Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

SHAOLIN TRAITOROUS (1976)


"Μπάσταρδε , τι άσχημος τρόπος !"
- Tin Erh Keng Ευνούχος Διοικητής
 
Γραμμένο από τον Cheung San-Yee ( 18 SHAOLIN DISCIPLES , 18 BRONZEMEN , SNAKE AND CRANE ARTS OF SHAOLIN , FATAL NEEDLES VS FATAL FISTS ) και σκηνοθετημένο από τον Sung Ting-Mei ( THE DEADLY SILVER SPEAR , SHAOLIN RED MASTER ) .
Γνωστό και ως σκέτο TRAITOROUS .
Ο νεαρός βοσκός Shang Yung παρακολουθεί κρυμμένος πίσω από θάμνους τον θάνατο των γονιών του και του ασπρομάλλη κουνγκ φου παππού του . Μόνος πλέον στον κόσμο εναποθέτει τις ελπίδες του στον Βούδα και πηγαίνει στο κοντινότερο μοναστήρι Shaolin για να μάθει πολεμικές τέχνες ώστε να πάρει κάποια στιγμή ματωμένη εκδίκηση .
Τα χρόνια περνάνε κουβαλώντας νερό πάνω σε ατελείωτα σκαλιά και ο μικρός μεγαλώνει και γίνεται ο Carter Wong ( BORN INVINCIBLE , BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA ) . Φεύγει από το μοναστήρι αφού ολοκληρώνει τις σπουδές του στο τσάκισμα κορμών δέντρου με τα χέρια και πηγαίνει στην πόλη για να βρει τους υπεύθυνους της καταστροφής της οικογένειας του ...
Ο Chang Yi ( THE SILVER FOX , ZATOICHI AND THE ONE-ARMED SWORDSMAN , THE INVINCIBLE SWORD , LADY WHIRLWIND ) είναι ο σατανικός ευνούχος αξιωματούχος με την αυτοκρατορική εύνοια , Tin Erh Keng ! Διοικεί την επαρχία μέσα σε κλίμα τρόμου και κυκλοφορεί στην ύπαιθρο σκοτώνοντας κόσμο παρέα με άλλους δύο διεφθαρμένους από την δύναμη βαθμοφόρους , τον Πρώτο Κεφάλι ( Sammo Hung Kam-Bo - EASTERN CONDORS , DRAGONS FOREVER , IP MAN , 14 BLADES , RISE OF A LEGEND ) και τον Αξιωματούχο της Ν. Πόλης ( Wong Fei-Lung - SHAOLIN DEADLY KICKS ) .
Η Polly Kuan ( DRAGON GATE INN , THE GIRL FIGHTER , 18 BRONZEMEN , SHAOLIN DEATH SQUADS , ADVENTURE OF SHAOLIN ) είναι η θετή κόρη του Tin Erh Keng , Hsiao Yun Ehr . Στην πραγματικότητα είναι η Tso Yun Lan , η οποία έχει δώσει ιερό όρκο ματωμένης εκδίκησης εναντίον του σατανικού ευνούχου επειδή σκότωσε και τον δικό της πατέρα πριν από χρόνια . Γνωρίζει από κουνγκ φου και πέφτει στην γοητεία του γυμνασμένου Wong , ο οποίος μπορεί να μαθήτευσε στους Shaolin , αλλά κράτησε την θεατρική περούκα του και εκτός ναού . Οι δύο νέοι θα συμμαχήσουν για να βάλουν ένα οριστικό τέλος στην κυριαρχία των διεφθαρμένων αξιωματούχων , έναν τη φορά .
-----------------------------------------
Το TRAITOROUS του τίτλου κολλάει στον χαρακτήρα της Kuan , καθώς "πρόδωσε" τον θετό της πατέρα λέγοντας ψέματα για την καταγωγή της , ενώ βοηθώντας τον Wong να ξεπαστρέψει τους υπόλοιπους δύο αξιωματούχους του έσκαψε ακόμη περισσότερο τον λάκκο .
Το SHAOLIN μπήκε σφήνα , μιας και ο Wong περνάει κάμποσο καιρό μέσα στο μοναστήρι και ήταν λέξη κλειδί για τους διεθνείς αγοραστές της ταινίας .
Δεν υπάρχει κανένας Shaolin που να προδίδει οτιδήποτε , ώστε να είναι ακριβής ο τίτλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.