Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

THE SHAOLIN AVENGERS (1976)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Cheh Chang ( THE ONE-ARMED SWORDSMAN , THE 5 DEADLY VENOMS ) .
Γνωστό και ως THE INCREDIBLE KUNG FU BROTHERS .
Πρόκειται για την εκτενέστερη κινηματογραφική αναφορά στην θρυλική ζωή δύο ηρώων των Shaolin , των Fong Si Yu και Hu Wei Chien , καθώς οι περιπέτειες τους έχουν ξαναδραματοποιηθεί στα HEROES TWO (1974) και MEN FROM THE MONASTERY (1974) - η συγκεκριμένη ταινία θεωρείται remake του δεύτερου με τους ίδιους ηθοποιούς να εκτελούν καλύτερα τις σκηνές δράσης έχοντας έξτρα δύο χρόνια προπόνησης στις πολεμικές τέχνες κάτω από την ζώνη τους .
Ο ναός των Shaolin καταστρέφεται για άλλη μια φορά και είναι στα ατσαλένια χέρια των μαθητών να αντισταθούν ενάντια στους Μαντζουριανούς δυνάστες ...
O Alexander Fu Sheng ( HEROES TWO , MEN FROM THE MONASTERY , SHAOLIN TEMPLE ) είναι ο λαϊκός ήρωας Shaolin μοναχός , Fong Si Yu . Το σενάριο επικεντρώνεται κυρίως σε αυτόν , καθώς σε αυτή τη ταινία παρακολουθούμε όλες τις κρίσιμες στιγμές που τον διαμόρφωσαν ως χαρακτήρα : από τον θάνατο του πατέρα του , την προπόνηση του στο κούνγκ φου από την μητέρα του , την βάπτιση του μέσα στα λουτρά κρασιού όπου απέκτησε την θαυματουργή ανθεκτικότητα στο σώμα του (πέρα από το μοναδικό "αδύναμο" σημείο του , αυτό των αχαμνών) , την εκρηκτική μονομαχία πάνω στους πασάλους με τον Tiger Lei ( Fei Lung ) και την μέχρις εσχάτων μάχη του με τους Μαντζουριανούς που κατέστρεψαν τον ναό των Shaolin (γεγονότα που υπήρχαν ξεχωριστά σε προηγούμενες ταινίες , αλλά ποτέ όλα μαζί σε μια) .
Ο Kuan-Chun Chi ( MEN FROM THE MONASTERY , FIVE SHAOLIN MASTERS , IRON MONKEY ) είναι ο Hu Wei Chien . Θέλοντας να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του , καταλήγει στο μοναστήρι όπου και μαθητεύει δίπλα στον Fong Si Yu για να καλυτερεύσει την τεχνική του .
O Billy Tang είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Fong Si Yu , Fang Xiao-yu . Θυμάται με αγάπη το πως μαστίγωσε 999 (!) φορές τον αδελφό του ώστε να κυκλοφορήσει το αίμα μέσα στο σώμα του για να απορροφήσει καλύτερα τα βότανα που ελαττώνουν την αίσθηση του πόνου και να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση του σε ανίκητο μαχητή του κούνγκ φου .
Οι τρεις ήρωες εμπλέκονται σε μια ονειρική δομή ιστορίας που είναι γεμάτη από αναμνήσεις οι οποίες εξιστορούν την ανάπτυξη των χαρακτήρων , την ίδια στιγμή που τους βλέπουμε να πλακώνουν αλύπητα ορδές Μαντζουριανών στρατιωτών μέχρι την τελική αναμέτρηση με τον σατανικό ασπρομάλλη Ταοϊστή Ιερέα Pai Mei ( Hui Lou Chen - FEARLESS HYENA Ι&ΙΙ ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.