Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

GANGLAND (2001)


"Τι έχουμε εδώ ;! Αδερφές στην περιοχή μας ;!"

Πυρηνικός πόλεμος , μεγαλουπόλεις να έχουν γίνει στάχτη δίπλα στις στάχτες του "κοινωνικού συμβολαίου" , ένας ανεξέλεγκτος ιός που κατατρώει τη σάρκα και μια άγρια συμμορία με δερμάτινα που παίρνει εντολές από κάποιον ψυχωτικό που ονομάζεται Lucifer !!
Συνδυασμένα με μια πεντάλεπτη εμφάνιση των Coolio και Ice "Μαδαφάκιν" T , ως τους ρεζίλιδες αστυνομικούς που πυροβολούνται εν ώρα "υπηρεσίας" , κατεψυγμένα Ζαγκαρίνικα cyborg έσω έτοιμα για δράση και έναν Costas Mandylor σε ρόλο αντι-ήρωα της "καταραμένης γης" , έχεις το GANGLAND !
Ο κασκαντέρ και εν δυνάμει σκηνοθέτης Art Camacho ( SCI-FIGHTER , HALF PAST DEAD 2 ) , μεγαλουργεί με αυτό το μεταποκαλυπτικό έπος του σεναριογράφου/παραγωγού/ηθοποιού David DeFalco ( HEAVY METAL MASSACRE ) .
Ο Vincent Klyn είναι ο Lucifer . Το όνομα του είναι χαρακτηριστικό της σατανικής εμφάνισης με τις βάτες από μαύρα φτερά , την τούμπανο δερματίνη και τους κόκκινους φακούς επαφής στα μάτια ! Σε αυτή τη ταινία κατάφερε να κάνει αυτό που δεν είχε καταφέρει στο CYBORG (1989) - να γίνει δηλαδή ο σατανικός επικυρίαρχος των συντρημιών του πολιτισμού ως άλλος Humungus !
Γενική Σύνοψη :
Τρεις γενναίοι πολεμιστές - ο Mandylor , ο Sasha Mitchell ( CLASS OF 1999 2 , KICKBOXER τριλογία ) και ένα γκομενάκι ( Kathleen Kinmont ) - τα βάζουν με μια αδίστακτη συμμορία που ελέγχει την μεταποκαλυπτική μητρόπολη . 
Ιστορική Αναδρομή :
Βρισκόμαστε στο έτος 2010 (2013 και ακόμη να φορέσω το άκωλο δερμάτινο - το δυστοπικό μέλλον του παρόντος δεν είναι όπως το περιέγραφαν οι ταινίες πριν από μερικά χρόνια) . Ο πολιτισμός όπως τον ξέρουμε έχει εξαφανιστεί μετά από έναν παγκόσμιο θερμοπυρηνικό πόλεμο και η αναρχία κυβερνά τους δρόμους . Η συμμορία που ελέγχει τους άγριους δρόμους ονομάζεται Συμμοριτοδρομίτες (δόκιμος όρος από την μετάφραση του Ganglanders) . Ο αρχηγός τους είναι ο ψυχωτικός Lucifer . Πέρα από τους σαδομαζό εγκληματίες , ένας ιός που κατατρώει τη σάρκα ισοπεδώνει κάθε ελπίδα για σωτηρία . Ο επιστήμονας Δόκτωρ Adams ( Tim "Dollman" Thomerson ) φαίνεται πως έχει ανακαλύψει το αντίδοτο για την θανατηφόρα αρρώστια ! Με το που το μαθαίνει ο Lucifer και η παρέα του , αποφασίζει να τον απαγάγει με σκοπό να έχει ολόκληρο τον κόσμο του χεριού του . Όποιος έχει το αντίδοτο έχει και την απόλυτη εξουσία πάνω στο τίποτα ενός πολιτισμού που δεν υπάρχει πλέον !
Οι γενναίοι πολεμιστές που ανέφερα παραπάνω , είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τον κόσμο αντιμετωπίζοντας τον Lucifer και σώζοντας τον σημαντικό επιστήμονα .
O Jared ( Costas Mandylor ) έχει έναν λόγο παραπάνω να είναι νευριασμένος , μιας και ο Lucifer του είχε σκοτώσει γυναίκα και παιδί . Βάλε μέσα και το ιστορικό στρατιωτικής εκπαίδευσης και έχεις έτοιμη τη μονομαχία στη βροχή !
Αίσθηση αποτελεί η εμφάνιση της 22χρονης Christina Loken , δύο χρόνια πριν την μπρούσκα ερμηνεία του θηλυκού cyborg στο TERMINATOR 3: RISE OF THE MACHINES (2003) .
Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση κάνει η εμφάνιση του σεναριογράφου David DeFalco ώς ο Damien , ο στεγνός μπιλντεράς και σεξουαλικά αμφιλεγόμενος μικρότερος αδελφός του Lucifer !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.