Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

THE OTHER SIDE OF THE DOOR (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Johannes Roberts ( DARKHUNTERS , FOREST OF THE DAMNED , THE EXPELLED , ROADKILL , STORAGE 24 ) .
Η ευκατάστατη οικογένεια του Michael ( Jeremy Sisto - HIDEAWAY , WRONG TURN , THE RETURNED ) και της Maria Harwood ( Sarah Wayne Callies - PRISON BREAK , THE WALKING DEAD , INTO THE STORM ) ζει το όνειρο στην Ινδία . Η τραγωδία δεν αργεί να χτυπήσει όμως την πόρτα της και η Maria  χάνει τον μονάκριβο γιο της Oliver μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα . Εκείνη και η κόρη της Lucy καταφέρνουν να βγουν από το αυτοκίνητο που βουλιάζει μέσα στο ποτάμι , ο γιος της όμως όχι .
Η Ινδή υπηρέτρια της βλέπει την απαρηγόρητη Maria στο νοσοκομείο μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας με υπνωτικά χάπια και της λέει για την δική της κόρη που έχασε πριν από χρόνια . Της προτείνει να κλειστεί σε έναν συγκεκριμένο ναό στην επαρχία σκορπίζοντας τις στάχτες του γιου της στην είσοδό του ώστε να μπορέσει να του μιλήσει όταν πέσει η νύχτα .
Η Maria κάνει ότι πρέπει για την επίκληση του πνεύματος του παιδιού της ώστε να καταφέρει να το αποχαιρετήσει όπως πρέπει , αλλά σπάει τον χρυσό κανόνα του απομονωμένου ναού όπου γίνεται το τελετουργικό και ανοίγει την πόρτα η οποία υποτίθεται πως είναι η είσοδος του "άλλου κόσμου" . Έπρεπε απλά να μιλήσει με το πνεύμα του γιου της χωρίς να ανοίξει την πόρτα για να τον δει αλλά δεν άντεξε στα κλαψουρίσματα/παρακαλετά του .
Η ισορροπία μεταξύ ζωής και θανάτου θα διαταραχτεί και η Maria θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πράξης της επιστρέφοντας πίσω στο σπίτι .
Η μικρή της κόρη θα αρχίσει να παίζει με τον αόρατο αδελφό της και πράγματα θα κινούνται από μόνα τους , την ίδια στιγμή που η φύση έξω από το σπίτι πεθαίνει με γοργούς ρυθμούς .
Σε μια ύστατη προσπάθεια να παραμείνει το πλέον πονηρό πνεύμα στην ζωή , καταλαμβάνει το σώμα της μικρής Lucy , κάνοντας την προσπάθεια εξορκισμού της Maria ακόμη πιο δύσκολη με τον σύζυγο να την θεωρεί τρελή και να θέλει να την κρατήσει μακριά από την κόρη τους .
Με μοναδική λύση την αυτοθυσία της μάνας , τα πράγματα επανέρχονται στο κανονικό για τους υπόλοιπους με τον μεταφυσικό κύκλο της κατάρας να συνεχίζεται αυτή τη φορά με τον σύζυγο να θέλει να ξαναδεί την γυναίκα του πριν τους τίτλους τέλους .
Ο Javier Botet ( REC , MAMA ) μην θέλοντας να σπάσει το σερί των αποστεωμένων φρικιών που ενσαρκώνει , κάνει την θεότητα του θανάτου Myrtu .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.