Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

THE SHAOLIN KINGBOXER (1979)


Γραμμένο από τον Yue Ham-Ping ( LOVE AND SWORD , KUNG FU KIDS BREAK AWAY ) .
Σκηνοθετημένο από τον Karl Maka ( THE GOOD THE BAD AND THE LOSER , HIS NAME IS NOBODY ) .
Γνωστό και ως IRON FISTS .
O Kuan Tai Chen ( THE BLOOD BROTHERS , HEROES TWO , EXECUTIONERS FROM SHAOLIN ) είναι ο Κάπτεν Chen Tien Ching . Αρχηγός της αστυνομίας και ευτυχισμένος οικογενειάρχης . Η γαλήνη στο σπίτι του κρατάει μέχρι την μέρα που ο αδίστακτος κακοποιός Su Ting Cheng δραπετεύσει από την φυλακή με την βοήθεια της συμμορίας του και τον επισκεφτεί για να πάρει την αναμενόμενα ματωμένη του εκδίκηση ! Οι άντρες του Su σκοτώνουν γυναίκα και κόρη και αφήνουν τον Chen χωρίς αντίχειρα στο καλό του χέρι , καθιστώντας τον ανίκανο να ξανά-χρησιμοποιήσει όπλα !
Το μαρτύριο του Chen γίνεται βουβό και ο ίδιος σφίγγει τα δόντια έχοντας μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του : τον θάνατο του ανθρώπου που του στέρησε την χαρά (και τον αντίχειρα στο καλό του χέρι) .
Ο Mang Fei ( FIVE SHAOLIN MASTERS , 18 SHAOLIN DISCIPLES , 5 KUNG FU DAREDEVIL HEROES ) είναι ο νεαρός κυνηγός επικηρυγμένων , Ting Yi Lan . Δημιουργείται μια άσπονδη φιλία με τον αποφασισμένο για όλα Chen (ο οποίος πλέον φοράει σιδερένιο γάντι στο χέρι που του λείπει ο αντίχειρας) , καθώς και οι δύο άντρες ψάχνουν τον Su για τους δικούς τους λόγους (ο ένας για εκδίκηση , ο άλλος για τα χρήματα της αμοιβής) .
Ο Κακός :
Ο Lau Kar-Wing ( THE INHERITOR OF KUNG FU , THE SPIRITUAL BOXER , DIRTY KUNG FU ) είναι ο αδίστακτος κακοποιός Su Ting Cheng . Αφού σκότωσε την γυναίκα και την κόρη του Chen , τον αφήνει ζωντανό για να υποφέρει τον χαμό τους . Το κόψιμο του αντίχειρα ήταν μπόνους μαρτύριο . Επόμενος σταθμός για τον Su και την συμμορία του είναι το μεγάλο κόλπο στη Black Town . Εκεί σκοπεύει να ληστέψει την πλούσια οικογενεια Kou και σχεδιάζει αποστολή εισβολής στο αρχοντικό . Δεν γνωρίζει πως ο Chen είναι στα ίχνη του .
Η πολυτάραχη ζωή του Su δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη , αφού η προδοσία έρχεται εκ των έσω , με άλλα μέλη της συμμορίας να θέλουν την λεία της ληστείας για την πάρτη τους .
Η τελική μονομαχία μεταξύ Chen και τον κουρασμένο από τις συνεχόμενες συμπλοκές Su είναι καταλυτική .
----------------------------------------------
Οι Shaolin υπάρχουν για άλλη μια φορά μόνο στον τίτλο της ταινίας .
Εντύπωση προκαλούν οι κάφρικες παγίδες THE FIRST BLOOD που έχει στήσει ο Su μέσα σε δάσος για να σταματήσει τους διώκτες τους τρία χρόνια πριν το κάνει ο John Rambo .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.