Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

THE BLACK ROOM (1935)

 











Γραμμένο από τους Arthur Strawn ( FLIGHT TO MARS ) και Henry Myers ( MURDER BY THE CLOCK ) . Σκηνοθετημένο από τον Roy William Neill ( FRANKENSTEIN MEETS THE WOLFMAN , BLACK ANGEL και καμιά δεκαριά ταινίες με τον Basil Rathbone ως Sherlock Holmes ) . Κυκλοφόρησε στην Μεγάλη Βρετανία ως THE BLACK ROOM MYSTERY .

Βρισκόμαστε στο τέλος του δέκατου όγδοου αιώνα και σε ένα φανταστικό Τυρολέζικο κρατίδιο γεννιούνται δύο δίδυμα αγόρια στην αριστοκρατική οικογένεια των Βαρόνων de Berghmann , ο Gregor και ο Anton . O βαρόνος πατέρας ανησυχεί γιατί υπάρχει μια αρχαία προφητεία στην οποία αναφέρεται πως ο μικρός αδελφός θα σκοτώσει τον μεγάλο μέσα στο "Μαύρο Δωμάτιο" του πύργου , οπότε σφραγίζουν το δωμάτιο με ένα τοίχο από Έντγκαρ Άλλαν τούβλα και συνεχίζουν τις γαλαζοαίματες ζωές τους ελπίζοντας στο καλύτερο πιθανό μέλλον .

Πολλά χρόνια αργότερα , το 1834 ο μεγάλος αδελφός Gregor ( Boris Karloff ) διοικεί το κρατίδιο με απάνθρωπο τρόπο και είναι μισητός από τον κόσμο καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για τις εξαφανίσεις των γυναικών του χωριού . Ο μικρότερος για μερικά δευτερόλεπτα δίδυμος αδελφός του Anton ( επίσης Karloff ) είναι ένας ευαίσθητος άντρας ο οποίος είναι παράλυτος στο δεξί του χέρι (το οποίο έχει μονίμως διπλωμένο προς τον ώμο του) που πέρασε την ζωή του ταξιδεύοντας την Ευρώπη (με προτίμηση στην gay Βουδαπέστη) και διαβάζοντας βιβλία , μακριά από τις ευθύνες της τοπικής διοίκησης . Επισκέπτεται το προγονικό του κάστρο μαζί με το αγαπημένο του mastiff αλογόσκυλο και προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει με τον αδελφό του μη πιστεύοντας στις άσχημες φήμες που κυκλοφορούν για αυτόν .

Η γλυκύτατη Mariah Marsh ( SVENGALI , BEAUTY AND THE BOSS , MURDER BY INVITATION ) είναι η νεαρή αρπίστρια Thea Hassel , κόρη του Συνταγματάρχη/συμβολαιογράφου της οικογένειας de Berghmann , Paul Hassel . Διασκεδάσει τον βαρόνο Gregor με τις μελωδίες της τα βράδια και ο σαρδανάπαλος αρχίζει να έχει ορέξεις για λευκή αθώα σάρκα .

Μετά από άλλον έναν φόνο , ο μανιασμένος (χωρίς αναμμένους πυρσούς και δίκρανα) λαϊκός όχλος καταφθάνει στο όχι και τόσο απωθητικό σε εισβολές κάστρο και απαιτεί ματωμένη δικαιοσύνη . Ο Gregor προτείνει να αυτο-εξοριστεί , αφήνοντας τον αδελφό του στο διοικητικό πόστο , έχοντας άλλο σχέδιο στο μυαλό του . Με την μέρα της αναχώρησης να πλησιάζει , ο Gregor δείχνει στον Anton ένα μυστικό πέρασμα προς το καταραμένο δωμάτιο όπου θα παιχτεί και η τελευταία πράξη του δράματος . Τον σπρώχνει ύπουλα μέσα σε μια καταπαχτή και παίρνει την θέση του παριστάνοντας τον παράλυτο . Σκοτώνει τον συνταγματάρχη και παγιδεύει τον νεαρό ανθυπολοχαγό ( το ομορφόπαιδο b-cowboy Robert Allen ) που κορτάρει την Thea με τον φόνο , αφού έχει φροντίσει νωρίτερα να γίνει κηδεμόνας της , να την παντρευτεί και να ενώσει τις περιουσίες των δύο οικογενειών με ένα συμβόλαιο (το οποίο δεν μπορούσε να υπογράψει με το δεξί χέρι "παράλυτο" , κάτι το οποίο προδόθηκε στον μεγάλο καθρέφτη του δωματίου) . Δεν είχε υπολογίσει άλλη μια μικρή λεπτομέρεια όμως : το τεράστιο σκύλο του Anton που δεν τον αναγνωρίζει ως αφέντη και τον παίρνει στο κατόπι σε ένα μαραθώνιο κυνήγι διασχίζοντας δύο φορές όλο το χωριό από το κάστρο μέχρι την εκκλησία και από εκεί μέχρι το κάστρο ... Ο από μηχανής σκύλος είναι αυτός που θα αποκαλύψει την κρυφή είσοδο στους πάντα πρόθυμους για δημόσιο λιντζάρισμα χωρικούς και θα σπρώξει τον σατανικό διαφθορέα μέσα στην καταπακτή και πάνω στο όρθιο μαχαίρι που κρατούσε εντελώς μοιραία το πτώμα του αδελφού , εκπληρώνοντας την προφητεία και τελειώνοντας αυτή την σπαρταριστή ιστορία γοτθικού τρόμου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.