Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

SHAOLIN ABBOT (1979)

 
"Ο άνθρωπος είναι κατά βάθος καλός , αλλιώς ο Βούδας δεν θα είχε έρθει στη γη για να τον σώσει ..."
- Chih Shim , Shaolin μοναχός .
 
Γραμμένο από τον Kuang Ni ( THE 36th CHAMBER OF SHAOLIN , FIVE DEADLY VENOMS , THE 8 DIAGRAM POLE FIGHTER ) και σκηνοθετημένο από τον Ho Meng-Hua ( BLACK MAGIC ) .
Γνωστό και ως A SLICE OF DEATH , ABBOT OF SHAOLIN .
Ο David Chiang ( THE HEROIC ONES , THE NEW ONE-ARMED SWORDSMAN , THE BLOOD BROTHERS ) είναι Shaolin μοναχός Chih Shim ο οποίος μαθητεύει μέσα στο μοναστήρι από τα 6 του χρόνια . 20 χρόνια μετά έχει φτάσει η ώρα να βγει στον πραγματικό κόσμο για να δει πως λειτουργεί και να πάρει έξτρα μαθήματα για την κατασκευή όπλων από τον Ταοϊστή μοναχό Wu Chen ο οποίος ήταν πρώην Ming στρατηγός. Πιστεύει πως ο άνθρωπος είναι κατά βάθος καλός , αλλιώς ο Βούδας δεν θα είχε έρθει στη Γη για να τον σώσει - παρόλα αυτά οι Μαντζουριανοί πρέπει να πεθάνουν με κάθε επίπονο δυνατό τρόπο .
Ο Μαντζουριανός Αυτοκράτορας Yong Zhen πιστεύει πως οι Shaolin είναι επαναστάτες και φτιάχνουν μυστικά όπλα , οπότε στέλνει κατασκόπους μέσα στο μοναστήρι οι οποίοι επιστρέφουν με λεπτομερή κάτοψη του . Ο σατανικός δυνάστης μελετάει τις αδυναμίες του μοναστηριού και κανονίζει ύπουλη επίθεση με την βοήθεια Ταταρών αγριάνθρωπων , καταστρέφοντας έτσι το μοναστήρι και σκοτώνοντας τον επίσκοπό του την στιγμή που ο Chih Shim επιστρέφει από το ταξίδι του . Από τον ετοιμοθάνατο δάσκαλο του παίρνει την τελευταία του διαταγή να σώσει το Νότιο Shaolin ταξιδεύοντας στις επαρχίες Guang Dong και Fujin , με σκοπό να μαζέψει λεφτά για την ανέγερση καινούργιου ναού και να βρει ηρωικούς νέους ως μαθητές .
Οι 4 πρώτοι μαθητές του είναι οι Li Jing-luin , Hong Xi-guan , Lin Xian-sheng και Gui Jue-qi , οι οποίοι θα γίνουν οι Shaolin θρύλοι της νέας γενιάς .
O Lo Lieh ( SHAOLIN DEADLY KICKS ) είναι ο Ταοϊστής μοναχός Pai Mei (τον ίδιο ρόλο που είχε και στα EXECUTIONERS FROM SHAOLIN και CLAN OF THE WHITE LOTUS ) , ο αδελφός του δασκάλου του Chih Shim στον έξω κόσμο ο οποίος δεν βλέπει με καλό μάτι τους Shaolin και υποστηρίζει ανοιχτά τους Μαντζουριανούς . Αυτή του η κίνηση τον κάνει Κεφάλι των Ταοϊστών με αυτοκρατορική βούλα . Έχει σκοπό να εξοντώσει όλους τους Shaolin και για αρχή ξεκινάει με τον αδελφό του . Παρέα με τον καλό του φίλο , δαιμονικό Θιβετιανό Lama μοναχό ( Jiang Dao - NINJA THE PROTECTOR , GOLDEN NINJA INVASION , ROBO VAMPIRE ) θα αντιμετωπίσει τον Chih Shim και την παρέα μαχητών που έχει μαζέψει στην τελική αναμέτρηση της ταινίας ...
Ο Pai Mei χρησιμοποιεί την θανατηφόρα τεχνική της Χρυσής Πανοπλίας , όπου μπορεί και απορροφά δυνατά χτυπήματα "κλείνοντας" όλα τα σημεία πίεσης του ανθρώπινου σώματος . Έχει μονάχα ένα αδύναμο σημείο , το οποίο ο Chih θα ανακαλύψει με συνοπτικές διαδικασίες καθώς είχε πάρει μαθήματα για τις αδυναμίες τις συγκεκριμένης τεχνικής από τον αδελφό του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.