Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ANGUISH (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Sonny Malhi - παραγωγός των THE STRANGERS , THE HOUSE AT THE END OF THE STREET ,  OLDBOY κτλ - αυτή είναι η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα .
Η Tess είναι μια μοναχική έφηβη η οποία έχει διαγνωστεί με διάφορες ψυχικές ασθένειες καθόλη την διάρκεια της ζωής της . Μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία και έχει δοκιμάσει κάθε πιθανό συνδυασμό ψυχοφαρμάκων . Ζει με την μητέρα της σε μια μικρή επαρχιακή πόλη - ο πατέρας της μάχεται για την δημοκρατία σε κάποια εμπόλεμη περιοχή του πλανήτη . Μια μέρα η Tess ανακαλύπτει στον δρόμο το σημείο που πέθανε μια άλλη κοπέλα και αρχίζει να νομίζει πως είναι εκείνη . Την ακούει μέσα στο κεφάλι της και "βλέπει" αναμνήσεις της , ανάμεσα σε άλλες παραισθήσεις που κάνουν την όλη εμπειρία περισσότερο τραυματική .
Την ίδια στιγμή η μητέρα της άλλης κοπέλας , της Lucy , συνεχίζει να κοιμάται στο κρεβάτι της κόρης της και να την παίρνει τηλέφωνο στο κινητό για να ακούσει την φωνή της στον τηλεφωνητή . Μέχρι που θα την ακούσει να της ζητάει βοήθεια .
Η Tess/Lucy συναντάει κάποια στιγμή την άλλη της μητέρα μαζί με την αληθινή της μητέρα και το μεταφυσικό μπέρδεμα βρίσκει λύση με την Tess να ηρεμεί και να παίζει επιτέλους κιθάρα , ή να διαβάζει βιβλία στην τοπική καφετέρια που συχνάζει η νεολαία .
Πέρα από την απομόνωση της ψυχικής ασθένειας δεν υπάρχει κάτι νοσηρό στην ατμόσφαιρα παρόλη την σκοτεινότητα της . Η Tess δεν πέφτει θύμα σατανικής οντότητας και δεν αρχίζει να μαχαιρώνει τους γνωστούς της .
Είναι απλά μια κοπέλα η οποία δεν μπορεί να εξηγήσει σε κανέναν το τι της συμβαίνει . Το "δώρο" της που περνάει για ψυχική ασθένεια ήταν η ικανότητα να επιτρέπει σε πνεύματα να καταλαμβάνουν το κορμί της ώστε να μπορέσουν να πουν ένα τελευταίο αντίο στους αγαπημένους τους και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο χριστιανικό υπερπέραν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.