Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

TEN TIGERS OF SHAOLIN (1979)


"Είσαι πολύ δυνατός για μένα , το παραδέχομαι - αλλά την επόμενη φορά δεν θα είμαι τόσο σίγουρος .."
(;)

Γραμμένο από άγνωστο σεναριογράφο και σκηνοθετημένο από τον Hai-Feng Wei ( DEATH DUEL OF KUNG FU ) για ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής .
Για άλλη μια φορά ο τίτλος για την δυτική αγορά είναι παραποιημένος , αφού οι 10 Τίγρεις της ιστορίας δεν έχουν να κάνουν τίποτε με τον τιμημένο Ναό των Shaolin . Είναι 10 Τίγρεις από την Canton (Kwantung) , οι οποίοι περιφέρονται στην άπλα της Κινεζικής υπαίθρου μοιράζοντας πόνο στους καταπιεστές Μαντζουριανούς . Ταινία με τον ίδιο τίτλο και πιο γνωστούς ηθοποιούς γύρισε έναν χρόνο αργότερα ο Cheh Chang για λογαριασμό των Shaw Brothers .
Οι 10 Τίγρεις με πρωτοστάτη στην συντριβή γεννητικών οργάνων τον Lu A-tsai ( Bruce Leung - KUNG FU HUSTLE , TAI CHI ZERO )είναι οι Huang Ying-lin , Huang Chi-ying , Tan Ji-her , Tie Zhi-chen , Tie Qiao-san , Su Qi-er , Li Ren-chao , Su Hei-hu και Huang Cheng-he .
Ο διεφθαρμένος Μαντζουριανός αξιωματούχος Yun San-Piao ( Huang Yuan-se - DEADLY SNAIL VS KUNG FU KILLER , THE FOUR SHAOLIN CHALLENGERS ) θέλει να εξολοθρεύσει τους 10 ήρωες και για να τους διασπάσει απαγάγει την γυναίκα του ενός την μέρα του γάμου τους και την γυναίκα ενός φίλου τους . Ελπίζει έτσι να τους ξεμοναχιάσει έναν-έναν για να είναι ευκολότερος στόχος για τους λακέδες του .
Οι Τίγρεις συναντώνται με τα πολλά στο τέλος της ταινίας με τον Yun και τους κουνγκ φου φρουρούς του , και πλακώνονται σαν να μην υπάρχει αύριο όλοι μαζί μέχρι τον πονεμένο συνδυασμό χτυπημάτων που θα βάλει ένα ματωμένο τέλος την θητεία του Μαντζουριανού στην Canton για πάντα .
-----------------------------------------
Shaolin υπάρχουν μόνο στον τίτλο . Ο συγχρονισμός στις χορογραφίες των σκηνών δράσης (32 διαφορετικές σκηνές βιαιοπραγιών στο σύνολο) είναι προαιρετικός και από τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων μερικές φορές εκτροχιάζεται σε κλωτσοπατινάδα .
Βλέπουμε γυναικείο γυμνό σε όλη την θαμνώδη έκταση του για το καλό των πωλήσεων και μόνο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.