Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

CRAZY SHAOLIN DISCIPLES (1985)


 Γραμμένο από τον Woo Sa (αυτό είναι το πρώτο και τελευταίο σενάριο του για ταινία) και σκηνοθετημένο από τον Yau Ga-Hung ( YOUNG COPS , LUCKY GUYS ) .
Γνωστό και ως ENTER THE 36TH CHAMBER OF SHAOLIN , είναι μια από τις τελευταίες ταινίες που έβγαλαν οι Shaw Brothers .
Ο Wong Yu ( BIG BROTHER CHENG , THE FLYING GUILLOTINE , THE SPIRITUAL BOXER ) είναι ο ατίθασος νεαρός Fong Sai Yuk . Μαζί με τον καλύτερο του φίλο Hu Huei Chian ( Chin Siu-Ho - TWO CHAMPIONS OF SHAOLIN , NEW MR. VAMPIRE ) μπαίνουν στο μοναστήρι για να μάθουν τρόπους και πολεμικές τέχνες , αφού στην πραγματική ζωή όλο μπλέκουν σε καυγάδες . Στο μοναστήρι η ατμόσφαιρα είναι κάτι μεταξύ αναμορφωτήριο και βιντεοκασέτα με λυκειακό χαβαλέ , καθώς οι παλιότεροι μαθητές που έχουν ήδη ξυρισμένο κεφάλι ανταγωνίζονται συνέχεια τους καινούργιους με τις μακριές κοτσίδες . Ο τρίτος πρωταγωνιστής που βλέπουμε να συναναστρέφεται με τους δύο φίλους είναι ο επαναστάτης Hong Si Guan ( Lo Meng - INVINCIBLE SHAOLIN , THE FIVE VENOMS , TEN TIGERS OF KWANTUNG , HUMAN LANTERNS ) . Αυτός είναι ο πιο σοβαρός από τους τρεις , γιατί έχει σοβαρό σκοπό και χρυσή σφραγίδα δύναμης . Όλοι μαζί βρέθηκαν εκεί για να αποκτήσουν άσυλο ενάντια στην καταπίεση των Μαντζουριανών .
O Gordon Liu είναι ο Shaolin Μοναχός Wu Qing . Δεν είναι εκπαιδευτής μοναχός μέσα στο μοναστήρι , αλλά στις σκηνές δράσεις συμμετέχει αρκετά ανεβάζοντας το επίπεδο . Η υπόθεση του σεναρίου επικεντρώνεται στους δύο θρυλικούς ήρωες των Shaolin οι οποίοι είναι ακόμη στο ξεκίνημα της εκπαίδευσης τους .
Ο Κακός :
O Lo Lieh ( THE BAMBOO HOUSE OF DOLLS , KILLER CLANS , FIST OF DRAGON , SHAOLIN DEADLY KICKS ) είναι ο Μαντζουριανός Αυτοκρατορικός Φρουρός , Chik Lian Jia . Με την βοήθεια κασκαντέρ και δημιουργικού editing , ο μεσόκοπος Lian Jia είναι θανατηφόρος μαχητής του κουνγκ φου . Φαίνεται να έχει βάλει σκοπό ζωής να αποκτήσει μια χρυσή σφραγίδα που κουβαλάει μαζί του ο Hong Si Guan  καθώς όποιος την έχει μπορεί να κυβερνήσει την Κίνα (;) .
Η τελική μάχη εναντίον όλων των παραπάνω Shaolin είναι λίγο άδικη , αφού ο Lian Jia καταλήγει σοπράνο με ένα χέρι , ένα μάτι και ένα κομμάτι ξύλο χωμένο εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος .
όταν παλεύεις σε μέρη τα οποία είναι 90% από ξύλο , πότε δεν ξέρεις πότε θα ξεφυτρώσει κάποιο μυτερό παλούκι από κάτω σου ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.