Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

AT THE DEVIL'S DOOR (2014)


 Γραμμένο και σκηνοθετημένο με κλασική διάθεση σατανικής επικράτησης πάνω στον πλανήτη από τον Nicholas McCarthy ( THE PACT ) . Γνωστό και ως HOME .
Οι κύριοι χαρακτήρες που έρχονται αντιμέτωποι με την σκοτεινή οντότητα που προσπαθεί να πάρει φυσική υπόσταση είναι τρεις :
Η Ashley Rickards ( ONE THREE HILL , GAMER , AMERICAN HORROR STORY , A HAUNTED HOUSE 2 ) είναι η Hanna . Παρακολουθούμε την ιστορία της προς το τέλος της σύντομης ζωής της το 1987 , όπου και κρεμάστηκε με την ζώνη της . Η Hanna έκανε το λάθος να δεχτεί χρήματα με αντάλλαγμα προφανώς την ψυχή της , μετά από επίσκεψη στο τρέηλερ ενός εκκεντρικού μάγου στην μέση της ερήμου . Όταν γνωρίζεις τον εφηβικό έρωτα της ζωής σου , καλό είναι να μην το ακολουθείς παντού . Δυνάμεις που δεν καταλαβαίνεις δεν έχουν τόση πλάκα όταν καταφέρνουν να σε ελέγξουν .
Η Hanna συνεχίζει να περιφέρεται στο σπίτι όπου αυτοκτόνησε , μόνο που πλέον είναι μόνο ένα σάρκινο κουστούμι , καθώς μέσα της κατοικεί ο σατανικός φρίκουλας που θέλει να έρθει στη ΓΗ !
Ο επόμενος χαρακτήρας που μπαίνει στο παιχνίδι μετά από δύο δεκαετίες είναι η Leigh ( Catalina Sandino Moreno - LOVE IN THE TIME OF CHOLERA , THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE ) . H Leigh είναι μια νέα ταλαντούχα μεσίτρια 29 χρονών . Με διάθεση για δουλειά και ζωή , αναλαμβάνει να πουλήσει το σπίτι όπου είχε αυτοκτονήσει η Hanna από τους τελευταίους ιδιοκτήτες του , χωρίς να γνωρίζει την ιστορία . H Leigh δεν μπορεί να κάνει παιδιά και αυτό δεν θα ευχαριστήσει την οντότητα που θέλει να μπει μέσα της με αποτέλεσμα να σταματήσει την καρδιά της στην πρώτη κιόλας επαφή τους .
Η τελευταία γυναίκα που θα έρθει σε επαφή με το υπερφυσικό , είναι η Vera ( Naya Rivera - GLEE ) , η αδελφή της Leigh . Η Vera είναι επιτυχημένη καλλιτέχνης που ζει στην μεγάλη πόλη , σε ένα μεγάλο στούντιο όροφο . Σε αντίθεση με την Leigh , η Vera παρόλο που μπορεί δεν θέλει να κάνει παιδιά , ούτε καν να δεσμευτεί . Μετά τον ξαφνικό και ανεξήγητο θάνατο της αδελφής της , η Vera θα αρχίσει να σκαλίζει την υπόθεση με τα γνωστά "εσύ-μου-κάνεις" αποτελέσματα (βίαιη ανύψωση , με το ζόρι εγκυμωσύνη , σατανική φάτσα μωρού στο υπερηχογράφημα , κτλ) ...
Θέλει δεν θέλει , θα το κάνει το παιδί , ένα σιωπηλό κοριτσάκι (από αυτά που μάλλον θα έχουν λαμπρό μέλλον στην βιομηχανία ταινιών τρόμου , αλλά δυσοίωνο στην αληθινή ζωή) το οποίο προορίζεται για μεγάλα πράγματα που μάλλον δεν θα τα δούμε ποτέ αν δεν το γυρίσει σε τριλογία τύπου THE OMEN ο McCarthy ...
------------------------------------------
Είναι από τις ταινίες που αν είχαν γυριστεί καμιά τριανταριά χρόνια νωρίτερα θα είχαν γίνει κλασικές . Ευτυχώς που ο αριθμός τέτοιου είδους ταινιών είναι τεράστιος τα τελευταία 5 χρόνια .
Πέρα της αντικειμενικής σημασίας που μπορεί να έχει κάποιο θέαμα στο συγκεκριμένο κοινό που ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος , η υποκειμενική εντύπωση που μου μένει είναι σίγουρα ένας μνημονικός απόηχος των ταινιών των οποίων μεγάλωσα τόσο εγώ όσο και οι "νέοι" δημιουργοί τα τελευταία τριάντα χρόνια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.