Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

FURY IN THE SHAOLIN TEMPLE (1982)


Γραμμένο στα γρήγορα από τον Stephen So ( MAJESTIC THUNDERBOLT , DEADLY SWEETHEART ) .
Σκηνοθετημένο με την γνωστή copy-paste μέθοδο φτιάχνω-μια-ταινία-από-τρεις-άλλες-γιατί-δεν-μας-φτάνουν-τα-λεφτά από τον Godfrey Ho ( CHALLENGE THE NINJA ) .
Μερή από ταινίες με τους ίδιους πρωταγωνιστές χρησιμοποιούνται χωρίς ίχνος ντροπής για την πώληση της ταινίας στην δυτική βιντεο-αγορά .
Γνωστό και ως RAIDERS OF SHAOLIN KUNG FU .
Οι δάσκαλοι πολεμικών τεχνών Park και Wang Fu ανταλλάσσουν τους μόλις μηνών γιους τους με την ελπίδα πως κάποια μέρα τα παιδιά τους θα καταφέρουν να συνδυάσουν τα δύο διαφορετικά είδη κουνγκ φου που διδάσκει η κάθε σχολή και να τελειοποιήσουν την απόλυτη τεχνική : αυτή της "Γροθιάς Φάντασμα των Shaolin" και της "Γροθιάς του Δράκου" .
Η φατρία του Όνυχα του Αετού όπου ανήκει ο Wang Fu δεν μπορεί να περιμένει τόσα χρόνια και ο αρχηγός της αποφασίζει να κλέψουν τα ιερά εγχειρίδια των Shaolin ώστε να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα . Κατά την διάρκεια της ληστείας ο Park κατηγορείται άδικα και φυλακίζεται σε μια σπηλιά ...
20 χρόνια μετά :
O Gordon Liu ( THE 36TH CHAMBER OF SHAOLIN ) είναι ο Yueng . Μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του θετού πατέρα του - του Park - κατά την διάρκεια συμπλοκής με Shaolin οι οποίοι νόμιζαν πως τους έχει κλέψει το ιερό χειρόγραφο με τις 72 τεχνικές , ο μικρός βρίσκει καταφύγιο και θαλπωρή μέσα στους τοίχους του μοναστηριού . Εκεί προπονείται μόνος του στις πολεμικές τέχνες και μεγαλώνει υπό αυστηρούς κανόνες μέσα στο μαγειρείο .
O Chang Yi-Tao ( STRANGER FROM SHAOLIN , MANTIS COMBAT , THE HEROIC ONE , SHAOLIN VS LAMA ) είναι ο θετός γιος του Wang Fu , Chi Lueng . Ο Chi έχει τελειοποιήσει την Γροθιά του Δράκου και είναι ο καλύτερος μαθητής της σχολής του , αλλά αρνείται της τιμής που θα του πρόσφερε μια επίσημη αναγνώριση από τον δάσκαλο του . Ο "πατέρας" του του αποκαλύπτει το σχέδιο που είχε με τον καλό του φίλο πριν από χρόνια , αλλά βρίσκεται νεκρός σε σύντομο χρονικό διάστημα .
Ο Yueng καταφέρνει να βρεθεί για λίγο με τον φυλακισμένο θετό πατέρα του , ενώ ο Chi ορκίζεται ματωμένη εκδίκηση για τον θάνατο του δικού του . Οι δύο άντρες θα "συνδυάσουν" κατά κάποιο τρόπο τα δύο διαφορετικά στυλ τους (δεν παλεύουν ποτέ μαζί συνδυάζοντας οτιδήποτε) , αποδίδοντας αιματοβαμμένη δικαιοσύνη σε όλους όσους συνέβαλαν στην διάλυση των οικογενειών τους ...
Ο Κακός :
Ο Gam Kei-Chu ( THE THUNDERBOLT FIST , INVINCIBLE BOXER , LONE SHAOLIN AVENGER  , SHAOLIN DRUNKEN MONK ) είναι ο ανώνυμος αρχηγός της φατρίας του Όνυχα του Αετού ο οποίος συνηθίζει να φοράει Shaolin ιερή ρόμπα . Κλέβει το εγχειρίδιο των Shaolin για να μάθει ο ίδιος τις τεχνικές τους και να εξασφαλίσει την κυριαρχία του στην περιοχή . Είναι υπεύθυνος για τον θάνατο των πατεράδων των πρωταγωνιστών . Παλεύει για λίγο με τον Phillip Ko , κάνοντας σεναριακή πάσα στην τελική σκηνή μάχης με τον διεφθαρμένο μοναχό στο μοναστήρι (ο οποίος ήταν αδελφός του) και τους 18 χάλκινους άντρες .
---------------------------------
Το Βρετανικό dubbing και το δημιουργικό editing του Godfrey Ho φροντίζουν στην επιπλέον ζαλάδα του θεατή - θα μπορούσε άνετα να ρίξει και μια 4η ταινία με Αμερικάνο Νίντζα μέσα - μια καλή ιδέα που θα αρχίσει να την χρησιμοποιεί λίγα χρόνια αργότερα .
Ο Ko εμφανίζεται με διαφορετικά ρούχα στην ίδια υποτιθέμενη σκηνή , ενώ σε άλλες φαίνεται να έχει διαφορετικό κούρεμα . Ο Gordon Liu είναι απλά χρησιμοποιημένο footage από το SHAOLIN DRUNKEN MONK (1981) - δεν πρέπει να τον έχουν πληροφορήσει πως έχει ΄"παίξει" σε αυτή τη ταινία . Οι δύο πρωταγωνιστές δεν πρέπει να συναντήθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα του 1982 αφού όταν φαίνεται ο ένας , ο άλλος έχει πάντα γυρισμένη πλάτη - στην πραγματικότητα του 1979 πάντως σίγουρα συναντιούνται , αφού ή από εκεί έχει δανειστεί στιγμές ο πολυμήχανος Ho , ή η ταινία ξεκίνησε να γυρίζεται το 1979 , σταμάτησε για μερικά χρόνια και ολοκληρώθηκε με τα γνωστά πασπαλίσματα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.