Κυριακή 8 Μαΐου 2016

10 CLOVERFIELD LANE (2016)


Γραμμένο από τους Josh  Campbell και Matthew Stuecken και σκηνοθετημένο με κλειστοφοβική διάθεση από τον Dan Trachtenberg . Οι σεναριογράφοι έχουν δουλέψει ως βοηθοί/παραγωγοί/κτλ σε ταινίες όπως τα BLADE II , VAN HELSING , THE CHRONICLES OF NARNIA , G.I.JOE THE RISE OF COBRA , THE MUMMY κτλ , ενώ ο σκηνοθέτης έχει μεταφέρει στην οθόνη το PORTAL: NO ESCAPE (2011) το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι - αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους προσπάθεια του και δεν έχει καμία σχέση με το CLOVERFIELD (2008) .
Μια γυναίκα βρίσκεται παγιδευμένη μαζί με άλλους δύο άντρες μέσα σε ένα υπόγειο καταφύγειο . Ο ιδιοκτήτης του , Howard , δεν της επιτρέπει να βγει στην επιφάνεια της γης καθώς υποστηρίζει πως η ατμόσφαιρα έχει μολυνθεί από επίθεση με χημικά .
Η Mary Elizabeth Winstead ( THE RING TWO , FINAL DESTINATION 3 , BLACK CHRISTMASS , DEATH PROOF , LIVE FREE OR DIE HARD , THE THING , ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER , THE RETURNED ) είναι η Michelle . Παράτησε τον σύζυγο/αρραβωνιαστικό (;) και έφυγε με το αυτοκίνητο προς άγνωστη επαρχιακή κατεύθυνση . Μετά από σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο βρίσκεται φυλακισμένη σε ένα πυρηνικό καταφύγιο .
O John Gallagher Jr. ( HUSH ) είναι ο Emmett . Νεαρός άντρας , γείτονας του Howard , ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση κράτησης με την Michelle . Θα γίνουν φίλοι και θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο διαφυγής από την υπερβολική αγάπη του φύλακα τους .
O John Goodman ( ROZANNE ) είναι ο Howard . Μεσήλικας με 14 χρόνια υπηρεσία στο ναυτικό και έτοιμος για επιβίωση ενάντια σε κάθε είδους κακοτοπιά . Ο Howard πιστεύει πως πίσω από την επίθεση κρύβονται είτε Ρώσοι , είτε εξωγήινοι και για αυτό τον λόγο απαγορεύει στους δύο νέους να βγουν στην επιφάνεια . Ο Howard έχει και άλλα θέματα μέσα στο κεφάλι του καθώς φαίνεται πως ήταν απαγωγέας απροσάρμοστος με δράση στην γύρω περιοχή και προτίμηση στις ανήλικες κοπέλες τις οποίες περνάει για την κόρη του . Στην Michelle βλέπει την καινούργια του κόρη και θα κάνει τα πάντα να την κρατήσει μαζί του , βγάζοντας αρχικά από την μέση τον άλλο αρσενικό αντίζηλο .
O Howard αποδεικνύεται σωστός στους φόβους του για εξωγήινη εισβολή αλλά με τέτοια άρρωστη συμπεριφορά δεν κερδίζει το δίκιο του και χάνει την "κόρη" του μέσα από τα χέρια του αφήνοντας στο κοινό με την γνωριμία των νέων του αφεντικών στα τελευταία 20 λεπτά της ταινίας .

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.