Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

COMMANDER (1988)


"Σου υπόσχομαι έναν αργό θάνατο ... και πάντα τηρώ τις υποσχέσεις μου !" 
 
Ο Ιταλός Ignazio Dolce ( THE LAST FLIGHT TO HELL ) , παρουσιάζει αιματοβαμμένο δράμα στις ζούγκλες με πρωταγωνιστή τον Craig Alan προσπαθώντας να αντιγράψει το COMMANDO (1986) με περισσότερη έμφαση στο πρώτο μισό του PREDATOR (1987) και σε ολόκληρο το RAMBO: FIRST BLOOD PART II (1985) .
O Dolce ξεκίνησε ως τρίτος ηθοποιός σε peplum παραγωγές την δεκαετία του '60 και εξελίχθηκε σύντομα σε βοηθός σκηνοθέτη . Έχει σκηνοθετήσει λίγα πράγματα , συνήθως πολεμικές περιπέτειες του τρόμου στις ζούγκλες των Φιλιππίνων όπως και αρκετοί συμπατριώτες του εκείνα τα χρόνια .
Η ταινία είναι γνωστή και ως THE LAST AMERICAN HERO , για να μην μπερδεύεται ο ταλαίπωρος μέσα στο βίντεοκλαμπ με το THE COMMANDER (1988) του Antonio Margeritti (με Donald Pleasence και Lee Van Cleef ) !
ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ :
Ο Αρχηγός και η ομάδα του έχουν καταφύγει στην Ταϋλάνδη . Είναι παντρεμένος με μια πρόσφυγα που περιμένει παιδί . Ο Αρχηγός φεύγει σε μια αποστολή . Σκοπός της αποστολής είναι να κλέψει ένα Ρώσσικο πλοίο που μεταφέρει σημαντικά εφόδια . Κατά την απουσία του μια ομάδα Βιετ κομμάντος , κατευθυνόμενη από τους Ρώσσους χτυπά το χωριό των προσφύγων . Στην επιστροφή του Αρχηγού κάποιος ετοιμοθάνατος του λέει ότι αν θέλει την γυναίκα του ζωντανή πρέπει να επιστρέψει τα κλεμμένα στο οχυρό Βλασσόβ . Ο Αρχηγός φτάνει στο οχυρό και μετά από μια λυσσασμένη μάχη με Ρώσσους και Βιετ , πιάνεται ζωντανός , βασανίζεται και κλείνεται σε μια βρώμικη φυλακή . Δραπετεύει .
Βρίσκει νεκρή τη γυναίκα του και μανιασμένος επιστρέφει στο οχυρό , καταστρέφοντας τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμα του . Μαζί με τους άλλους επιζώντες φυλακισμένους , πηδούν σε μια βάρκα με όπλα . Τα εχθρικά ελικόπτερα τους κυνηγούν μέσα στην ζούγκλα ...
O Craig Alan ( MANKILLERS , GET THE TERRORISTS ) είναι ο "Κομμάντερ" του τίτλου και ο "Αρχηγός" της βιντεοκασετίστικης σύνοψης . Γνωστός και ως Roger (μόνο η γυναίκα του φαίνεται να γνωρίζει το αληθινό του όνομα - και οι ανώτεροι του που τον φωνάζουν Trey - άρα λέγεται Roger Trey) . Το όπλο που φαίνεται να κρατάει στο εξώφυλλο της βιντεοκασέτας δεν είναι προϊόν μοντάζ . Το μαλλί του είναι αληθινό επίσης . Ο Αρχηγός ήταν που ήταν ασυγκράτητος , τον νευριάσανε περισσότερο απαγάγοντας την νεαρή/έγκυο γυναίκα του (δεν κατάφερε ποτέ να γεννήσει το παιδί τους στην χώρα της ελευθερίας - στην Καμπότζη δεν είχαν να ταϊσουν ένα επιπλέον στόμα - η όμορφη κοπέλα ξεψυχά στα χέρια του Αρχηγού) . Ο Αρχηγός σε κατάσταση αμόκ πιάνεται αιχμάλωτος μετά από μια στιγμή αδυναμίας και περνάει τα πάνδεινα στα χέρια των Φιλιππινέζων/Ρώσσων βασανιστών του (από εξομοίωση πνιγμού με πλαστική σακούλα γεμάτη βρωμόνερα στο κεφάλι , μέχρι ομαδικές ξυλιές με βίτσες) . Μια τελευταία αποστολή σαμποτάζ ήθελε να κάνει και θα ξεμπέρδευε με την βρωμιά του πολέμου (που στην πραγματικότητα όμως δεν είχε τελειώσει ποτέ για εκείνον) ! Ο Αρχηγός έχει ευτυχώς μαζί του το λεγόμενο "Χάπι Θανάτου" και δραπετεύει παριστάνοντας τον νεκρό ! Με τα μούτρα μέσα σε μια λίμνη , ξυπνάει με έναν σκοπό στο μυαλό του : Την ματωμένη εκδίκηση !
Οι Φιλιππινέζοι κομπάρσοι και τα οχήματα τους εκτοξεύονται στα δέντρα από την υπερδύναμη της φουτουριστικής/αυτοσχέδιας οπλάρας του !
Δεν μένει κανείς και τίποτε όρθιο !
Ο David Light ( WARRIORS OF THE APOCALYPSE , FORGOTTEN WARRIOR , AMERICAN COMMANDOS , COBRA MISSION , HELL HUNTERS , FUTURE HUNTERS , VENGEANCE SQUAD , PHANTOM SOLDIERS , SAIGON COMMANDOS , THE EXPENDABLES - του 1988 ... καταλαβαίνεις , ο κατάλογος είναι μακρύς και τα άσφαιρα πυρομαχικά άπειρα ) είναι ο Vlassov , ο αδίστακτος Ρώσσος διοικητής του Ρώσσικου οχηρού που σύμφωνα με τους άγρυπνους τύπους της Joconda Video που έγραψαν την σύνοψη στο πίσω μέρος της βιντεοκασέτας έχει το όνομα του ! Ο Vlassov έχει νευριάσει με την ανικανότητα των Φιλιππινέζων να πιάσουν και να σκοτώσουν τον Αρχηγό ! Η Ρωσσία τους χρηματοδοτεί και εκείνοι αποτυγχάνουν συνέχεια στην δουλειά τους ... Αναλαμβάνει προσωπικά να πιάσει τον Κομμάντερ και την ομάδα του που τρομοκρατεί τις ζούγκλες ! Σαν μεγάλος κιοτής που είναι , καταστρέφει το χωριό της γυναίκας του Κομμάντερ σε μέρα γιορτής μαζί με όλους τους κατοίκους .
O Κομμάντερ του υποσχέθηκε αργό θάνατο , αλλά τον σκότωσε στα γρήγορα αφού τον ανατίναξε με εντυπωσιακή μπαζουκιά ενώ κρεμιόταν από ανεμόσκαλα ελικοπτέρου !
Ο Light έβγαλε σχεδόν όλη την δεκαετία του '80 μέσα στις ζούγκλες των Φιλιππίνων μιας και έχει εμφανιστεί σε αρκετές περιπέτειες του τίμιου αυτού είδους .
------------------------------------------------------
-Βραβείο Στην Ιταλία Δεν Αστειευόμαστε , πάει :
Ο Κομμάντερ τα βάζει με κόμπρα μέσα σε υπόνομο και την αποκεφαλίζει (στ'αλήθεια CANNIBAL HOLOCAUST style) με σκληροτράχηλο μαχαίρι επιβίωσης !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.