Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

MURDER PARTY (2007)

"Όλοι θα πεθάνουν απόψε ! Το τσεκούρι μου διψάει !"
 
Το MURDER PARTY είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του χιπστερά κινηματογραφιστή Jeremy Saulnier ο οποίος την γύρισε με μηδενικό προϋπολογισμό τον Φεβρουάριο του 2006 .
O Christopher S. Howley είναι ένας μοναχικός τύπος που ετοιμάζεται να γιορτάσει την νύχτα του Halloween για άλλη μια φορά μόνος . Μοναδική του παρέα είναι γάτος του ο Σερ Λάνσελοτ . Ο Christopher δουλεύει στην υπηρεσία κλήσεων της αστυνομίας . Δεν έχει οικογένεια και δεν πρόκειται να λείψει σε κανέναν αν πάθει κάτι (ούτε καν στον Σερ Λάνσελοτ ο οποίος αδιαφορεί για την ύπαρξη του μέσα στο σπίτι ούτως ή άλλως) . Γυρίζοντας στο σπίτι του από το τοπικό βίντεοκλαμπ (έχει αγοράσει τρεις βιντεοκασέτες αμφιβόλου ποιότητας) , βρίσκει στον δρόμο μια πρόσκληση για ένα "Δολοφονικό Πάρτι" . Η πρόσκληση θεωρείται ανοικτή προς όλους μιας και δεν έχει κάποιο όνομα γραμμένο επάνω , πέρα από την οδό και την ώρα που θα ξεκινήσει το γλέντι ...
Μην έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει ο Christopher ψήνει ένα κεηκ με σταφίδες (μην τον πούνε και γύφτο) , φτιάχνει μια στολή ιππότη από χαρτόκουτα και πάει στην διεύθυνση που αναγράφεται στην μυστηριώδη πρόσκληση ...
Με λύπη και τρόμο θα ανακαλύψει σύντομα πως το πάρτι αφορά την δική του δολοφονία , μιας και οι ατομάρες που το διοργανώνουν είναι κάτι απροσάρμοστοι καλλιτέχνες του τρόμου που αποφάσισαν να πάνε την "τέχνη" τους στα άκρα , σκοτώνοντας τον πρώτο βλαμμένο που θα έπεφτε στην παγίδα της ανοιχτής πρόσκλησης στο πάρτι τους !!!!!
Αλυσοδεμένος και χωρίς καμία ελπίδα διαφυγής , ο Christopher παρακολουθεί το χαοτικό παραλήρημα των υποτιθέμενων φίλων οι οποίοι εντελώς κλασμένοι από ναρκωτικά και αλκοόλ καταλήγουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον , ψάχνοντας ταυτόχρονα την απόλυτη έκφραση !
"Ας του ράψουμε το κέηκ στο στόμα και ας τον πετάξουμε μπροστά από ένα τρένο"
"Θα του τον κόψω και θα τον κάψω"
"Θα περιμένουμε να πάει 12 και θα τον μαχαιρώσουμε όλοι μαζί"
είναι μερικές από τις ιδέες που ακούει ο έντρομος Christopher την ώρα που οι αχαλίνωτοι διανοούμενοι σνιφάρουν και ερωτοτροπούν μεταξύ τους .
Είναι σαν να βλέπεις ένα κανονικό πάρτι , με τα γνωστά ψυχαναγκαστικά καραγκιοζιλίκια που προκαλεί η ατελείωτη κατανάλωση αλκοόλ (ανομολόγητοι έρωτες , σεξακι στο δωματιάκι χωρίς εσένα , κτλ) , μόνο που αυτή τη φορά η τραγική κατάληξη του αφορά κάποιον παντελώς άγνωστο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.