Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

SHAOLIN DRUNK FIGHTER (1983)


Γραμμένο από τον Ni Kuang ( THE BLADE SPARES NONE , PRODIGAL BOXER , THE SHAOLIN PLOT , LAST EUNUCH OF CHINA ) .
Σκηνοθετημένο από τον To Man-Bo ( MAGIC CURSE ) .
Γνωστό και ως SHAOLIN DRUNKEN FIGHT , ROYAL MONKS .
Ο Ναός του Shaolin είναι ένα ειρηνικό μέρος .  Παρόλο που οι άνθρωποι που κατοικούν εκεί μπορούν να σου σπάσουν τα κόκκαλα με 500 διαφορετικούς τρόπους , η ζωή στο μοναστήρι κυλάει ήρεμα . Μέχρι που οι σατανικοί Ιάπωνες εισβάλουν στην Κίνα .
Την κυριαρχία του τρόμου στην περιοχή παρόλα αυτά την επιβάλει ο Κινέζος διεφθαρμένος κρατικός αξιωματούχος Tiger Ko ( Hau Chiu-Sing - SNAKE IN THE MONKEY'S SHADOW , MONKEY KUNG FU ) .
Ο Ιάπωνας κορυφαίος σαμουράι Lu Shing Yi Pu ( Hyeon Kil-Su - KILL THE SHOGUN , WONDERMAN FROM SHAOLIN , FURY IN SHAOLIN TEMPLE ) ταξιδεύει στην Κινεζική ύπαιθρο με σκοπό την μελέτη των διαφορετικών στυλ μάχης . Για να γίνει ο ίδιος ακόμη καλύτερος , θέλει να δει σε δράση τους μοναχούς μαχητές Shaolin , τους οποίους και θεωρεί κορυφή . Στον δρόμο του προκαλεί όσους περισσότερους μαχητές μπορεί , μέχρι που κάποιος θα παίξει βρώμικα και θα του βάλει δηλητήριο στο φαγητό για να τον νικήσει . Ο Pu θα σωθεί από δύο άλλους άντρες οι οποίοι είναι υπό καταδίωξη από τους μισθοφόρους του Tiger Ko : τον νεαρό Huang Chi Yeh ( Jacky Liu Hong-Yi - FUNNY KUNG FU , THE FINAL DUEL ) και τον θείο του . Ο Ιάπωνας εξαφανίζεται χωρίς ένα ευχαριστώ την επόμενη μέρα ενώ ο θείος πεθαίνει από ξαφνική επίθεση των αντρών του Tiger Ko . O νεαρός ευγενής και τελευταίος επιζώντας της οικογένειας του , βρίσκει καταφύγιο σε έναν ναό Shaolin . Εκεί ξυρίζει το κεφάλι του και αλλάζει το όνομα του σε Wu Yin . Μαθητεύει δίπλα στον "μεθυσμένο" μοναχό Yuen Kong ( Chiang Cheng - THE TIGRESS OF SHAOLIN , TEN MAGNIFICENT KILLERS , MONKEY KUNG FU ) και μέσα στο μυαλό του δεν έχει τίποτε άλλο πέρα από την εντατική προπόνηση για να πάρει ματωμένη εκδίκηση από τον Tiger Ko .
Ο Ko από την άλλη πλευρά των τοίχων του μοναστηριού θέλει απεγνωσμένα τον Yeh νεκρό . Προσλαμβάνει τρεις Νίντζα δολοφόνους για black-ops επιχείρηση εκτέλεσης εντός του μοναστηριού , αλλά αν δεν κάνεις κάτι μόνος σου δεν έχει αποτέλεσμα . Πηγαίνει ο ίδιος και αφήνει τελεσίγραφο παράδοσης του Yeh μέσα σε 10 μέρες με αγγλικά λιμανιού , αλλιώς θα καταστρέψει το μοναστήρι .
Η μοναδική λύση αντιμετώπισης του λυσσασμένου πολέμαρχου είναι το μεθυσμένο κουνγκ φου που θα φροντίσει να τελειοποιήσει ο Yeh μέσα σε 10 μέρες (που ισοδυναμεί με 20 λεπτά κινηματογραφικής ακραίας προπόνησης) !
Ο Ιάπωνας σαμουράι συνέχιζε το οδοιπορικό του στην ύπαιθρο σαν να βρίσκεται σε κάποια άλλη ταινία , μέχρι που εμφανίζεται μπροστά στον Tiger Ko , καλεσμένος των 3 Νίντζα μισθοφόρων που δεν κατάφεραν να νικήσουν τους Shaolin μοναχούς . Σκοτώνει ένα περιστέρι εν πτήση επειδή μπορεί εντυπωσιάζοντας με αυτό τον τρόπο τον Ko που τον καλωσορίζει στην παρέα του και τον ετοιμάζει για την τελική αναμέτρηση με τον Yeh .
Μετά από τρεις αμήχανες σκηνές μάχης με δύο ντουζίνες Νίντζα που μπορούν και γίνονται στην κυριολεξία καπνός , ο Yeh φτάνει στο ραντεβού της συνάντησης με τον Tiger Ko και η δικαιοσύνη σερβίρεται ματωμένη ...
Ο κώδικας τιμής και η μανία παρατήρησης των Κινεζικών πολεμικών τεχνών του Yi Pu δεν του επιτρέπει να αναμετρηθεί με τον άξιο Yeh , οπότε δεν συμμετέχει στο φιάσκο της τελικής αναμέτρησης αφήνοντας ερωτηματικά για τον μεγάλο χώρο που πιάνει η φάτσα του στο κολάζ/εξώφυλλο του dvd .
-------------------------------------------
- Ειδικό Βραβείο Αφίσα Καταζητούμενου , πάει :

Στον καλλιτέχνη που σχεδίασε τον Huang Chi Yeh για να βοηθήσει στην αναζήτηση των Νίντζα μισθοφόρων του Tiger Ko . Αν έφτιαχνε έναν πατατοκέφαλο μπορεί και να τον έβρισκαν πιο γρήγορα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.