Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

FIST FROM SHAOLIN (1993)

 
"Χωρίς θέληση ο άνθρωπος δεν μπορεί να κερδίσει . Με θέληση , γίνεται ανίκητος !"
- Wong Fei Hong , Λαϊκός Ήρωας .
 
Γραμμένο από τους Yeung-Ping Sze ( DRAGON BLADE ) και Yan Zhu ( THE HEROIC DEFENDERS ) .
Σκηνοθετημένο από τον Kwok-Wai Lau ( ROGUES FROM THE NORTH ) .
Γνωστό και ως ONCE UPON A TIME IN CHINA: FISTS FROM SHAOLIN .
Βρισκόμαστε στις αρχές του 20ου αιώνα και ο θρυλικός λαϊκός ήρωας Wong Fei Hung θα κληθεί να αντιμετωπίσει αδίστακτους δουλεμπόρους οι οποίοι πουλάνε τους συμπατριώτες του στην Αμερική .
Κινηματογραφικά βρισκόμαστε στα '90ς και η καλωδιακή δράση των χορογραφιών είναι επιληπτική .
O Qun Wang ( PROJECT A , WHEELS ON MEALS ) είναι Wong Fei Hong , ένας από τους 10 Τίγρεις της Canton , πρώην Shaolin μοναχός . Προσπαθεί να επιστρέψει στην Canton και περιπλανιέται με τα πόδια στην Κινεζική ύπαιθρο , μιας και το πλοίο που θα τον μεταφέρει στον προορισμό του θα καθυστερήσει για έναν ολόκληρο μήνα . Θα μείνει επ αόριστον στην κοντινότερη πόλη φτιάχνοντας μια κλινική κούνγκ φου και θα προσπαθήσει χονδρικά μέσα σε 90 λεπτά να διορθώσει όσες περισσότερες κοινωνικές αδικίες μπορεί ! Μαζί με τους μαθητές του , τον θερμόαιμο αλλά αθώο Kuan ( WHITE LOTUS CULT , TAI CHI II ) , τον φυτούκλα με τα πεταχτά δόντια Buck Tooth So και τον χασάπη Wing θα σώσει επίσης όσους Κινέζους έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης στα χέρια σατανικών δουλεμπόρων .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Chun Hua Ji ( THE LEGEND 2 , LEGEND OF THE RED DRAGON , THREE KINGDOMS ) είναι ο Κινέζος δουλέμπορος Master Eleven . Έχει εργολαβία την κατασκευή σιδηροδρόμου . Δεν έχει ίχνος τσίπας πάνω του αφού πέρα από τις συνθήκες δουλείας που επικρατούν στην επιχείρηση του , πουλάει συμπατριώτες του στους καταραμένους λευκούς για να δουλεύουν τσάμπα στα ορυχεία χρυσού της Αμερικής .
Ο Jian-Guo Chiu ( THE SOUTH SHAOLIN MASTER PART II , ONCE UPON A TIME IN CHINA ) είναι ο διεφθαρμένος στρατιωτικός αξιωματούχος της περιοχής , Wu . Τα παίρνει από τον Master Eleven για να κάνει τα στραβά μάτια σε ότι αφορά την παράνομη μεταφορά εργατών στην Αμερική . Συχνάζει σε πορνεία καπνίζοντας όπιο τις ελεύθερες ώρες του .
----------------------------------------
Οι Shaolin πάλι υπάρχουν μόνο στον τίτλο της ταινίας και στο σύντομο ιστορικό του Wong Fei Hung στην αρχή όπου χρησιμοποιείται υλικό από το SHAOLIN TEMPLE (1982) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.