Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

STEP BY STEP (1946)

 












Περιπέτεια του πολτού , γραμμένη από τον Stuart Palmer , γνωστός για περιπετειώδη σενάρια ταινιών του Bulldog Drummond και του Falcon . Βασισμένη σε μια ιστορία του George Callahan ( CHARLIE CHAN MOVIES , THE SHADOW RETURNS , THIS ISLAND EARTH ) . Σκηνοθετημένη ως υποτιθέμενο film noir για την RKO Pictures από τον Phil Rosen ( YOUTH ON PAROLE , SPOOKS RUN WILD , RETURN OF THE APE MAN ) . Μεταφρασμένο ως ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΜΑ V-13 . Δεν υπάρχει η παραμικρή σκοτεινή ατμόσφαιρα στα 60 λεπτά της ταινίας η οποία θα μπορούσε άνετα να είναι κάποιο εκρηκτικό επεισόδιο ενός κινηματογραφικού σήριαλ δράσης της εποχής .

O Lawrence Tierney ( BORN TO KILL ) είναι ο σκληροτράχηλος πρώην Λοχίας Πεζοναυτών , Johnny Christopher (στις ζιου ζίτσου σκηνές δράσης φαίνεται ξεκάθαρα κάποιος άλλος) . Σε μια προσπάθειά του να κάνει τον πέφτουλα σε μια όμορφη ξανθιά που βλέπει τυχαία σε μια παραλία της California , περνάει τα πρώτα 15 λεπτά της ταινίας ημίγυμνος και υπερβολικά ενθουσιασμένος με την παρτενέρ του (οι σκηνές της παραλίας έπρεπε να ξαναγυριστούν λόγω του υπερβολικού ζήλου που διαγραφόταν στο στενό του μαγιό) και στη συνέχεια , "βήμα προς βήμα" , βρίσκεται μπλεγμένος σε μια κατασκοπευτική πλεκτάνη 3 ναζί πρακτόρων οι οποίοι προσπαθούν υπό τις διαταγές του ξεδιάντροπα Βρετανού Von Dorn ( Lowell Gilmore - THE BLACK ARROW , FORTUNES OF CAPTAIN BLOOD και άλλες ηρωικές μορφές με στενά καλσόν και αγγλοσαξονικό φλέγμα στη ξιφομαχία ) να αποκτήσουν θεατρικό πάτημα στα ιερά χώματα της Αμερικανικής ηπείρου . Μαζί του έχει τον πιστό του φίλο και κωμική ανακούφιση , Bazooka , ένα τριχωτό σκυλάκι σαλονιού το οποίο κάνει το κοινό να χαλαρώνει με τα σκαρώματά του (οι ηρωικοί κινηματογραφικοί Johnny-δες 40 χρόνια αργότερα θα κουβαλούν κανονικούς μπαζούκες στις περιπέτειές τους) .

Η Anne Jeffreys ( ZOMBIES ON BROADWAY , DICK TRACY , DILLIGER , RIFF-RAFF , 20 χρόνια στο καθημερινό GENERAL HOSPITAL , μάνα του Mitch Buchannon στο BAYWATCH ) είναι η ξανθιά γραμματέας Evelyn Smith . Βρήκε δουλειά λέγοντας ένα μικρό ψέμα στο βιογραφικό της σε έναν γερουσιαστή και βρίσκει τον μπελά της καθώς κατηγορείται για φόνο και προδοσία . Αντί να δαχτυλογραφήσει ευαίσθητα μυστικά εθνικής ασφαλείας , κολυμπάει στη θάλασσα του Malibu όπου και γνωρίζεται με τον γυπαετό Johnny την ώρα που ναζί κατάσκοποι ενεργούν εναντίον της ελευθερίας . Δίπλα στον Johnny κρατάει τα ηθικά προσχήματα της εποχής καθ' όλη την διάρκεια της όχι και τόσο πειστικής καταδίωξης τους από τον νόμο και στο τέλος παντρεύονται όπως πρέπει ενώπιον θεού και Bazooka .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.