Κυριακή 22 Μαΐου 2016

TURBO KID (2015)


Συμπαραγωγή Καναδά / Νέας Ζηλανδίας .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους Francois Simard , Anouk Whissell και Yoann-Karl Whissell .
Βρισκόμαστε στο μεταποκαλυπτικό 1997 που θυμίζει κάτι από δεκαετία του '80 . Η βία και η ανομία κυριαρχούν στις ερημομένες μεγαλουπόλεις . Κουμάντο κάνει ο σατανικός επικυρίαρχος Zeus . Οι μετακινήσεις γίνονται με bmx ποδήλατα .
Ο ήρωας της ιστορίας είναι γνωστός ως "το παιδί" ( Munro Chambers - DEGRASSI: THE NEXT GENERATION ) . Το παιδί κυκλοφορεί με το αγαπημένο του bmx στις αφιλόξενα σκουριασμένες περιοχές που αποτελούν την νοσηρή πραγματικότητα μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα και μαζεύει κασέτες ήχου και απομεινάρια περασμένων δεκαετιών . Μέχρι που η ζωή θα τον αναγκάσει να αναλάβει δράση εναντίον του σαδιστή που κρατάει όμηρο την μοναδική του φίλη , την Apple ( Laurence Leboeuf  - 15/LOVE ) και να πάρει την περσόνα του κομιξικού του σουπερ-ήρωα "Turbo Rider" .
Το παιδί θα ανακαλύψει ένα υπόγειο εργαστήριο/πιθανό διαστημόπλοιο/πολεμικό όχημα . Στην θέση του πιλότου ο σκελετός φοράει ακριβώς την ίδια στολή με τον Turbo Rider ενώ στην οθόνη υπάρχει ένα μήνυμα σε λούπα ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού ο οποίος τονίζει πως ο νεκρός μαχητής είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας του πλανήτη . Η στολή διαθέτει turbo-όπλο power glove και γίνεται η μόνιμη φορεσιά του νεαρού ήρωα ο οποίος παρέα με την συνθετική του φίλη και τον τοπικό πρωταθλητή μπράντεφερ Frederic ( Aaron Jeffrey - X-MEN ORIGINS: WOLVERINE ) , θα ξεκινήσει ένα αιματοβαμμένο ταξίδι προσωπικής ανακάλυψης .
Ο Κακός :
Ο Michael Ironside ( TOTAL RECALL , NEON CITY , RED SCORPION 2 , STARSHIP TROOPERS , LAKE PLACID 3 ) είναι ο αδίστακτος αυτοανακηρυγμένος άρχοντας της κατεστραμμένης γης , Zeus . Διοργανώνει αγώνες θανάτου τους οποίους και παρακολουθεί ως Ρωμαίος Αυτοκράτορας . Οι μισθοφόροι του σκοτώνουν για την πλάκα τους . Το πρωτοπαλίκαρο του ο Skeletron είχε σκοτώσει τους γονείς του Turbo Kid για να τους κλέψει το καθαρό νερό όταν το παιδί ήταν ακόμη ανήλικο . Ο Zeus έκανε το λάθος να τον αφήσει να φύγει πιστεύοντας πως δεν θα αντέξει στις κακουχίες του περιβάλλοντος . Επίσης είναι στραβωμένο με τους ανθρώπους cyborg , εταιρικό μοντέλο CC1-11 .

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.