Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

VARSITY BLOOD (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο με απωθημένα από την σχολική του εμπειρία από τον Jake Helgren ( BLOODY HOMECOMING ) .
Όπως σε κάθε ταινία Γ' Διαλογής με μανιακό μασκοφόρο που δεν σέβεται τον εαυτό της , οι έφηβοι χαρακτήρες είναι ανυπόφοροι , με τα γκομενάκια να είναι ή έκφυλα , ή παρθενώπες με οικογενειακά προβλήματα και τους αθληταράδες έτοιμους να σνιφάρουν όλη την κόκα της Κολομβίας μετά τον αγώνα ουρλιάζοντας αντρίλα (μέχρι να τρέξουν τα πρώτα τσισάκια στην εμφάνιση του μανιακού με το πολεμικό τσεκούρι) !
Οι ύποπτοι ξεκινούν να εμφανίζονται από το πρώτο λεπτό (ο λυκειάρχης που έχασε την κόρη του , ο παρανοϊκος αδελφός που το έσκασε από το τοπικό ψυχιατρείο και περιφέρεται στα δάση , η όχι-και-τόσο-δημοφιλής-αλλά-παρόλα-αυτά-όμορφη-αν-βγάλει-τα-γυαλιά συντάκτης της εφημερίδας του σχολείου , κτλ) , αλλά πάντα ο δράστης θα αποκαλυφθεί μόνο όταν βγάλει την μάσκα του στα τελευταία λεπτά της ταινίας - στην συγκεκριμένη περίπτωση , ο σιωπηλός δολοφόνος που γέρνει το κεφάλι σαν σκυλάκι που απορεί με αυτά που βλέπει , φοράει την στολή της μασκότ της ομάδας του λυκείου συνοδευόμενη από μια τοτέμ/μουτσούνα ινδιάνου πολεμιστή (η ομάδα λέγεται Warriors) .
Οι εν λόγο δημοφιλείς χαρακτήρες του λυκείου , μετά από έναν μεγάλο νικηφόρο αγώνα ετοιμάζονται να παρτάρουν σαν να μην υπάρχει αύριο σε ένα απομακρυσμένο αγρόκτημα - είναι Halloween και τα πνεύματα είναι ανήσυχα , τα μωρά έτοιμα για δράση και οι κοκο-γραμμές έτοιμες πάνω στο καθρεφτάκι για κατανάλωση με τόνους μπύρας !
Το προγαμιαίο σεξ εννοείται , οπότε κάποιος πρέπει να αναλάβει να επαναφέρει την ματωμένη τάξη .
H Debbie Rochon ( TROMEO AND JULIET , TERROR FIRMER και άλλοι 235 τίτλοι παρόμοιας B-αισθητικής που την κατατάσουν στην βασιλική κορυφή της βιντεοτρομάρας) κάνει την μάνα μιας μαζορέτας . Πριν από 20+ χρόνια ήταν η ίδια γυμνόστηθη μαζορέτα στις ταινίες της Troma . Τώρα ανησυχεί για την κόρη της να μην μπλέξει με κακιές παρέες - όποτε αποφασίζει να εξολοθρεύσει κάθε κακή επιρροή με οποιοδήποτε κόστος , άσχετα αν καταλήγει με ένα τεράστιο τσεκούρι στο στομάχι (ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί στο αγρόκτημα , αλλά ήταν αργά όταν αποφάσισε να βοηθήσει) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.