Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

BAD ASS (2012)


Γραμμένο εντελώς χαλαρά μετά από προβολή του ηρωικού βίντεο στο youtube και σκηνοθετημένο από τον χαβαλέ Craig Moss ( BREAKING WIND , THE 41-YEAR OLD VIRGIN WHO KNOCKED UP SARAH MARSHALL AND FELT SUPERBAD ABOUT IT , 30 NIGHTS OF PARANORMAL ACTIVITY WITH THE DEVIL INSIDE THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO ) .
Ο Danny Trejo ( MARKED FOR DEATH ) είναι ο παρασημοφορεμένος βετεράνος του Βιετνάμ Frank Vega . Με το που επέστρεψε από τον πόλεμο (6 χρόνια μέσα στη ζούγκλα , 1 χρόνο αιχμάλωτος) ο ηρωισμός τους ξεχάστηκε γρήγορα και βρέθηκε σε ένα ακόμη πιο αφιλόξενο περιβάλλον από εκείνο της ζούγκλας , χωρίς δουλειά και χωρίς την αγαπημένη του από το λύκειο . 40 χρόνια αργότερα επανέρχεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας μετά από σωτήρια παρέμβαση του μέσα σε δημόσιο λεωφορείο της γραμμής 144 - σώζει έναν ηλικιωμένο μαύρο από κάτι σκινάδες (στο βίντεο "AC Transit Bus Fight I Am A Motherfucker" ο "ήρωας" Epic Beard Man ήταν ένας ημίτρελος λευκός ο οποίος μετά τις γρήγορες που έριξε στον τσαμπουκά που κινήθηκε εναντίον του επιτέθηκε σε ένα στάντ με εφημερίδες και ο υποτιθέμενος κακοποιός ένας μεθυσμένος μαύρος με μεγάλο στόμα) . Γίνεται αυτόματα ήρωας της τοπικής κοινότητας . Όταν ο καλύτερος του φίλος Klondike βρεθεί δολοφονημένος και η αστυνομία φανεί ανίκανη να κάνει κάτι για αυτό , ο Frank Vega θα αναλάβει δράση ...
Νωρίτερα ο καλός του φίλος του είχε δώσει ένα φλασάκι για να του το φυλάξει . Ο Frank μην έχοντας ιδέα από τεχνολογία , δεν συνέδεσε την δολοφονία με το περιεχόμενο των αρχείων που έχει στην κατοχή του με αποτέλεσμα να βρεθεί και ο ίδιος στο στόχαστρο των κακοποιών που σκότωσαν τον φίλο του .
Ο Ron Perlman ( PACIFIC RIM ) είναι ο Δήμαρχος Williams . Η διοίκηση του σε μια προσπάθεια να τα βάλει με το οργανωμένο έγκλημα και τις συμμορίες έχει πάρει την δυναμική πρωτοβουλία να ενισχύσει το έργο της αστυνομίας με την κωδική ονομασία "Καθαρισμός των Δρόμων" . Όπου ακούς πολλή καθαριότητα είναι σίγουρο πως είναι κάλυμμα για κάτι εντελώς σάπιο ... Ο Δήμαρχος κάνει ύποπτες δουλειές με κατασκευαστικές εταιρίες (τα γνωστά υποβαθμίζω την περιοχή για να πουλήσω τα κτήρια) οι οποίες είναι αποθηκευμένες στο φλασάκι του Klondike .
Ο Charles S. Dutton ( ALIEN 3 ) είναι ο Panther , ο υπέρβαρος αρχηγός του υποκόσμου . Κάνει δουλειές με τον Δήμαρχο . Θυμίζει στον Frank τις εποχές του Βιετνάμ βάζοντας του ηλεκτρόδια στις ρόγες , αλλά δεν καταφέρνει να τον σπάσει . Αντιθέτως καταλήγει σε γραμμές τραίνου μετά από περιπετειώδη καταδίωξη άλλων εποχών με λεωφορείο (βλέπε παρακάτω) ...
--------------------------------------------------
Από τα καλύτερα οχήματα δράσης που έχει επιβιβαστεί σε ρεαλιστικό πρωταγωνιστικό ρόλο ο Trejo τα τελευταία χρόνια . Οι χορογραφίες είναι του δρόμου , χωρίς πολλά πολλά ΜΜΑ αγκαλιάσματα και συγχρονισμένες κολωτούμπες περισσότερο λόγω ηλικίας και προϋπηρεσίας στο μποξ φυλακών (χωρίς να λείπουν και οι κωμικές στιγμές) .
Μόνο το ψηφιακό αίμα θα μπορούσε να λείπει για να ολοκληρώσει την ψευδαίσθηση των σκληρών χτυπημάτων , καθώς και η καταδίωξη με τα δύο λεωφορεία στο τέλος της ταινίας η οποία είναι "δανεισμένη" με ψηφιακή επεξεργασία από το RED HEAT (1988) :
BAD ASS (2012)
RED HEAT (1988)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.