Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

SHAOLIN VS LAMA (1983)


"Όταν είσαι αντιμέτωπος με τον εχθρό , πάντα στόχευε στο πιο αδύναμο σημείο του . Χρησιμοποίησε το Δάχτυλο του Βούδα , βρες τον στόχο και θα ανακαλύψεις πως θα νικήσεις ότι και αν προσπαθήσει να σου κάνει ..."
- Μοναχός στη βιβλιοθήκη
 
Γραμμένο από τον Hsin Yi Chang ( SNAKE & CRANE ARTS OF SHAOLIN , THUNDERING MANTIS ) και σκηνοθετημένο από τον Tso Nam Lee ( EXIT THE DRAGON ENTER THE TIGER , BLACK BELT JONES 2 ) .
Ο Sung Yu Ting ( Alexander Lo Rei - DEVIL KILLER , SHAOLIN CHASTITY KUNG FU , SHAOLIN VS NINJA , NINJA-THE FINAL DUEL ) είναι ένας έμπειρος μαχητής του κούνγκ φου ο οποίος περιπλανιέται στην Κινεζική ύπαιθρο αναζητώντας έναν δάσκαλο πολεμικών τεχνών ο οποίος θα μπορέσει να τον νικήσει και ταυτόχρονα να του μάθει νέες τεχνικές παράδοσης πόνου στους αντιπάλους του . Η επίπονη αναζήτηση του θα τον φτάσει μέχρι τα σκαλιά ενός μοναστηριού Σαολίν . Εκεί θα γνωρίσει τον δάσκαλο Shao Si Yer ο οποίος θέλει να του παρουσιάσει τα διδάγματα του ναού , αλλά δεν μπορεί να τον δεχτεί εντός του μοναστηριού , καθώς το μυστικό χειρόγραφο που περιέχει και τις 72 τεχνικές έχει κλαπεί από έναν άλλο μοναχό , τον Yao Fang Ling ο οποίος το έσκασε από τον ναό 15 χρόνια νωρίτερα !
Ο συγκεκριμένος μοναχός είναι ένας αγύρτης Θιβετιανός Λάμα , ο διαβόητος Χρυσός Τροχός ( Chen Shan - SEVEN STEPS OF KUNG FU , SHAOLIN TEMPLE STRIKES BACK , A FIST FULL OF TALONS , NINJA IN THE USA ) , ο οποίος υπό την μεταμφίεση Σαολίν μοναχού μπήκε στο μοναστήρι και έκλεψε το σημαντικό έγγραφο . Από τότε τριγυρίζει και αυτός στην πολύπαθη Κινεζική ύπαιθρο μαζί με την συμμορία του τα "Ιπτάμενα Γεράκια" σπάζοντας μούτρα και σβέρκους και εξευτελίζει ολόκληρες σχολές πολεμικών τεχνών ζώντας τις έντονες συγκινήσεις που μόνο μια ζωή εγκληματία πολέμαρχου μπορεί να προσφέρει . Όποιος τον δυσαρεστεί τον καθαρίζει χωρίς πολλά-πολλά με θανατηφόρες κινήσεις οι οποίες τελειώνουν με ηχώ . Έχει γίνει ανίκητος από τις τεχνικές που έχει μάθει από το ιερό έγγραφο .
Ο νεαρός Ting μετά την πρώτη του απογοητευτική συνάντηση με τον Χρυσό Τροχό (τον κάνει να φτύσει νερό από τα απανωτά χτυπήματα) θα αποσυρθεί μέχρι να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση , ενώ ταυτόχρονα θα προπονηθεί μέχρις εσχάτων από τον Shao Si Yer εντός μοναστηριού ως νέος μοναχός . Μπόνους εμπειρία θα αποκτήσει αντιμετωπίζοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορους από τα Ιπτάμενα Γεράκια μέχρι να φτάσει  να αντιμετωπίσει τον αδίστακτο Θιβετιανό στην τελική αναμέτρηση .Ο θάνατος του δασκάλου του θα του δώσει πείσμα για εκδίκηση . Η τεχνική Δάκτυλο του Βούδα είναι η μοναδική που θα του δώσει την ικανότητα να νικήσει τον αδίστακτο Χρυσό Τροχό (ο οποίος θα μπορούσε να λέγεται και Χρυσή Ρόμπα μετά την ανέλιξη του σε Λάμα) ...
Η Lee Wai-Wan ( DRAGON BLOWS ) είναι η Siu Yin Ni , κόρη υπόπτου χαρακτήρα ο οποίος πέθανε στα χέρια του Χρυσού Τροχού , η οποία βρίσκεται στον δρόμο του Ting . Την παίρνει υπό την προστασία του , αλλά με την νέα του ιδιότητα ως μοναχός , δεν προχωράει ιδιαίτερα το ειδύλλιο . Ο έρωτας της νεαρής είναι τόσο δυνατός για τον Ting ώστε προσπαθεί να γίνει μοναχή και η ίδια . Ο Χρυσός Τροχός την σκοτώνει στο ξύλο μέσα στο μοναστήρι , εντείνοντας έτσι τα γεγονότα που οδηγούν στο τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Shaolin και Lama σε κάποιο κοντινό λατομείο .
Ηρωικό Φινάλε Πονοκέφαλος :
Ο αινιγματικός Χρυσός Τροχός δεν αντέχει το σπασμένο πόδι μετά την μονομαχία του με τον Βουδιστή πλέον Ting (δεν τον σκοτώνει γιατί απαγορεύεται) και αυτοκτονεί πλακώνοντας ο ίδιος τον εαυτό του στο ξύλο , εξιλεώνοντας τον εαυτό του από όσα είχε κάνει στην διάρκεια της ταινίας με την φράση "Ο Βούδας θα ζήσει μέσα μου αν θυσιάσω τον εαυτό μου για να καταστρέψω τον διάβολο ..." ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.