Κυριακή 29 Μαΐου 2016

THE ONES BELOW (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον David Farr .
Η Kate ( Clemence Poesy - HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS ) και ο Justin ( Stephen Campbell Moore - THE BANK JOB , SEASON OF THE WITCH ) είναι ένα ζευγάρι το οποίο περιμένει το πρώτο του παιδί και η ευτυχία προκαλεί συγκρατημένη ναυτία στον θεατή .
Οι γείτονες του ζευγαριού που μόλις μετακόμισαν στο διαμέρισμα που βρίσκεται ακριβώς από κάτω τους είναι κάπως εκκεντρικοί στα μάτια τους . Εκείνος είναι Άγγλος ενώ εκείνη πρέπει να είναι από κάποια χώρα της Βόρειας Ευρώπης .
Ο David Morrissey ( DOCTOR WHO , ο Governor στο THE WALKING DEAD , EXTANT ) είναι ο Jon , ο καινούργιος γείτονας . Η σύζυγός του Teresa ( Laura Birn - A WALK AMONG THE TOMBSTONES ) περιμένει επίσης παιδί . Σε αντίθεση με τους από πάνω , εκείνοι είναι ακόμη παθιασμένοι στην σχέση τους , ή τουλάχιστον έτσι αφήνουν να φανεί εκτός σπιτιού .
Η Kate γνωρίζεται τυχαία με την Teresa μια μέρα και οι ευγένειες γειτονίας συντελούν στο να τους καλέσει στο σπίτι τους για δείπνο . Το έντονο της προσωπικότητας του Jon δεν θα αργήσει να μετατρέψει την χαλαρότητα του αναγνωριστικού δείπνου σε αμηχανία , ενώ ένα ατύχημα που έχει η Teresa στις σκάλες προς το τέλος του φαγητού θα φορτίσει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των τεσσάρων ατόμων . Ο Jon αρνείται πεισματικά την βοήθεια και δεν τους αφήνει να καλέσουν ασθενοφόρο .
Η Teresa φυσικά χάνει το παιδί , αλλά ο εξοικειωμένος με αρρωστημένες καταστάσεις στις ανθρώπινες σχέσεις θεατής καταλαβαίνει πως η όλη εγκυμοσύνη της ήταν μια φάρσα με σκοπό να παίξουν άσχημο παιχνίδι στους ανυποψίαστους γείτονες και πιθανότατα να τους κλέψουν το παιδί όταν αυτό γεννηθεί .
Οι μέρες περνούν , το μωρό γεννιέται και οι γείτονες επιστρέφουν χαμογελαστοί από το ταξίδι τους στην Γερμανία όπου και θρηνούσαν τον χαμό του δικού τους υποθετικού μωρού . Οι σχέσεις των δύο ζευγαριών αναθερμαίνονται σε σημείο που η Teresa θα προσφερθεί να προσέχει το μωρό κάθε Παρασκευή ώστε να έχει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό της η φίλη της .
Η καθημερινότητα της Kate διαταράσσεται από το συνεχόμενο κλάμα του μωρού και ο συνδυασμός με το ξύπνημα στο άκουσμα του νέου συναγερμού των από κάτω σχεδόν κάθε βράδυ κάνει τα νεύρα της σμπαράλια . Το σχέδιο είναι τόσο καλά οργανωμένο που είναι απλά θέμα χρόνου το πότε θα αλλάξει γονείς ο μικρός Billy - κάτι που θα συμβεί αλλά όχι χωρίς τραγικές απώλειες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.