Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

SHAOLIN INVINCIBLE STICKS (1978)


Γραμμένο από τους Cheng Hoi-Ching ( GOOSE BOXER , THE SWORD STAINED WITH ROYAL BLOOD , THE VAMPIRE COMBAT ) και Wai San ( SHAOLIN KUNG FU MYSTAGOGUE , INVINSIBLE BUDDISM KUNG FU , FANTASY MISSION FORCE ) .
Σκηνοθετημένο από τον Tso-Nam Lee ( CRAZY NUTS OF KUNG FU , FATAL NEEDLES VS FATAL FISTS , LADY PIRANHA , SHAOLIN VS LAMA ) .
Γνωστό και ως FISTS FROM SHAOLIN .
Ο σατανικός κακοποιός/μάστορας των πολεμικών τεχνών Silver Fox ( Chang Yi - FAST SWORD , SECRET OF THE SHOLIN POLES , EXIT THE DRAGON ENTER THE TIGER , THE VICTIM ) , αποφασίζει να γεμίσει τις ώρες του προκαλώντας σε θανάσιμη μάχη όσους μαχητές ξύλινου κονταριού μπορεί - αναστατώνοντας έτσι για άλλη μια φορά τον ευέξαπτο χώρο των πολεμικών τεχνών και των τεχνιτών μαλλιών καθώς η κατάλευκη μακριά περούκα δεν καλύπτει τελείως τα κατράμι μαύρα μαλλιά του αλλά ενώνεται τέλεια με τα μακριά του βαμβακερά φρύδια .
Ο Silver Fox και οι δύο μπράβοι του εισβάλουν από την μια σχολή πολεμικών τεχνών στην άλλη , προκαλώντας μαθητές και δασκάλους με σκοπό τον δημόσιο εξεφτελισμό τους .
Ο Ku Yung Cheng ( Don Wong - KARATE COP , DEATH DUEL OF KUNG FU , PHANTOM KUNG FU ) είναι ο μοναδικός κληρονόμος της ομώνυμης και καλύτερης σχολής Πολεμικού Κονταριού στην περιοχή , αλλά αντί να προπονείται όπως οφείλει στην ιερή κληρονομιά του , κάθεται και τζογάρει αλλόγιστα , διασκεδάζοντας όλη μέρα .
Η οικογένεια του τον διώχνει εξαιτίας αυτής τους της συμπεριφοράς , μαθαίνοντας του έτσι τι πάει να πει ταπεινότητα - αλλά ταυτόχρονα τον προστατεύει έτσι από το να μη γίνει στόχος του Fox . Περιφέρεται πεινασμένος μέχρι που συναντάει τον Tai Li-Lei ( Kang Chin - MASTER OF THE FLYING GUILLOTINE , SHAOLIN WOODEN MEN , IRON MONKEY ) . O Tai είχε συναντηθεί νωρίτερα με την παρέα του Silver Fox και έμαθε τι πάει να πει πόνος . Μετά από το αναμενόμενο αναγνωριστικό ξυλίκι μεταξύ τους , γίνονται αδελφικοί φίλοι και πάνε μαζί στον θείο του Tai ο οποίος έχει επίσης σχολή πολεμικού κονταριού , για να γίνουν καλύτεροι μαχητές . Ο θάνατος θείου , θείας και ο δικός του από τα χέρια της συμμορίας του Silver Fox θα συμβάλει στην μανία εκδίκησης του Yung . Επίσης ο χαρακτήρας του Li-Lei είναι ο μοναδικός που έχει επιδερμική (στην κυριολεξία) σχέση με την λέξη shaolin στον τίτλο της ταινίας , μόνο και μόνο επειδή έχει ξυρισμένο κεφάλι ...
Ο Ji-Lung Chang ( WU TANG MAGIC KICK , METHOD MAN , NINJA THE VIOLENT SORCEROR ) είναι ο ανώνυμος υπηρέτης του Ku Yung . Εμφανίζεται στο δεύτερο μισό της ταινίας να ειδοποιήσει τον Yung πως ο Silver Fox θα πάει στο σπίτι του να προκαλέσει σε μονομαχία θανάτου τους θείους του .
H Kuang-Li Hsia ( LEG FIGHTERS , FATAL CLAWS DEADLY KICKS , THE BUTTERFLY MURDERS ) είναι η μοναδική γυναίκα μαχητής της ταινίας και η μοναδική που δεν χειρίζεται κοντάρι , μιας και είναι ακόμη μικρή και δεν έχει προπονηθεί αρκετά . Παρόλα αυτά χρησιμοποιεί μια χαρά τα άκρα της και κρίκους , σπάζοντας τα μούτρα όσων την προκαλούν . Μπαίνει στην παρέα του Ku Yung και ρολάρουν μαζί στην Κινεζική ύπαιθρο . Υπάρχει δευτερεύουσα ιλαρή υπόθεση όπου κακομαθημένος κακάσχημος γόνος πλούσιας οικογενείας θέλει να την παντρευτεί με το ζόρι και την απαγάγει (ο πατέρας του είναι επίσης δάσκαλος κονταριού , αλλά όχι τόσο καλός όσο ο Silver Fox) .
Η τελική αναμενόμενη αναμέτρηση μεταξύ Silver Fox και Ku Yung θα γίνει σε κοντινό δάσος μπαμπού μετά από εκτενή προπόνηση του δεύτερου σε κρίκους (;) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.