Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

WE ARE WHAT WE ARE (2013)


 Δυτικοποίηση της ομώνυμης ταινίας του Ισπανού Jorge Michel Grau ( THE ABCs OF DEATH , CURSE THE DARKNESS ) .
Γραμμένο από τον Nick Damici ( MULBERRY ST. ) . Σκηνοθετημένο από τον Jim Mickle ( MULBERRY ST. , STAKE LAND ) .
Οι Parkers είναι μια οικογένεια που ζει με τα δικά της ήθη και έθιμα που ξεκινούν μερικές δεκαετίες νωρίτερα - οι πρόγονοι τους είχαν εγκατασταθεί στην αφιλόξενη ορινή περιοχή τον περασμένο αιώνα . Ο πατριάρχης Frank ( Bill Sage - AMERICAN PSYCHO , MYSTERIOUS SKIN ) , λειτουργεί ως φιγούρα δύναμης και ηθικής του τότε , με κανόνες που κρατούν την οικογένεια δεμένη στην κυριολεξία με αίμα , ενώ οι δύο του κόρες Iris ( Ambyr Childes - GANGSTER SQUAD ) και Rose ( Julia Garner - THE LAST EXORCISM PART II ) αναλαμβάνουν νέες ευθύνες μετά τον τραγικό θάνατο της μητέρας τους ... Ακραία καιρικά φαινόμενα έφεραν την αλλαγή τόσο στην δομή , όσο και στα μυστικά της οικογένειας .
Οι Parkers δεν μοιάζουν με τις υπόλοιπες οικογένειες της περιοχής . Η μεγάλη τους διαφορά είναι στην δίαιτα που ακολουθούν κατά τακτά χρονικά διαστήματα . Οι άνθρωποι που χάνονται στο δάσος είναι απαραίτητοι για να κορέσουν την τελετουργική πείνα των Parkers , καθώς στο απομονωμένο σπίτι στην άκρη της πόλης τρώνε ανθρώπους για να τιμήσουν τους προγόνους τους !
Το καταλαβαίνει κανείς εξαρχής πως κάτι δεν πάει καλά με τον Frank Parker . Κάθε φορά που κάποιος αναφέρει τον Χριστό με στόμφο στις προτάσεις του ανάμεσα σε αποσπάσματα απ'τις γραφές , ή είναι παλαβός δολοφόνος , ή αποτρελαμένος δολοφόνος κανίβαλος ! Η τρεμούλα στα χέρια βοηθάει στο να στραφούμε προς την δεύτερη περίπτωση αποκαλυπτικού εκκεντρικού ... Οι κοπέλες μπορεί να συμμετέχουν στις αποικιακού τύπου γαστρονομικές δραστηριότητες με ανάλογη γκαρνταρόμπα , αλλά προσπαθούν να αλλάξουν γιατί δεν θέλουν να διαφέρουν πια από τους υπόλοιπους ανθρώπους - κάτι που το πετυχαίνουν με το τελικό ξέσπασμα εκδικητικής μανίας στα τελευταία λεπτά της ταινίας ..
Ο Michael Parks ( DEATH WISH V: THE FACE OF DEATH , FROM DUSK TILL DAWN , KILL BILL VOL.1&2 , GRINDHOUSE , SMOKIN' ACES 2: ASSASSIN'S BALL , DJANGO UNCHAINED ) είναι ο επαρχιακός γιατρός της περιοχής , Barrow . Με το που ο σκύλος του ανακαλύψει ανθρώπινα κόκαλα μετά από βόλτα στο δάσος , αρχίζει να ερευνά την υπόθεση και να καταλήγει στο συμπέρασμα πως κάτι δεν πάει καλά με τους Parkers . Ο συνταξιούχος γιατρός παίρνει προσωπικά την υπόθεση γιατί πολλά χρόνια πριν η 16χρονη κόρη του είχε χαθεί στην περιοχή ...
---------------------------------------------
Προτείνεται για διπλή κανιβαλική προβολή με το OFFSPRING (2009) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.