Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ATTACK ON TITAN PART 1 (2015)


Γραμμένο από τον Yusuke Watanabe ( GANTZ , GATCHAMAN ) και σκηνοθετημένο από τον Shinji Higuchi ( THE SINKING OF JAPAN , GODZILLA RESURGENCE ) .
Βασισμένο στο ομώνυμο manga του Hajime Isayama με ανακατανομή/απουσία χαρακτήρων η οποία ξένισε τους φανατικούς .
Η επική cgi εξιστόρηση των γεγονότων χωρίστηκε σε δύο ταινίες .
Η Ιαπωνία έχει οριοθετηθεί σε 3 ομόκεντρες περιοχές οι οποίες περιβάλλονται από τεράστια τείχη . Η τεχνολογία θεωρείται κάτι κακό και γενικότερα η γνώση απαγορεύεται .
Κανείς δεν έχει δει ποτέ του την θάλασσα και δεν ξέρει τι βρίσκεται εκτός του τελευταίου τοίχους μέσα στο οποίο είναι προστατευμένη η περιοχή αγροτικής παραγωγής . Όταν γίνεται εισβολή γιγαντιαίων πλασμάτων τα οποία λέγονται Τιτάνες ο απλός πληθυσμός γίνεται γεύμα και όσοι καταφέρνουν να γλυτώσουν εγκλωβίζονται μέσα στην "εμπορική" μικρότερη περιοχή που βρίσκεται προς το κέντρο προκαλώντας ανάλογα προβλήματα υπερπληθυσμού .
Κεντρικοί χαρακτήρες είναι οι με-τη-βια νεαροί ήρωες οι οποίοι έχουν καταταγεί ως ανιχνευτές στον στρατό και συμμετέχουν σε αποστολή αυτοκτονίας/ανατίναξης του ήδη χαλασμένου εξωτερικού τοίχους ώστε να κλείσει η τρύπα εισόδου περισσότερων Τιτάνων .
Ανάμεσα τους ο Eren ( J-POP τραγουδιστής/ηθοποιός Haruma Miura ) , ανύσηχο πνέυμα για χωρικός και μοναδικός επιζώντας του χωριού του μετά από επίθεση Τιτάνων . Μαζί με τον καλύτερο του φίλο Armin ( Kanata Hogo - GOTH , GANTZ , K-20: LEGEND OF THE MASK ) κατατάσσονται στον στρατό με σκοπό να εκδικηθούν τον χαμό των δικών τους . Ο Eren πέρα από την απώλεια γνωστών και φίλων θρηνεί και τον θάνατο της καλύτερης του φίλης/ρομαντικού ενδιαφέροντος , Mikasa ( Kiko Mizuhara ) - η οποία 2 χρόνια αργότερα εμφανίζεται ως άρτια εκπαιδευμένη εξολοθρευτής Τιτάνων .
Η ευχάριστη ανατροπή έρχεται προς το τέλος της ταινίας όταν ο αγανακτισμένος/ακρωτηριασμένος Eren καταβροχθίζεται και μεταμορφώνεται in true Devilman fashion σε στραβωμένο σούπερ-τιτάνα , αλλάζοντας την ισορροπία στο πεδίο της μάχης και απογειώνοντας την δράση σε επίπεδα STORY OF RICKY (1991) , σε τέλειο συνδυασμό με έμμετρα Kaiju σφαλιαρίδια παλαιάς κοπής .
Σκηνοθετική αναπόληση στο παρελθόν και πάσα για το δεύτερο μέρος μας δείχνει πως ο μικρός Eren υπήρξε ακούσιος εθελοντής βιολογικού πειραματισμού στα χέρια του πατέρα του με Μεσσηανικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου (η μεταμόρφωση του σε υπερ-όπλο δεν υπήρξε τυχαία δηλαδή και το δράμα συνεχίζεται) .
Οι Τιτάνες :
Τα φανταστικά πλάσματα κάνουν την εμφάνιση τους κάθε 100 χρόνια , ή για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια σύμφωνα με τον μύθο/κρατική προπαγάνδα (;) και καταβροχθίζουν όποιον άνθρωπο βρεθεί στο πέρασμα τους . Δεν έχουν όργανα αναπαραγωγής (κρίνοντας από την έλλειψη ρογών και εμφανών γεννητικών οργάνων) , αλλά ως σωματότυπος ξεχωρίζουν από ανδρικό σε γυναικείο αφού δεν φοράνε ρούχα . Τα πρόσωπα τους υποδηλώνουν μια γενικότερη νοητική καθυστέρηση η οποία αντικαθίσταται από το ένστικτο της πείνας που τους κινεί σε αιματοβαμμένη δράση όποτε αντιλαμβάνονται ανθρώπινα όντα γύρω τους . Τα χτυπήματα πάνω τους δεν τους κάνουν ιδιαίτερη ζημιά καθώς τα μέλη τους αναγενόνται άμεσα . Έχουν μονάχα ένα αδύνατο σημείο το οποίο και τους εξαϋλώνει αν καταστραφεί : έναν αδένα μέσα στον σβέρκο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.