Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

EDGE OF TOMORROW (2014)

Γραμμένο από τους Christopher McQuarrie ( VALKYRIE , JACK REACHER , JACK THE GIANT SLAYER ) και Jez Butterworth ( THE LAST LEGION ) - ο αρχικός σεναριογράφος/διευθυντής παραγωγής Dante Harper , ο οποίος πούλησε την ιδέα του σεναρίου στην Warner Brothers για 10 εκατομμύρια δολάρια το 2010 , κοιμάται ήσυχος καθώς τα 178 εκατομμύρια που κόστισε το επιχείρημα απέφεραν συνολικά μόλις 100 .
Σκηνοθετημένο από τον Doug Liman ( THE BOURNE IDENTITY , MR & MRS SMITH , JUMPER ) .
Ευτυχώς είναι βασισμένο στο βιβλίο του Hiroshi Sakurazaka , "All You Need Is Kill" , γιατί όλοι οι υπόλοιποι έχουν τόσο σχέση με το sci-fi όσο έχουν οι γάτες μου .
Ακολουθεί ψευδο-ιστορική αναπαράσταση του διαλόγου του Dante Harper με τους υπεύθυνους της Warner Brothers σε άγνωστη τοποθεσία:
Dante Harper : "- Λοιπόν έχω ιδέα που θα σπάσει ταμεία ! Μιας και πλησιάζει η 70η επέτειος από την Απόβαση στη Νορμανδία , λέω να ταράξουμε τα νερά με ταινία εξωγήινης εισβολής από όντα που μπορούν να ελέγχουν την ροή του χρόνου , συνδυάζοντας την επανάληψη της ημέρας στην ζωή ενός στρατιώτη (του Tom Cruise προτείνω , γιατί το έχει με τους εξωγήινους τελευταία) ο οποίος δεν ήθελε να βρεθεί ποτέ στο πεδίο της μάχης αλλά εξελίσσεται σε υπεράνθρωπο εξολοθρευτή που καταστρέφει μια για πάντα τον εχθρό με κίνηση ματ ! Θα λέγεται "Δολοφόνος Κλουβί" (Killer Cage) και θα συμμαχεί με σκληρό γκομενάκι που θα λέγεται "Πλήρης Μεταλλική Σκύλα" ( Full Metal Bitch) !
Σκοτεινή Φιγούρα Σε Γραφείο :- Ρε  αθεόφοβε , πως τα σκέφτηκες όλα αυτά , ούτε Ιάπωνας να ήσουνα ! Πάρε 10 εκατομμύρια για την ιδέα σου και εμείς εδώ είμαστε !"
Ο Tom Cruise ( RISKY BUSINESS , THE MINORITY REPORT , WAR OF THE WORLDS , OBLIVION ) είναι ο Αμερικάνος Λοχαγός Bill Cage , υπεύθυνος της διεθνούς προπαγάνδας στρατολόγησης για την μεγάλη επίθεση στην καρδιά των εξωγήινων κατακτητών . Είναι πρώην χαρισματικός διαφημιστής ο οποίος έμεινε χωρίς δουλειά λόγω εξωγήινης εισβολής . Όταν βρεθεί χωρίς την θέληση του στην πρώτη γραμμή του πολέμου , η ζωή του θα αλλάξει ριζικά ... Την στιγμή του θανάτου του !
Ο Bill πεθαίνει την ίδια ώρα που ένας εξωγήινος ανατινάζεται πάνω του . Το ελεκτρικ ιριδίζουν ψηφιακό αίμα του εξωγήινου εχθρού , απορροφάται από το σώμα του Bill , δίνοντας του την ικανότητα να μπορεί να κάνει reset στην ροή της συγκεκριμένης ημέρας του γεγονότος κάθε φορά που πεθαίνει (κάτι που συμβαίνει τουλάχιστον 300+ φορές) !
Ευτυχώς που οι στρατιώτες του μέλλοντος διαθέτουν υπεροπλισμένους εξωσκελετούς που τους δίνουν αφύσικη δύναμη και ταχύτητα (κάτι που θα έπρεπε να είχαν οι πεζοναύτες του διαστήματος στο ALIENS) για να ανταπεξέλθουν στις επίσης υπερφυσικές δυνάμεις των εξωγήινων .
Η Emily Blunt ( THE DEVIL WEARS PRADA , THE ADJUSTMENT BURREAU , LOOPER ) είναι η Rita Vrataski , γνωστή και ως "Πλήρης Μεταλλική Σκύλα" στο ευρύ κοινό . Από τις 300+ φορές που επαναλαμβάνεται η μέρα , τις 30 την βλέπεις να κάνει σέξι πιλάτες , άλλες 20 να πεθαίνει με διαφορετικό τρόπο και τις υπόλοιπες να καταστρέψει με άνεση cyborg-νίντζα ψηφιακούς εξωγήινους . Η Vrataski είχε πάθει ακριβώς τα ίδια με τον Cage σε μια προηγούμενη μάχη μεγάλης σημασίας για την έκβαση του πολέμου και γνωρίζει τι μαρτύριο περνάει . Η προπόνηση που έριξε στην επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα που έζησε την έχουν κάνει υπερστρατιώτη σύμβολο για τους υπόλοιπους . Αναλαμβάνει την εκπαίδευση του Cage . Ξανά και ξανά μέχρι να πετύχουν την τελική νίκη ...
Φυσικά ο Cruise ψήνεται , αλλά η ρομαντική σάχλα αφήνεται να εννοηθεί πως εξελίσσεται μετά το διφορούμενο τέλος του πολέμου/ταινίας (όντως νίκησαν , ή ο Cage μεταφέρθηκε χρονικά ακόμη πιο πίσω στο χρόνο σε μια πλανιτική ψευδαίσθηση ασφάλειας;) .
ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ:
Τα Matrix χταποδοκαλαμάρια επιστρέφουν , αυτή τη φορά στροβιλιζόμενα πάνω στο έδαφος !
Οι Mimics έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό και κατέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μέσα σε λίγες μέρες (βλέπε οθόνη με τον χάρτη της γης να κοκκινίζει) . Λειτουργούν ως μια συλλογική οντότητα που χωρίζεται σε 3 διαφορετικές λειτουργίες , με φυσικούς αντιπροσώπους τα (1)drones τα οποία λειτουργούν ως τροφή για τα κανόνια των ανθρώπων , τους (2)Alphas που λειτουργούν ως το βαρύ μεταφυσικό πυροβολικό που έχει απευθείας σύνδεση με την κεντρική νοημοσύνη και τον μοναδικό (3)Omega να εκτελεί χρέη εγκεφάλου . Το μεγάλο ατού του συγκεκριμένου είδους - πέρα από το μανιασμένο χταποδοκούνγκφου που εξοντώνει με δεν-προλαβαίνω-να-δω-τι-με-χτύπησε κινήσεις τον εχθρό - είναι πως είναι ικανό να ελέγχει και να μεταβάλει τον χρόνο , γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις στρατηγικές κινήσεις των ανθρώπων .
Υποτίθεται πως οι μετεωρίτες που μετέφεραν τους οργανισμούς έπεσαν τυχαία στη γη και αναπτύχθηκαν σε τεράστιο επιθετικό βαθμό εξαιτίας της ιδιαιτερότητας των κατοίκων αλλά και του συγκεκριμένου πλανήτη .
-------------------------------------
Πλέον τα μέσα για να γίνει Live-action Warhammer 40000 ταινία υπάρχουν . Πρέπει να ξανα έρθει καμιά καλή ιδέα στον Harper να υποθέσω ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.