Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

BAD ASS 2: BAD ASSES (2014)


O Graig Moss επιστρέφει με μεγάλα κέφια με την συνέχεια του BAD ASS (2012) - το 2015 βγαίνει και η τρίτη ταινία με τρίτο παππού στην παρέα .
Έχουν περάσει 3 χρόνια από τα φανταστικά γεγονότα της πρώτης ταινίας .
Αυτή τη φορά ο βετεράνος του Βιετνάμ Frank Vega ( DANNY TREJO - SPY KIDS 3-D: GAME OVER  ) συμμαχεί με τον επίσης στραβωμένο συνταξιούχο αγοραφοβικό , Bernie Pope ( Danny Glover - LETHAL WEAPON , PREDATOR 2 - ο οποίος πλέον είναι όντως "too old for that shit") .
Ο Bernie έχει ένα παντοπωλείο κάτω από το σπίτι του Frank που ενώνεται με εσωτερική πόρτα με τον γυμναστήριο του Frank (;) και έχουν καθημερινές επαφές με ανάλογα "φιλικά" φραστικά επεισόδια μεταξύ τους (βλέπε Walter Matthau vs Jack Lemmon) . Δεν κατάφερε να είναι ο μοναδικός μαύρος παίχτης στις μεγάλες κατηγορίες του χόκεϋ στον πάγο στην ιστορία του αθλήματος λόγω τραυματισμού στο γόνατο . Από μικρός έμπλεκε σε καυγάδες εξαιτίας του χρώματος του . Έτσι εξηγείται το ταλέντο του στο να σπάει μούτρα . Έχει άμεση ανάγκη από μεταμόσχευση συκωτιού (βρίσκει τον δότη στο τέλος της ταινίας) . Μπορεί και γκομενίζει άνετα στα 70 του , κάτι που επικυρώνεται με τον πιο χοντροειδέστατο τρόπο στο τέλος της ταινίας (ο Glover ψάχνει για πίτα στο ψυγείο και το γκομενάκι/φοιτήτρια του λέει έλα πίσω στο δωμάτιο να σου δώσω εγώ "πίτα" - το πιάσατε , ε; πίτα με κρέμα ;!) .
Ο Frank πλέον δεν είναι δεσμευμένος (βλέπε ρομαντζάδα στην προηγούμενη ταινία) και έχει δικό του γυμναστήριο μποξ/κέντρο νεότητας .
Εκεί προπονεί νεαρά παιδιά σε μια προσπάθεια να τα γλυτώσει από τους δρόμους . Ασχολείται ιδιαίτερα με τον Manny Parks ( Jeremy Ray Valdez - CONSTANTINE ) τον οποίο και προορίζει για πρωταθλητή . Ο Manny τον βλέπει σαν δεύτερο πατέρα του και του κάνει δώρο ένα ακριβό κινητό με σκοπό να τον φέρει σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο (ο Frank βρίσκεται ακόμη στα 70ς από την προηγούμενη ταινία αλλά κάνει προόδους) . Ο Manny έχει μπλεξίματα με τον οργανωμένο υπόκοσμο όμως και όπως ακριβώς στην πρώτη ταινία , ο χαμός του (μετά από ηρωική μάχη και με ύπουλο τρόπο) θα ανοίξει τους ασκούς της βίας πάνω στον υπόκοσμο του Λος Άντζελες για άλλη μια φορά ...
Η Jacqueline Obradors ( PARKER LEWIS CAN'T LOSE , A MAN APART ) είναι η Rosaria Parks , μητέρα του αδικοχαμένου Manny . Η χαροκαμένη νεαρή μάνα γίνεται το αντικείμενο του πόθου για τον πάντα διαθέσιμο Frank .
Ο Andrew Divoff ( NEON MANIACS , XTRO 3: WATCH THE SKIES , NEMESIS 4: DEATH ANGEL , WISHMASTER , LOST , THE STRAIN ) είναι ο Leandro Herera , μεγαλέμπορας ναρκωτικών/νονός της νύχτας . Την μέρα κάνει τον ευαισθητοποιημένο διπλωμάτη της Αργεντινής και διοργανώνει φιλανθρωπίες/ξέπλυμα χρημάτων . Ο γιος του το ομορφόπαιδο Adolfo ( Ignacio Serrichio - QUARANTINE 2: TERMINAL , THE YOUNG AND THE RESTLESS , WITCHES OF EAST END ) έδωσε την εντολή να πεθάνει ο MannyHerera λόγω της ιδιότητας του είναι "υπεράνω του Νόμου" , οπότε το δυναμικό ντουέτο θα πρέπει να αποδώσει την μόνη δικαιοσύνη που μπορεί να τον δικάσει , αυτή του δρόμου ! Ο Αργεντίνος διπλωμάτης γίνεται δότης οργάνων χωρίς να το θέλει ...
------------------------------------------
Οι δρόμοι του L.A. και κάθε μεγαλούπολης χρειάζονται ένα old-school καθαρισμό και στην μετά-THE EXPENDABLES (2010) εποχή , οι συμμαχίες σκληροτράχηλων συνταξιούχων έχουν την τιμητική τους . O Trejo πετάει και ατάκα σχετική με τους Expendables την ώρα που πετάει χειροβομβίδα σε ένα ελικόπτερο .
Όπως και στην πρώτη ταινία , αυτή τη φορά η σκηνή καταδίωξης προς το τέλος είναι "δανεισμένη" από τον NARROW MARGIN (1990) .
Δεν έχω καταλάβει ποια ταινία κούνγκ-φου παρακολουθούν οι μπράβοι του Herera κάθε φορά που τους δείχνει μπροστά από κάποια οθόνη .
H πορνοστάρ Sophie Dee ( ASSES OF FACE DESTRUCTION 10 , CUM TO MOMMY 8 , και πάει λέγοντας ) με το κανονικό της όνομα Kristy Hill ( BEVERLY HILLS 90210 , CANNIBAL BLOOD GIRL , THEATRE OF THE DERANGED , A HAUNTED HOUSE 2 , UNICORN ZOMBIE APOCALYPSE ) εμφανίζεται ως "hot girl" (συνήθως έτσι εμφανίζεται , δεν έχουν αρχίσει ακόμη να έχουν ονόματα οι χαρακτήρες της , μόνο χαρακτηριστικά) , σε σύντομη σκηνή στο σπίτι του Adolfo Herera . Σιγά σιγά θα έχουμε και ατάκες της σε επόμενες ταινίες , καθώς γίνεται με σταθερά βήματα η μετάβαση στον genre κινηματογράφο τρόμου/δράσης - προς το παρόν οφθαλμόλουτρο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.