τρελοί διασκεδάζουν πλακώνοντας ο ένας τον άλλον ενώ είναι δεμένοι σε αναπηρικές καρέκλες) !

ΚΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ#1 :
Ο Kelly προσπαθεί να δραπετεύσει από το ψυχιατρείο χρησιμοποιώντας τον αεραγωγό . Μέσα στον αεραγωγό θα συναντηθεί με μια πόρνη που πηγαίνει σε τρόφιμο πελάτη (η οποία κάνει σχόλιο για τα εμφανή "προσόντα" του Kelly για να μη ξεχνιόμαστε) και έναν πιτσαδώρο που ζητάει κατευθύνσεις ...
O Larry B. Scott ( ο ουρανιοτοξιστής Lamar από το REVENGE OF THE NERDS IRON EAGLE , ο πρώτος από τους διαγωνιζόμενους που χάνει από τον Daniel Larusso στον τελικό καράτε του πρώτου KARATE KID , η φωνή του Paladin στο DIABLO II ) είναι ο πλακατζής ημι-νταβάς (ενδυματολογικά τουλάχιστον) μικροκακοποιός/βοηθός του Lamas ! Μιας και ο Lamas αποφάσισε να καθαρίσει την "γειτονιά" από τα φίδια κάθε χρώματος , έπρεπε να υπάρχει και ο κατάλληλος βοηθός για το represent κοινωνικό σχόλιο . O Speedboat είναι ενεργό μέλος της κοινότητας του και μέσω ενός προγράμματος της αναστολής του βοηθάει τους νέους να βγουν από το αδιέξοδο της συμμορίτικης βίας και των ναρκωτικών διατηρώντας ένα κέντρο άθλησης , έξαλλο σκοινάκι σε χορογραφία γκόσπελ , ΝΤΙ-ΤΖΈΪΝΓΚ και εκμάθησης break-dancing !
Γίνονται δυναμικό δίδυμο καταστροφής με τον Kelly και εξοντώνουν τον έναν μετά τον άλλο τους εμπλεκόμενους στο καρτέλ των νοθευμένων ναρκωτικών ...
Στην πορεία τον απαγάγουν και τον βασανίζουν μέσα στο αρχηγείο του Salvatore Franco , αλλά η φιδοφάγα εκπαίδευση του Jack στο σαμποτάζ εξουδετερώνει κάθε αντίσταση (με τα χίλια ζόρια , μιας και τραυματίζεται ξανά στο πόδι και τρώει το ξύλο της αρκούδας όπως και στην πρώτη ταινία) .
Η Michelle Scarabelli ( η γυναίκα του εξωγήινου μπάτσου στο ALIEN NATION ) είναι η ομορφούλα ψυχίατρος δόκτωρ Pierce . Το δικαστήριο της έχει αναθέσει να αξιολογήσει την ψυχολογική κατάσταση του Jack Kelly . Ο Kelly προσέχει μονίμως τα πόδια της ...
Ο Κακός :
Ο Al Vandercruys ( GOTHIKA , THE DAY AFTER TOMORROW ) είναι ο κυρίως επιχειρηματίας πρεζέμπορας της ταινίας Salvatore Franco . Διαθέτει υψηλές γνωριμίες , άτρωτο μέγαρο/φρούριο και εντοιχισμένο κρεβάτι που εμφανίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού .
Στην πρώτη ταινία ο τελικός κακός νικήθηκε με κίνηση "θάνατος-από-τρακτέρ" , ενώ εδώ έχουμε το ακόμη πιο ευφάνταστο "θάνατος-σε-κλειστό-δωμάτιο-ενώ-πέφτει-νοθευμένη-κόκα-από-τον-αεραγωγό" !

 ----------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Το Ιταλικό Στέκι Της Μαφίας , πάει :
Οι μαφιόζοι του έργου συναντιούνται στην Τρατορία του ΤΡΑΒΕΣΤΙΝΙ ! Δεν ξέρω κατά πόσο ήθελαν να το τραβήξουν από τα αυτιά το αστείο , αλλά το πέτυχαν . Επίσης ο κύριος που βγαίνει από το αυτοκίνητο σαν τον Ναπολέοντα δεν είναι καθόλου ύποπτος με τέτοια στάση σώματος στην μέση του δρόμου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.