Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

KILLER MERMAID (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Milan Todorovic ( ZONE OF THE DEAD ) .
Ο αυθεντικός τίτλος είναι MAMULA . Γνωστό και ως NYMPH .
Δύο φίλες από την Αμερική , η Kelly και η Lucy , αποφασίζουν να πάνε διακοπές στην ηλιόλουστη Αδριατική θάλασσα . Το ταξίδι τους ξεκινάει από το Μαυροβούνιο όπου και συναντούν έναν παλιό τους φίλο από το κολέγιο . H σκαφάτη διασκέδαση θα διαρκέσει μέχρι την στιγμή που θα πάρουν την απόφαση να επισκεφτούν τη Mamula , μια εγκαταλελειμμένη φυλακή κοντά στο ειδυλλιακό νησί που περνάνε τις μέρες τους . Στην γύρω περιοχή κατοικεί μια Γοργόνα , η οποία πρέπει να έχει την φωλιά της κάπου στην φυλακή !
Στο νησί υπάρχει και κάποιος άλλος σκοτεινός χαρακτήρας , ο οποίος σκοτώνει ανθρώπους για να τους ταΐζει στο θαλάσσιο τέρας .
Η Kristina Klebe ( HALLOWEEN , ZONE OF THE DEAD , PROXY , THE FOLLOWING ) είναι η Kelly . Εργασιομανής με ψυχολογικό πρόβλημα με το νερό - μέχρι να τελειώσει η ταινία έχει ξεπεράσει όλα της τα προβλήματα .
H Natalie Burn ( BLOODRAYNE: THE THIRD REICH , IN THE NAME OF THE KING 2: TWO WORLDS , η σύζυγος του Mel Gibson στο THE EXPENDABLES 3 ) είναι η Lucy . Κολλητή και νυμφίδιο με κοντά σορτσάκια . Γενικότερα οι έκφυλοι δεν έχουν ποτέ καλό τέλος σε ταινίες τρόμου .
Ο Franco Nero ( DJANGO UNCHAINED ) είναι ο Niko . Ο στραβωμένος παππούς που αρχικά εμφανίζεται ως ο υπ αριθμόν ένα ύποπτος για τους φόνους που διαπράττονται πάνω στο νησί . Προειδοποιεί την παρέα να μην επισκεφθούν τη Mamula , ή αλλιώς "το νησί του θανάτου" , γιατί κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί το είχαν μετατρέψει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης - το αίμα ελκύει περισσότερο αίμα , υπάρχει κρυμμένο σκοτάδι , κτλ . Ψάχνει να βρει την κόρη του η οποία έχει χαθεί στο νησί . Πόσοι φανταστικοί χαρακτήρες θα είχαν γλυτώσει τις ζωές τους αν είχαν ακούσει τις συμβουλές των παλαβών που τους προειδοποιούσαν να μην πάνε κάπου ...
Φυσική η παρέα πηγαίνει στη Mamula την επόμενη μέρα , όπου και παγιδεύεται πάνω στο νησί φυλακή (η φουσκωτή βάρκα καταστρέφεται και τα κινητά δεν πιάνουν) με τον μανιακό να τους κυνηγάει και την γοργόνα να καραδοκεί στο νερό .
Ο Κάπταιν Nero εξελίσσεται σε από μηχανής θεό ο οποίος βοηθάει όσους έχουν απομείνει να αποδράσουν από το νησί φυλακή και να αντιμετωπίσουν την γοργόνα ..
ΤΟ ΤΕΡΑΣ :
Η Σκύλλα (το όνομα της Γοργόνας) φαίνεται να κατοικεί μέσα σε ένα πηγάδι που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς φυλακής . Μέσω υποβρύχιων περασμάτων έχει πρόσβαση στη θάλασσα . Μπορεί και βρίσκεται οπουδήποτε έχει νερό δηλαδή . Στα μάτια των ανδρών φαίνεται σαν ημίγυμνο μοντέλο (αν εξαιρέσεις τα βράγχια στα πλευρά , τις μεμβράνες στα χέρια και την τεράστια ψαρο-ουρά) , αλλά όταν χάνει τον έλεγχο στο μυαλό τους εμφανίζεται ο πραγματικός της εαυτός που δεν μοιάζει πλέον με γυναίκα , αλλά αποκτά τα άφυλλα χαρακτηριστικά που συνήθως έχουν οι εξωγήινοι στις ταινίες , το χρώμα της γίνεται κάπως πιο σκούρο και το στόμα της ανοίγει πολύ περισσότερο εμφανίζοντας καρχαριόδοντα .
Μόνο οι άντρες μαγεύονται από το τραγούδι της που ακούγεται μέσα στο κεφάλι τους . Ο τύπος που σκοτώνει για χάρη της φαίνεται να έχει κάποιον ιδιαίτερο δεσμό μαζί της , καθώς είναι ικανή να τον επαναφέρει ακόμη και από τον θάνατο για να συνεχίσει το έργο του .
------------------------------------------
Η ταινία λειτουργεί περισσότερο ως "επισκεφθείτε το Μαυροβούνιο το επόμενο καλοκαίρι" , καθώς τα πλάνα των τοποθεσιών είναι σαν να έχουν βγει από τουριστική διαφήμιση .
Παρόλα αυτά η δυνατή ερμηνεία του κάπταιν Nero και η ακαταμάχητη σεξουαλικότητα που εκπέμπει η γοργόνα (ως Zorana Kostic Obradovic με λέπια) , ξεπερνούν τις όποιες ενστάσεις .
Προτείνεται για διπλή προβολή με το SPLICE (2009) , μόνο και μόνο για την αμφιλεγόμενη έξαψη που προκαλεί το θηλυκό τέρας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.