Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

INVASION U.S.A. (1985)


"Οι Αμερικάνοι είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού τους και δεν το ξέρουν ..." - Mikhael Rostov
 
Γνωστό στους παλαιούς βιντεοκλαμπάδες ως Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ !
Σκηνοθετημένο από τον τίμιο Joseph Zito ( MISSING IN ACTION , RED SCORPION ) .
Γραμμένο από τον προσωπικό σεναριογράφο του Chuck Norris , James Bruner ( AN EYE FOR AN EYE , THE DELTA FORCE 1&2 , MISSING IN ACTION ) , τον αδελφό του Aaron , και τον ίδιο !
Παράδειγμα γραφής των παραπάνω (το οποίο χάνει κάπως στη μετάφραση) :
Μετά από δικαιολογημένη χρήση βίας εναντίον νταβά μέσα σε δωμάτιο που ίσως να κρύβεται πίσω από τα δικαιώματα του (Rights) , ο Hunter του πετάει ένα
"αν επιστρέψεις , θα σε χτυπήσω με τόσα "δεξιά" (Rights) , που θα εύχεσαι για ένα αριστερό !"
(νωρίτερα είχε σπάσει το μπουκάλι μπύρας που κρατούσε ακόμη μέσα στο χέρι του ένας άλλος βαρύμαγκας με χειραψία , οπότε ήταν ήδη φορτισμένος ψυχολογικά)
----------
Αυτό που φοβόντουσαν όλοι έγινε το 1986 (είχε γίνει και το 1984 με το RED DAWN , αλλά δεν είχαμε δώσει σημασία) !
Πολυεθνική τρομοκρατική στρατιά (ανάμεσα τους Κουβανοί , Ρώσοι και οι πάντα εύκαιροι Άραβες όταν πρόκειται για μπάχαλα εναντίον των δυτικών σατανάδων) , υπό τις διαταγές του παρανοϊκού Rostov κάνει απόβαση στην ήπειρο της ελευθερίας πιάνοντας απροετοίμαστη την μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη ! Σκοπός τους να υποδουλώσουν το πνεύμα των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων !
Πίστεψαν πως θα το πετύχουν αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μάθουν τι πάει να πει φόβος στο άκουσμα του ονόματος ενός ανθρώπου :
Ο Chuck Norris είναι ο πρώην πράκτορας της CIA και μάστορας στις πολεμικές τέχνες Matt Hunter , γνωστός και ως Γεράκι , γιατί αν λάβουμε υπ'όψην τον ελληνικό τίτλο , έχει έρθει η ώρα του για να ξεκαθαρίσει το τοπίο από την τρομοκρατική απειλή ! O Matt έχει αποσυρθεί κάπου στα βαλτοτόπια της Florida , όπου και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή κυνηγώντας κροκόδειλους . Το κατοικίδιο αρμαντίλο που έχει είναι το μόνο πράγμα στη ζωή που τον κάνει να χαμογελάει .
Όταν ήταν στην ενεργό δράση είχε πιάσει τον Rostov , αλλά τον κράτησε ζωντανό γιατί είχε διαταγές από τους ανωτέρους του . Δεν θα ξανακάνει αυτό το λάθος , παρόλο που αρνείται στην αρχική πρόταση των πρώην συναδέλφων του για την σύλληψη του ! Είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει και μετά το κύμα βίας που σαρώνει την χώρα , αποφασίζει να τελειώσει την δουλειά που άφησε στη μέση τόσα χρόνια πριν ...
Ο μακαρίτης David Lynch ( THE SWORD AND THE SORCERER , SAVAGE DAWN , THE BARBARIANS , ALIGATOR 2 , TRANCERS 2 , THE PUPPET MASTER 3 , SCANNER COP , CYBORG 3 , LAID TO REST , THE LORDS OF SALEM ) είναι ο Ρώσος Πράκτορας/αδίστακτος τρομοκράτης Mikhael Rostov !
Δεν διστάζει να βάλει βόμβα μέσα σε εμπορικό κέντρο σε ώρα αιχμής , αδιαφορώντας για τα γυναικόπαιδα ! Μπαζουκιάζει σπίτια σε προαστιακή ήσυχη γειτονιά με παιδάκια που παίζουν ακόμη στους δρόμους ! Δεν σέβεται τα Χριστούγεννα και το γιορτινό πνεύμα :
Είχε σκοπό να ανατινάξει μέχρι και εκκλησία !
Σε μια προσπάθεια να κατεβάσει και άλλο τον πήχη της ανθρωπιάς , ο Rostov δίνει εντολή να ανατιναχθεί σχολικό λεωφορείο γεμάτο παιδάκια !
Ευτυχώς που ο Hunter ήταν πάντα κάπου εκεί κοντά για να αποτρέψει τις τραγωδίες ...
Ο Rostov έχει εμμονή με τον Hunter σε σημείο να τον ονειρεύεται πως τον σκοτώνει κάθε φορά ! Μέχρι και από την τηλεόραση που τον βλέπει να τον συλλαμβάνουν ως επικίνδυνο τιμωρό , ο Hunter του στέλνει προσωπικό μήνυμα και λέει μπροστά στην κάμερα πως θα τον σκοτώσει ! Παίζει με το μυαλό του τρελού σε όλα τα επίπεδα !
Ο Rostov σκοπεύει να αποδείξει μια για πάντα πως οι Αμερικάνοι έχουν γίνει ο χειρότερος εχθρός του εαυτού τους , γιατί όλη αυτή η υπερκαταναλωτική καλοπέραση τους έχει κάνει μαλθακούς ! Έχει σχέδιο το οποίο χρειάζεται 18 ώρες για να παραλύσει ολόκληρη την χώρα . Στέλνει φορτηγά γεμάτα οπλισμένους παραστρατιωτικούς σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα ! Με το που θα φτάσουν στον προορισμό τους , οι άντρες του θα δημιουργήσουν διάφορες έκρυθμες καταστάσεις σκοτώνοντας μεταμφιεσμένοι σε ένστολους !
Δεν θέλουν και πολύ για να ξεσηκωθούν οι καταπιεσμένες μάζες ! Όλοι εναντίον όλων , και όλοι μαζί εναντίον των αρχών !
Το απόλυτο κακό βρήκε τον απόλυτο ερμηνευτή του στο καμένο πρόσωπο του μεγάλου αυτού καρατερίστα (στα '60ς είχε βάλει φωτιά στο πρόσωπο του μετά από "ταξίδι" με LSD) !
Πόσο Κακός Είναι Αυτός Ο Rostov ;
Η ταινία ξεκινάει με ένα σαπιοκάραβο γεμάτο πρόσφυγες από την Κούβα . Πατέρας και γιος έχουν συζήτηση για το πόσο μακριά ακόμα είναι η γη της επαγγελίας ! Ένα άλλο πλοίο πλησιάζει με Αμερικανική σημαία . Καπετάνιος είναι ο Rostov , ο οποίος καλωσορίζει τους ταλαίπωρους στην Αμερική ! Με το που πάνε να ανεβούν στο πλοίο του "λιμενικού" , ο Rostov πυροβολεί τον πατέρα στο κεφάλι και δίνει διαταγή να αδειάσουν όλοι τα όπλα τους πάνω στους Κουβανούς !
Και όλα αυτά για να καβαντζώσουν το κρυφό φορτίο με την κοκαϊνη που υπήρχε μέσα στο πλοίο της ελπίδας !
O Hunter δεν αφήνει ίχνος του , μιας και στο τέλος της ταινίας τον "μπαζουκιάζει" με τη σειρά του μέσα από παράθυρο (και διαμελισμός από ανατίναξη και εκπαραθύρωση δηλαδή) !
Ο Billy Drago είναι ο Mickey . Εμφανίζεται για λίγο στην ταινία κάνοντας τον χαρακτηριστικό έμπορο κοκαϊνης που ξέρουμε και αγαπάμε τόσα χρόνια ! Ο Rostov κάνει πρεζο-μπίζνες μαζί του με σκοπό να βγάλει λεφτά και να αγοράσει τα όπλα που χρειάζεται για την εισβολή ! Μετά την σύντομη γνωριμία τους , ο Rostov τον πυροβολεί στ'αρχίδια (ενώ μόλις πριν έχει πατήσει το κεφάλι της δοκιμάστριας της κόκας πάνω στο καλαμάκι που σνιφάρει και την έχει εκπαραθυρώσει - την εκπαραθύρωση την πληρώνει αργότερα στο κάρμα που ακούει στο όνομα Chuck Norris) !
Η Melissa Prophet ( GOOD FELLAS , CAZINO ) είναι η αγωνιστική φωτο-ρεπόρτερ McGuire . Προσπαθεί να λύσει το μυστήριο με τον θάνατο των Κουβανών προσφύγων , αλλά το FBI την εμποδίζει . Γνωρίζει τον "καουμπόϊ" Hunter (είναι ντυμένος στα τζήν από την κορυφή μέχρι τα νύχια σαν τον Marlboro Man , μόνο το καπέλο του λείπει) , αλλά ευτυχώς δεν παίζει αίσθημα μεταξύ τους . Έχουμε μια εισβολή να αποτρέψουμε , οπότε η σχέση τους περιορίζεται στο τράβηγμα ηρωικών φωτογραφιών !
------------------------------------------------
Cannon Σημαίνει Δράση :
1) Πυροβολισμός έμπορου κοκαϊνης στα γεννητικά όργανα .
2) Αγορά όπλων για εισβολή σε ήπειρο πουλώντας κοκαϊνη στον εν λόγω έμπορα .
3) "Αν ζήσεις από αυτό , πες στον Rostov πως ήρθε η ώρα να πεθάνει .."
Λέγοντας αυτό , ο Hunter εννοεί το γεγονός πως ο κακοποιός έχει ήδη το ένα του χέρι καρφωμένο με μαχαίρι πάνω σε ένα τραπέζι , ενώ με το άλλο θα πρέπει να κρατήσει μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα ...
4) Τελικό ξεκαθάρισμα με μονομαχία με μπαζούκας ! Άσε τα εξάσφαιρα στην άκρη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.