Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

A BOTHERED CONSCIENCE (2006)

 

 "Είσαι ένα τίποτα .. είσαι άλλο ένα κομμάτι κρέας ..."
- Keller McGavin , εκφραστής της Νότιας Φιλοξενίας
 
 
Η Smithers Productions βάζει τα 2.300 δολάρια που χρειάστηκαν και παρουσιάζει την ταινία του Dennis Smithers Jr. .
Στο μίνι βιογραφικό του στο imdb αναφέρει πως ο Τζούνιορ έπαθε ζημιά στον εγκέφαλο γιατί δούλευε σε εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων και εισέπνεε καθημερινά τοξικά αέρια από την παραγωγή λάστιχων .
Την ζημιά στον εγκέφαλο την καταλαβαίνει κανείς και χωρίς να διαβάσει την παραπάνω πληροφορία . Χρειάζεται μόνο να αφιερώσει 86 λεπτά για να δει αυτό :
Ο Keller McGavin (ο αληθινός πατέρας του σεναριογράφου και σκηνοθέτη , Dennis Smithers Senior ο οποίος δεν μου φαίνεται να προσποιείται και πολύ στον ρόλο του άλουστου αγριάνθρωπου - βλέπε Bill Moseley στο THE DEVIL'S REJECTS) και ο ανήλικος γιος του , Lucas , τριγυρνούν παρέα στο δάσος . Η περιοχή είναι ιδιοκτησία τους . Άτυχη τουρίστρια περνάει μέσα στα όρια της ιδιοκτησίας του βλάχου και ο ψυχάκιας την καρφώνει σε μεταλλικό πάσαλο ενώ ακούει πουλιά να τιτιβίζουν . Ο πατέρας συνεχίζει τη μέρα του ξεκοιλιάζοντας κάτι κυνηγούς που είχαν την φαεινή ιδέα να κυνηγήσουν μέσα στην ιδιοκτησία του και τα χρόνια περνάνε με τον γιο να μεγαλώνει μέσα σε ευχάριστη πατριαρχική ατμόσφαιρα Texas Chainsaw Massacre .
20 χρόνια αργότερα , πατέρας και γιος συνεχίζουν τις βόλτες τους μέσα στα ξέφωτα .
Κάποια στιγμή ο πατέρας θα σκοτωθεί από κάτι παραστρατιωτικούς/εμπόρους κοκαϊνης και ο γιος θα αποτρελαθεί τελείως όταν τα διάφορα οράματα από ανθρώπους που έχει σκοτώσει ο πατέρας όλα αυτά τα χρόνια θα αρχίσουν να τον στοιχειώνουν μέσα στην απέραντη μοναξιά του ...
Η ταινία τελειώνει με ανατροπάρα που δεν περίμενε κανείς !
Ο μπαρμπα-Keller είναι ζωντανός και δοκίμαζε τα όρια του Lucas , ο οποίος δεν είναι πραγματικός του γιος , αλλά παιδί κάποιου άτυχου που είχε μπει κι αυτός κατά λάθος μέσα στα χωράφια των McGavin πολλά χρόνια πριν (μη ξενερώνεις με σποϊλεριά , αφού δεν πρόκειται να το δεις) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.