Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

SHAOLIN VS EVIL DEAD (2004)


Γραμμένο από τον Ho Yiu-Wang ( THE KING BOXER , SNAKE CHARMER ) και σκηνοθετημένο από τον Douglas Kung Cheung-Tak ( CHINESE HEROES , EXCESSIVE FORCE , DNA CLONE , DEATH MELODY ) .
O Gordon Liu ( THE 36TH CHAMBER OF SHAOLIN ) είναι ο Ταοϊστής μοναχός , Δάσκαλος White . Μαζί με τους δύο μαθητές του , τον Sun ( Jacky Woo - SHAOLIN VS EVIL DEAD: ULTIMATE POWER ) και τον Fire ( Shi Xiao-Hu - ANNA IN KUNG FU LAND , SHAOLIN VS EVIL DEAD: ULTIMATE POWER ) , μεταφέρουν χοροπηδηχτούς νεκροζώντανους πίσω στους τόπους καταγωγής τους για να ταφούν . Στον δρόμο τους πολεμούν οτιδήποτε έχει να κάνει με κακή μεταφυσική ενέργεια .
Ο Κακός :
Ο Fan Siu-Wong ( STORY OF RICKY , IP MAN 1&2 , FUTURE X-COPS , FLYING SWORDS OF DRAGON GATE , THE MONKEY KING , KUNG FU JUNGLE ) είναι ο Δάσκαλος Black . Έχει προηγούμενα με τον White , αφού τον θεωρεί υπεύθυνο για την αρπαγή της σχολής μαγείας μέσα από τα χέρια του . Ο Black ήταν γιος του ιδρυτή της σχολής και συμμαθητής του White , παρότι αρκετά χρόνια μικρότερος του , οπότε την είχε σίγουρη την διαδοχή . Μισεί θανάσιμα τον "θείο" White και όλη αυτή η αρνητική ενέργεια τον έχει στρέψει στην σκοτεινή πλευρά της μαγείας . Θέλει την απόλυτη δύναμη και αντί να μεταφέρει ήρεμα τους καταραμένους νεκρούς στο επόμενο στάδιο μετεμψύχωσης , τους καταστρέψει τις ψυχές . Στην προσπάθεια της αναζήτησης αρχαίων κειμηλίων απελευθερώνει κατά λάθος έναν δαίμονα και η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου , αφού μετά από μάχη το μαύρο πνεύμα του αρχι-βρικόλακα τον καταλαμβάνει . Πιο πολύ τον λες παρεξηγημένο παρά κακό της υπόθεσης . Η σωστή λέξη θα ήταν καλύτερα "ο αντίπαλος" .
Μαζί του έχει την μαθήτρια του , την Moon ( Shannon Yiu King - DRUNKEN MONKEY , SHAOLIN VS EVIL DEAD: ULTIMATE POWER ) . Η Moon δεν έχει μεταπηδήσει ακόμη στην σκοτεινή πλευρά και φαίνεται να έχει τρυφερά συναισθήματα για τον μαθητή του White , Sun .
Η τελική μάχη των δύο δασκάλων δεν ολοκληρώνεται ποτέ και η κατά προσέγγιση συνέχεια της ιστορίας έρχεται δύο χρόνια αργότερα στο SHAOLIN VS EVIL DEAD: ULTIMATE POWER (2006) , αφού όλοι οι ηθοποιοί επιστρέφουν με διαφορετικούς χαρακτήρες (;) .
-------------------------------------------
Ο Shaolin του τίτλου είναι φυσικά ο Gordon Liu . Έχοντας δύο δεκαετίες μοναστηριακής δράσης στην φιλμογραφία του , η ιερή καράφλα του αποτελεί σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα που υποδυόταν , παρόλο που εδώ δεν έχει καμία σχέση με Shaolin , καθώς υποδύεται τον Ταοϊστή μοναχό .
Σε έναν μεταφυσικό αγώνα "φασματικού σκακιού" με τον Δάσκαλο Black , ο Liu καταλήγει να χρησιμοποιεί μίνι Shaolin (παιδάκια ντυμένα στις ιερές πορτοκαλί ρόμπες) ως στρατιώτες εναντίων των Μαντζουριανών δαιμόνων του αντιπάλου του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.