Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

CONTAINMENT (2015)


Γραμμένο από τον David Lemon και σκηνοθετημένο από τον Neil Mcenery-West .
Οι ένοικοι ενός συγκροτήματος πολυκατοικιών Βρετανικού προαστίου ξυπνούν χωρίς καμία προειδοποίηση σε μια νέα πραγματικότητα όπου φως νερό και τηλέφωνο είναι κομμένα .
Βρίσκονται σφραγισμένοι μέσα στα διαμερίσματα τους χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα εξόδου από το σπίτι/κελί τους . Έρχονται σε επαφή με τους γείτονές τους κατεδαφίζοντας τους διαχωριστικούς ψευδο-τοίχους που υπάρχουν μεταξύ των διαμερισμάτων και προσπαθούν να βγάλουν μια άκρη παρατηρώντας τους άντρες με τις στολές βιολογικής προστασίας να απομακρύνουν ανθρώπους κακήν κακώς από την διπλανή πολυκατοικία . Η μοναδική επικοινωνία με τον έξω κόσμο είναι ένα επαναλαμβανόμενο μήνυμα που ακούγεται από μεγάφωνα εκτός κτηρίου το οποίο παροτρύνει τους ένοικους να παραμείνουν ψύχραιμοι με την υπόσχεση επίσκεψης από κάποια ιατρική ομάδα με την συνέχεια να γίνεται πιο επιτακτική αναφερόμενη σε επιπτώσεις που θα επέλθουν σε όποιον προσπαθήσει να το σκάσει από την απομόνωση .
Οι ελεύθεροι σκοπευτές στην ταράτσα των άλλων κτηρίων και οι πρώτοι πυροβολισμοί θα αγχώσουν ακόμη περισσότερο τους ήδη νευρικούς χαρακτήρες και θα τους οδηγήσουν σε διλήμματα τύπου , ή αναλαμβάνουμε δράση και κάνουμε επίθεση πρώτοι , ή περιμένουμε να έρθει η σειρά μας και να μας πάρουν με την βία , ξεκινώντας σύντομα κατάσταση ομηρίας με κάποιον από τους επιστήμονες .
Κανείς δεν γνωρίζει για την επιδημία και κανείς δεν γνωρίζει τα συμπτώματα .
Όταν οι μολυσμένοι ένοικοι των διπλανών κτηρίων καταφέρνουν να απωθήσουν την οργανωμένη προσπάθεια περιορισμού της αρρώστιας θα προσπαθήσουν να μπουν με άγριες διαθέσεις στο κτήριο των πρωταγωνιστών με σκοπό να πάρουν τα εμβόλια που πιστεύουν πως έχει μαζί της η τελευταία γιατρός της ομάδας που απομακρύνθηκε , οξύνοντας τον πόλεμο νεύρων μεταξύ των χαρακτήρων .
Η βία κλιμακώνεται με τα χειρότερα ένστικτα να βγαίνουν στην επιφάνεια , με αναμενόμενα τον αριθμός των πρωταγωνιστών να καταλήγει σε μια δυάδα προστασίας που ολοκληρώνει την δράση της φυγής ως μονάδα απορίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.