Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

CROW VS CROW (1999)


Στην αρχή οι απανταχού γκοθάδες αγαλλίασαν με την πρώτη ταινία (THE CROW 1994) . Ο πρωταγωνιστής πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και ρίγη συγκίνησης εκτίναξαν στα ύψη την δημοτικότητα της παραγωγής σε ολόκληρο τον πλανήτη (μέχρι και εγώ κυκλοφορούσα βαμμένος στις απόκριες - και όχι μόνο - και ευτυχώς είχα καταφέρει να γλυτώσω τον δημόσιο λιθοβολισμό από τραβεστί) . Οι δεύτερη ταινία (THE CROW: CITY OF ANGELS - 1996) ξεφούσκωσε κάπως τον μύθο και ο πρωταγωνιστής δεν ήταν τόσο ανδρόγυνος όσο θα'πρεπε και επίσης επέζησε των γυρισμάτων .
Από δω και πέρα η κάθοδος υπήρξε γεωμετρική καθώς το ρόλο στην επόμενη κατευθείαν-σε-dvd συνέχεια ανέλαβε ο Mark Dacascos (THE CROW: STAIRWAY TO HEAVEN - 1998) - ο Dacascos είναι ο μοναδικός τηλεοπτικός Κοράκης μέχρι στιγμής , καθώς η σειρά (22 44λεπτα επεισόδια που έχει κυκλοφορήσει σε dvd η Alliance Home Entertainment στον Καναδά - στην Αμερική κυκλοφόρησε από τηλεοπτικό περιοδικό και την Arts Alliance America το 2007) ακυρώθηκε το 1999 .
Το 2000 (THE CROW: SALVATION) τους ρόλους του αιώνιου ζευγαριού ανέλαβαν για άλλη μια φορά χωρίς επιτυχία ο Eric Mabius (το ομορφόπαιδο ακτιβιστής στο πρώτο RESIDENT EVIL) και η Kirsten Dunst (η Mary Jane Watson από την πρώτη τριλογία του SPIDERMAN nigguh) .
Το τελειωτικό χτύπημα το έδωσε το Edward Furlog με τον ρόλο του ως "Κοντό Κοράκι" στο THE CROW: WICKED PRAYER (2005) .
----------------------------------
Σύνοψη του Ελληνικού dvd ΚΟΡΑΚΙ ΠΟΛΕΜΑ ΚΟΡΑΚΙ που αποτελεί την ένωση των επεισοδίων 17 (Lazarus Rising) και 22 (A Gathering Storm) :
Ο Eric Draven δέχεται την πιο ελκυστική πρόταση που μπορούσε να φανταστεί . Η Ένωση Του Λαζάρου ( Lazarus GROUP ) του υπόσχεται πως μπορεί να του εξασφαλίσει παντοτινή ζωή με την πολυαγαπημένη του Shelly . Όμως οι σκοποί του Frederick Balsam , καχεκτικού αλλά φιλόδοξου ηγέτη κάθε άλλο παρά ευγενικοί είναι . Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία δημιουργούν ένα ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΡΑΚΙ που θα φιλοξενήσει την ψυχή του Balsam ! O Balsam , θα στραφεί εναντίον του Draven . Ένα Κοράκι αγωνίζεται για το καλό και ένα έχει τα πιο σκοτεινά σχέδια . Στη Χώρα Των Νεκρών η Shelly θα δώσει μια ευκαιρία στον Eric . Όταν το κακό Κοράκι την απαγάγει , ο Draven θα σπεύσει να τη σώσει . Τώρα πια δεν είναι αόρατος και μια μονομαχία θανάτου αρχίζει . Το Κοράκι πολεμά το Κοράκι και ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ....
Ο Mark Dacascos είναι ο Eric Draven , γνωστός και ως Το Κοράκι . Μπορεί να έχει πεθάνει , αλλά συνεχίζει να ροκάρει με την κιθαρίτσα του στον γοτθικό εξώστη και να οδηγεί την μηχανή του στο ηλιοβασίλεμα . Δεν γνωρίζει πότε ακριβώς έμαθε πολεμικές τέχνες , αλλά σπάει μούτρα με περίσσια προσπάθεια ! Δέχεται την προσφορά της Lazarus GROUP και φορώντας έναν φουτουριστικό στεγνωτήρα μαλλιών "μπαίνει" στη Χώρα Των Νεκρών για να βρει την Shelly ...
H Sabine Karseti ( BATTLEFIELD EARTH ) είναι η Shelly Webster . Την αράζει στη ψυχεδελική Χώρα Των Νεκρών (δηλαδή μέσα σε ένα κενό στούντιο που φαίνεται "περίεργο" με διάφορες παραμορφώσεις της εικόνας) . Στην πραγματικότητα είναι μια "εικόνα" της Shelly που έχουν δημιουργήσει οι επιστήμονες της Lazarus GROUP για να τον κρατήσουν απασχολημένο στην "άλλη πλευρά" ... Στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πραγματικότητα , η "αληθινή" Shelly την αράζει σε ένα φωτεινό (σε σημείο ψηφιακής παραδεισένιας θαμπάδας) και καθόλα αληθινό δάσος (έχει και κρεμαστή γέφυρα) . Μετά από προτροπή ενός επίσης φωτεινού παιδιού , προσπαθεί να βοηθήσει τον Draven - λάμπωντας - επιστρέφοντας στη γη και φορώντας το ροκάδικο δερμάτινο της . Αγκαλιές φιλιά ηλιοβασιλέματα ... μέχρι να επιστρέψει πίσω στο αιώνιο άλσος ....
Ο Mavor Moore ( SCANNERS ) είναι ο 87χρονος γερο-ανάπηρος Frederick Balsam . Ο υπερπλούσιος διευθυντής της Lazarous GROUP . Μυστική Εταιρία που έχει ρίζες πίσω στους Αρχαίους Δρυίδες . Τελευταία φορά που είχε πέσει στα χέρια της εταιρίας ένα "ζωντανό" Κοράκι ήταν το 1843 ! Δεν πρόσεξαν τότε και δεν κατάφεραν να κλέψουν την δύναμη του . Πέθαναν 17 άνθρωποι εκείνη τη μέρα . Ο Balsam δεν σκοπεύει να ξανακάνει τα ίδια λάθη αυτή τη φορά ... Βάζει τους επιστήμονες του να παγιδέψουν την ψυχή του Draven μέσα στην Χώρα Των Νεκρών και να βάλουν την δική του μέσα στο ανθεκτικό Κορακίσιο σώμα του (αυτό με τα βαμμένα μούτρα δηλαδή) , ή τουλάχιστον στο ανθεκτικό σώμα ενός νεαρού αν αποτύχει το σχέδιο . Ο Balsam παγιδεύει το μυστηριακό κοράκι (κανονικό κοράκι που κάνει κρα) και γίνεται ένας μονομανής αναγεννημένος γιάπης μέσα στο σώμα του άτυχου προσωπικού του γυμναστή . Το Κοράκι (ο Dacascos με βαμμένο μούτρο) χωρίζει από τον Draven (ο Dacascos ΧΩΡΙΣ βαμμένο μούτρο) , και αρχίζει να παίρνει εντολές από τον Balsam . Το νέο Κοράκι είναι ακριβώς σαν το παλιό , αλλά χωρίς ενδοιασμούς και όρια .
Dacascos ΕΝΑΝΤΙΟΝ Dacascos είναι το θεαματικό κρεσέντο της ταινίας (και της σειράς) .
Ο Moore πέθανε το 2006 και δεν είδε ποτέ την κυκλοφορία της σειράς σε dvd .
----------------------------------
Η κομμένη τηλεοπτική σειρά προτείνεται για ακραία επική διπλή προβολή με την επίσης κομμένη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας THE IMMORTAL (αυτό με τον Lorenzo Lamas που κάνει τον Highlander) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.