Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

SHAOLIN & WU TANG (1983)


"Το κούνγκ φου δεν ανήκει σε κανέναν , μόνο εξελίσσεται  ..."
 
Γραμμένο από τους Pa-Ching Huang ( HEROES OF THE EAST ) , Shu Mei Chin ( INHERITOR OF KUNG FU ) και Chi-Kien Wong .
Σκηνοθετημένο από τον Gordon Liu ( THE 36th CHAMBER OF SHAOLIN , SHAOLIN VS THE EVIL DEAD , KILL BILL VOL.1&2 , THE MAN WITH THE IRON FISTS ) .
Γνωστό και ως SHAOLIN VS WU TANG .
Δύο καλοί φίλοι και άσσοι στις πολεμικές τέχνες , οι Hung Yung-Kit ( Gordon Liu ) και Chou Fong-Wu ( Adam Cheng - THE LEGEND ) είναι πρώτοι μαθητές σε αντίπαλες σχολές , αυτή των Shaolin και αυτή των Wu Tang αντίστοιχα . Το γεγονός αυτό δεν τους εμποδίζει να κάνουν καλή παρέα . Είναι τόσο κοντινοί φίλοι , που η αδελφή του Yung-Kit , Yan-Ling είναι κρυφά ερωτευμένη με τον γόη ξιφομάχο Fong-Wu .
O τοπικός Qing άρχοντας ( Wang Lung Wei ) ενημερώνεται από τους στρατιώτες/χαφιέδες του πως τα στυλ των δύο αντρών είναι πολύ δυνατά (μετά από τυχαία επίδειξη σε μονομαχία που ξεσπάει μεταξύ τους σε τοπικό πορνείο) , οπότε αποφασίζει πως είναι πολύ επικίνδυνα και θα πρέπει να τα μάθει και τα δύο .
Ο αδίστακτος πολέμαρχος δηλητηριάζει τον δάσκαλο των Wu Tang κατά την διάρκεια ενός "φιλικού" παιχνιδιού σκάκι - ως αντάλλαγμα για να του δώσει το αντίδοτο του ζητάει το εγχειρίδιο σπαθομαχίας των Wu Tang ! Ο Fong-Wu τυχαίνει να είναι εκεί και μετά από προτροπή του δασκάλου του πιάνει το σπαθί και κάνει επίδειξη μπροστά στον άρχοντα . Ο δάσκαλος πέφτει πάνω στο σπαθί προσπαθώντας έτσι να προστατέψει τα μυστικά των Wu Tang . O Fong-Wu φυλακίζεται μέχρι να παραδώσει το εγχειρίδιο και σχεδόν πεθαίνει από τις κακουχίες . Μέσω μιας κατασκόπου (που είναι και αδελφή του άρχοντα) που είχε τοποθετήσει μέσα στην φυλακή δίπλα στον Fong-Wu , ο άρχοντας προσπαθεί ταυτόχρονα να μάθει την τεχνική του "Σκιώδους Μπόξινγκ" των Shaolin και την ξιφομαχία των Wu Tang - κάτι που καταφέρνει εν μέρη μιας και δεν παίρνει μαθήματα απευθείας από δασκάλους .
Η απόδραση από την φυλακή θα καταλήξει στην αυτοθυσία της αδελφής του Yung-Kit η οποία θα πέσει δραματικά πάνω στα 6 βέλη των στρατιωτών του άρχοντα που προορίζονταν για τον μακρυμάλλη μορφονιό . Η τελευταία της πνοή στην αγκαλιά του αδελφού της θα ξεκινήσει παρεξήγηση μεταξύ των δύο φίλων οι οποίοι πιστεύουν πως η σχολή του ενός είναι υπεύθυνη για τον θάνατο των αγαπημένων προσώπων του άλλου .
Επιμένοντας πως το να καταστρέψει και τις δύο σχολές για να μην έχει αντίπαλο στην περιοχή είναι καλή ιδέα , ο άρχοντας κανονίζει τουρνουά πολεμικών τεχνών , θέτοντας έτσι αντιμέτωπους τους δύο καλύτερους μαθητές . Οι εκπρόσωποι της κάθε σχολής δεν είναι άλλοι από τους Hung Yung-Kit και Chou Fong-Wu , οι οποίοι πλέον κυκλοφορούν με διαφορετικά ονόματα καθώς έχουν ακολουθήσει τον μοναστικό δρόμο από τις πίκρες που τους κέρασε η ζωή . Στα μοναστήρια του ο καθένας πήρε έξτρα παρανοϊκή εκπαίδευση και έγιναν ακόμη καλύτεροι στις τεχνικές τους (παρακολουθούμε μόνο την Shaolin εκπαίδευση του Yung-Kit) . Για να νικήσουν τον αλαζόνα άρχοντα , ο οποίος πάνω σε μια στιγμή μεγαλομανίας αποκαλύπτει πως αυτός είναι υπεύθυνος για κάθε θάνατο που οδήγησε τους χαρακτήρες στην τωρινή τους κατάσταση , ενώνουν τις δυνάμεις τους ανταλλάζοντας στυλ για να του σπάσουν μια και καλή τα κόκαλα και να του μάθουν πως "το κούνγκ φου δεν ανήκει σε κανέναν , μόνο εξελίσσεται" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.