Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

FIVE FIGHTERS FROM SHAOLIN (1984)


Γραμμένο από τον Fu Cheng-Huei ( FASHION GIRL STUDENT ) και σκηνοθετημένο από τον Shih Hao Ko ( SHAOLIN IRON CLAWS , THE SECRET SHAOLIN KUNG FU ) .
Γνωστό και ως POSSESSION OF GHOST , NINJA HUNTER 2 .
O Mark Lung Goon-Mo ( RETURN OF THE 18 PRONZEMEN , THE SHAOLIN BROTHERS , THE FATAL FLYING GUILLOTINES , BORN INVINCIBLE ) είναι ο εκκεντρικός Shaolin Μοναχός , Lau Tan . Φεύγει από το μοναστήρι μετά από παρεξήγηση με τους υπόλοιπους ηγουμένους με σκοπό να δημιουργήσει δική του πρότυπη σχολή παρανοϊκού κουνγκ φού . Στην πορεία της αναζήτησης του στην Κινεζική ύπαιθρο θα βγει 5 νεαρούς μαχητές , τους οποίους και θα εκπαιδεύσει τον καθένα ξεχωριστά σε διαφορετικά στυλ , καθώς είναι όλοι τους τεμπελχανάδες και χαβαλέδες .
Η ζωή στο νέο μοναστήρι κυλάει αργά με τους παράξενους μοναχούς να περνούν κάθε μέρα και διαφορετικά τεστ αντοχής και ετοιμότητας , κάτι που θα προξενήσει την περιέργεια σε μαθητές του διπλανού Shaolin μοναστηριού και θα είναι το ξεκίνημα μιας ευχάριστης διαμάχης . Όλα αυτά κρατούν μέχρι να κάνουν την εμφάνιση τους οι μαχητές του Abbot White .
Ο Κακός :
O Jack Lung Sai-Ga ( CRAZY NUTS OF KUNG FU , ONE-ARMED BOXER VS THE FLYING GUILLOTINE , THE SHAOLIN INVINCIBLES , SHAOLIN EX MONK ) είναι ο Abbot White , ο ασπρομάλλης μάγος/μαχητής του κούνγκ φου . Κατηγορεί τους Shaolin ότι του έκλεψαν ένα εγχειρίδιο κούνγκ φου και τους δίνει τρεις μήνες διορία να του το επιστρέψουν , αλλιώς θα επιστρέψει με τους μαθητές του και θα καταστρέψει τον ναό . Έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Lau Tan από παλιότερη τους μονομαχία - γεγονός που θα στοιχήσει στον δεύτερο ένα χέρι . Εξασκεί μαύρη μαγεία και καλεί δαίμονες να τον βοηθήσουν στην εξόντωση των εχθρών του . Δεν έχει γεννητικά όργανα .
Ο Ma Cheung ( DRAGON GATE , SHAOLIN KUNG FU MYSTAGOGUE , THE KILLER METEORS ) είναι ο μαχητής του Abbot White που σκοτώνει άνανδρα την μοναδική κοπέλα που υπήρχε στο μοναστήρι του Tan . Όλοι την αγαπούσαν σαν μικρή τους αδελφή και ο θάνατος της αποτέλεσε την ματωμένη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της εκδίκησης .
-----------------------------------
Οι σκηνές δράσης είναι στο x3 της κανονικής ταχύτητας , αλλά η αρτιότητα και ο συγχρονισμός της χορογραφίας ξεπερνούν το επιληπτικό φαινόμενο κάνοντας ευχάριστη την παρακολούθηση .
Η κατάσταση με το μεταφυσικό στοιχείο της υπόθεσης είναι αλλοπρόσαλλη και κρατάει για λίγα λεπτά στην αρχή της ταινίας , αλλά η μαγικές ικανότητες του Abbot White δικαιολογούν κάπως τον εναλλακτικό τίτλο POSSESSION OF GHOST .
Η φαρσοκωμωδία και οι θεατρικές περούκες των χαρακτήρων συναγωνίζονται στην ιλαρότητα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.