Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ADVENTURE OF SHAOLIN (1976)


Γραμμένο από τον Ya-Chi Tsou ( SUN PANG'S FIGHT METHOD ) και σκηνοθετημένο από τον Min-Hsiung Wu ( FEARLESS FIGHTERS , THE SHAOLIN SWALLOW , ONE FOOT CRANE ) .
Γνωστό και ως THE ADVENTURE AT SHAOLIN , FIVE ELEMENTS KUNG FU .
Ο Βαρόνος To Ka-Kan
Ο τοπικός ασπρομάλλης άρχοντας στα εγκληματικά πρότυπα του Silver Fox - πιθανότατα πρώην Σαολίν από τον τρόπο που αποφεύγει δολοφονικές απόπειρες εναντίον τουΒαρόνος To Ka-Kan ( Cliff Ching Ching - THE GREEN DRAGON INN , BOXER REBELLION , CRAZY GUY WITH SUPER KUNG FU , SHAOLIN INVINCIBLE STICKS ) σκορπάει τρόμο στην επαρχία που διοικεί .
Ο νεαρός Shaolin Chang Shang-Feng ( Sek Fung - THE ZODIAC FIGHTERS , WANDERING DRAGON , WOLF DEVIL WOMAN ) βρίσκει ένα αρχαίο χειρόγραφο το οποίο περιγράφει διάφορες τεχνικές κουνγκ φου . Το κλέβει από την βιβλιοθήκη του μοναστηριού που υποτίθεται πως καθάριζε και αποφασίζει να μάθει μόνος του τις τεχνικές .
Αλλάζοντας σκηνικό , νεαρός μαχητής επιστρέφει στο χωριό του και βρίσκει τον αδελφό του νεκρό . Είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει τον τύραννο , αλλά απέτυχε . Αναζητώντας εκδίκηση θα βρει μόνο πόνο , αφού ο Βαρόνος δεν αστειεύεται και γνωρίζει την θανατηφόρα τεχνική του "Μαύρου Χεριού" .
Στο μοναδικό πανδοχείο της επαρχίας αρχίζουν να μαζεύονται διάφοροι μαχητές πολεμικών τεχνών οι οποίοι φαίνεται να θέλουν να βάλουν ένα τέλος στην κυριαρχία του τρόμου που έχει επιβάλει ο Βαρόνος στην περιοχή (με την βοήθεια του δημιουργικού editing κάποια στιγμή προς το τέλος της ταινίας μαθαίνεις πως είναι όλοι τους αδέλφια και θέλουν να πάρουν ματωμένη εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα τους 18 χρόνια πριν) .
Σε έναν καυγά εμπλέκεται το όνομα του Chang Shang-Feng και ο Βαρόνος δίνει διαταγή για την άμεση σύλληψη του μέσα από τον ναό των Shaolin , γεγονός που θα προκαλέσει πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις . Ο Chang βρίσκεται άμεσα εκτός μοναστηριού και ο δρόμος του τον οδηγεί στην τελική αναμέτρηση με τον Βαρόνο και τους υπόλοιπους επαναστάτες .
Ο Tien Feng ( THE TWIN SWORDS , ONE-ARMED SWORDSMAN , THE SILVER FOX , THE SHADOW WHIP ) είναι ο ιδιοκτήτης του πανδοχείου , παλιός γνώριμος του Βαρόνου . Τα αδέλφια τον σέβονται και τον φωνάζουν δάσκαλο . Ο θάνατος του στα χέρια του Βαρόνου θα τους δώσει έξτρα εκδικητική ώθηση .
BONUS SHAOLIN ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :
Στην έξοδο του από το μοναστήρι , ο Chang Shang-Feng θα έρθει αντιμέτωπος με κινούμενους ξύλινους πασσάλους προπόνησης , κυλιόμενους κορμούς , ενώ θα περάσει μια λίμνη με την βοήθεια Shaolin μαθητών οι οποίοι θα σχηματίσουν μια "Ανθρώπινη Αλυσίδα Γέφυρα" για να πατήσει πάνω τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.