Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

THE HUMAN RACE (2013)


"Αν μείνεις δύο γύρους πίσω πεθαίνεις , αν βγεις εκτός δρόμου πεθαίνεις , αν αγγίξεις το γρασίδι πεθαίνεις , τρέξε ή πέθανε ..."

Γραμμένο και σκηνοθετημένο με διάθεση διαπλανητικής αρένας από τον Paul Hough ( THE BACKYARD ) σε χαλαρό διάστημα 4 χρόνων (με τρίμηνα διαλείμματα μεταξύ των γυρισμάτων) .
Μια ομάδα 80 ανθρώπων βρίσκονται ξαφνικά σε ένα έρημο προαύλιο άγνωστου κτηρίου το οποίο φαίνεται να βρίσκεται μέσα σε ένα περιφραγμένο οικοδομικό τετράγωνο με άδεια σπίτια , μια εκκλησία και ένα σχολείο . Ο καθένας από τους διαγωνιζόμενους ακούει μέσα στο κεφάλι του και στην γλώσσα του τους απλούς κανόνες του θανατηφόρου παιχνιδιού που πρόκειται να λάβουν μέρος . Το τελευταίο πράγμα που θυμούνται όλοι πριν φτάσουν εκεί είναι μια λευκή λάμψη από τον ουρανό (τα πάντα εξηγούνται στα τελευταία λεπτά όπου και μαθαίνουμε πως οι εκκεντρικοί της εξωγήινης φυλής των ΈΧΕΛΟΝ ή όπως αλλιώς λέγονται , περνάνε την ώρα τους διοργανώνοντας παιχνίδια εξόντωσης που περιλαμβάνουν και άλλα είδη ύπαρξης πέρα από τους ανθρώπους) .
Νέοι , γέροι , ανάπηροι , αθλητικοί , κυριλέ , άστεγοι , κτλ , όλοι θα τρέξουν πανικόβλητοι και θα κάνουν ότι χρειαστεί αν θέλουν να ζήσουν , ακολουθώντας πιστά τους κανόνες και την διαδρομή καθώς μόνο ο πρώτος θα φύγει ζωντανός από εκεί (με τύχη όχι καλύτερη βέβαια για την συνέχεια του τουρνουά) ...
Σταδιακά τα ευγενέστερα ένστικτα θα βγουν στην επιφάνεια και θα τρέχει ο καθένας για τον εαυτό του .
Ο χαρακτήρας που τραβάει όλο το ενδιαφέρον πάνω του είναι ο Eddie ( Eddie McGee - MUTANT X ) . O Eddie έχει ένα πόδι , αφού το άλλο το άφησε πίσω στο Αφγανιστάν . Βετεράνος πολέμου , ξέρει πως να επιβιώσει μέσα σε αντίξοες συνθήκες . Η αναπηρία του δεν θα τον δυσκολέψει καθόλου στο να χρησιμοποιήσει τις πατερίτσες του σαν όπλα όταν βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδα δολοφόνων που σκότωσαν μπροστά του τον καλύτερο του φίλο ( Paul McCarthy-Boyington - ALTERED ) .
-------------------------------------------
Στα αδίστακτα χνάρια του BATTLE ROYALE (2000) και με πολύ χαμηλότερο προϋπολογισμό , ο Hough καταφέρνει να καταγράψει το βίαιο κοινωνικό/αθλητικό πείραμα που είχε μέσα στο κεφάλι του . Εμβαθύνοντας στις ιστορίες των χαρακτήρων πριν βρεθούν μέσα στο παιχνίδι (τουλάχιστον αρχικά) , καταφέρνει χτυπήματα με σιδερογροθιά στο στομάχι με τους απρόσμενους θανάτους τους . Οι καλοί δεν ανταμείβονται με λίγα λόγια - είτε είσαι ανήλικος , ανήμπορος , ή με παιδί μέσα στη κοιλιά , το κεφάλι σκάει σαν ψηφιακό καρπούζι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.