Κυριακή 29 Μαΐου 2016

DECAY (2015)


"μια ξεκλείδωτη πόρτα είναι μια κακή πόρτα ..."
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Joseph Wartnerchaney ( οπτικά εφέ στο THE ITALIAN JOB , CHARLIE'S ANGELS: FULL THROTLE ) .
O Jonathan είναι ένας μοναχικός τύπος ο οποίος έχει την ταμπέλα του περίεργου της γειτονίας . Εργάζεται ως επιστάτης στο τοπικό θεματικό πάρκο της γειτονιάς του και πάσχει από OCD . Οι μοναδικοί του φίλοι οι οποίοι είναι και φανταστικοί είναι ένας πολυλογάς σεκιουριτάς στην δουλειά και μια γειτόνισσα η οποία τον φροντίζει μετά τον θάνατο της μητέρας του .
Την τωρινή του κατάσταση την οφείλει κυρίως στον τρόπο που τον μεγάλωσε η μικροβιοφοβική/ομοφοβική/γενικότερα φοβική-με-όλα/σούπερ χριστιανή-φρικιό μητέρα του η οποία περιλούστηκε με βενζίνη και καθάρισε από την βρωμιά της ζωής όταν ήταν ακόμη ανήλικος .
Μια μέρα η καθιερωμένη του ρουτίνα διαταράσσεται βίαια όταν επιστρέφοντας με το τρίκυκλο ποδήλατο του από την δουλειά βρίσκει μια νεαρή γυναίκα στο υπόγειο του στο οποίο διατηρεί συλλογή με εξωτικά φυτά/λουλούδια (έχει μπει με σκοπό να βρει χόρτο , γιατί αυτή η φήμη κυκλοφορεί για τον περίεργο της γειτονιάς - η μοναξιά του δεν εξηγείται αλλιώς) . Η κοπέλα ταράζεται από την ξαφνική παρουσία του και χτυπάει το κεφάλι της χάνοντας την ζωή της . Η φίλη της νομίζει πως ο Jonathan την σκότωσε που την βρήκε να ψαχουλεύει μέσα στο σπίτι του και τρέχει έξω με σκοπό να καλέσει την αστυνομία . Την χτυπάει αυτοκίνητο .
Ο Jonathan είναι τόσο χαρούμενος που έχει επιτέλους μια γυναικεία συντροφιά (έστω και νεκρή) που δεν δηλώνει το γεγονός στην αστυνομία και αποφασίζει να κρατήσει το πτώμα για παρέα . Την καλεί σε δείπνο , της μιλάει , την ερωτεύεται - την ίδια στιγμή που το σώμα της αρχίζει να σαπίζει παρόλες τις τίμιες προσπάθειες συντήρησης εκ μέρους του , το μυαλό του να καταρρέει και η πραγματικότητα να σφίγγει τον κλοιό του νόμου γύρω του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.