Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

INCREDIBLE SHAOLIN THUNDERKICK (1982)


"Και τώρα μπάσταρδε θα σου κάνω ότι έκανες στον πατέρα μου μέσα στο δάσος 10 χρόνια πριν !"
- Hsu Jun
 
Γραμμένο από τον Howard Szeto (που δεν είμαι σίγουρος ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο , γιατί μετά από αυτή τη ταινία "εξαφανίστηκε") και σκηνοθετημένο ως κωμωδία από τον Godfrey Ho ( NINJA TERMINATOR ) σε μια προσπάθεια να εξαργυρώσει 4 χρόνια αργότερα τον κακό χαμό από την εισπρακτική επιτυχία του DRUNKEN MASTER (1978) .
Γνωστό και ως WATER RETAILER OF SHANDONG και IMMORTAL KUNG FU .
Ο Hsu Jun ( Benny Tsui - 7 STAR GRAND MANTIS ) είναι ο βλακέντιος νεροκουβαλητής με την ισομετρική περούκα Casanova Wong ο οποίος μετά από καθημερινούς εξευτελισμούς που δέχεται από τοπικούς τσαμπουκάδες με κόκνεη Αγγλική προφορά προσπαθεί να μάθει κουνγκ φου στη ζούλα παρακολουθώντας κρυφά άλλους μαχητές . Η κατάντια του στον κόσμο των πολεμικών τεχνών κρατάει μέχρι τη μέρα που θα γνωρίσει τον γερο-μεθύστακα ( Eagle Han Ying - SHAOLIN DRUNKEN MONKEY , 10 SHAOLIN DISCIPLES , SHAOLIN AND TAICHI , SOUTH SHAOLIN VS NORTH SHAOLIN , NINJA VS SHAOLIN GUARDS ) άσσο στην μπουνιά που ζει στο δάσος και που ΔΕΝ του μαθαίνει μετά από καθημερινές συναντήσεις και επίπονα παρανοϊκή προπόνηση την "μεθυσμένη" τεχνική της "Απίθανης Αστραποκλωτσιάς Των Shaolin" που θα μπορούσε να κολλήσει κάπως με τον τίτλο της ταινίας (του μαθαίνει κάποια άλλη τεχνική η οποία δεν έχει καμία σχέση ούτε με Shaolin , ούτε με μεθύσι από κρασί , ούτε με κλωτσιές κεραυνού) !
Έχοντας ξεπεράσει τον εαυτό του , ο Hsu Jun θα κληθεί να αντιμετωπίσει την αδίστακτη συμμορία με το εκκεντρικό κούρεμα (εκρηκτικός συνδυασμός καραφλο-κοτσίδας με μοϊκάνα) που ακούει στο όνομα Τίγρη Με Λευκά Μάτια και έχει νεαρό αρχηγό ο οποίος ντουμπλάρεται από Άγγλο που σίγουρα έχει κάνει καρικατούρα κακοποιό δεκαετίας '30 σε κινούμενα σχέδια .
Ο αρχηγός θα τις φάει από τον δάσκαλο του νερουλά και θα αναγκαστεί να καλέσει σε βοήθεια τον ασπροφρύδι θείο του Tsun Tei όπου φαίνεται να μην μασάει τα λόγια του σε θέματα κούγνκ φου και αναγνωρίζει αμέσως τον δάσκαλο ως τον περιβόητο Σιδερένιο Όνυχα - παλιό του συμμαθητή στο κούνγκ φου .
Ο θείος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και με τον Hsu Jun , μιας και όταν ήταν νεότερος είχε σκοτώσει τον πατέρα του σε μονομαχία μέσα σε δάσος . Επιπλέον δράμα δημιουργεί το γεγονός πως ο αχρείος αρχηγός των Τίγρη Με Λευκά Μάτια απαγάγει την κοπέλα του Hsu Jun , Misa (η γυμνή κοπέλα στην πικάντικη αφίσα της ταινίας) για να την κάνει δική του .
Για να πάει ακόμη πιο μακριά η βαλίτσα της δραματουργίας , οι λακέδες του Τίγρη πολτοποιούν τα γεννητικά όργανα του Hsu με έναν πάσσαλο , τα κόβουν και τα πετούν μακριά μετά από τελεσίδικη απόφαση του αρχηγού τους , στρέφοντας την υπόθεση σε εντελώς άλλη κατεύθυνση αφού πλέον ο Hsu αρχίζει να ντύνεται και να φέρεται σαν γυναίκα . Το καλαμπούρι με τον γυναικωτό Hsu δεν κρατάει για πολύ ώρα , αφού ο δάσκαλος του του επαναφέρει τον ανδρισμό μετά από εκτενή διαδικασία μυστικιστικού βελονισμού (;)!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , ο Hsu καταφέρνει να νικήσει τον Tsun Tei "μεθώντας" μετά από κατάποση δύο κουβάδων νερού , τεχνική την οποία δεν είχε διδαχτεί ποτέ από τον δάσκαλο του ...
------------------------------------------
Η ταινία σώζεται από τις δυναμικές χορογραφίες του Eagle Han Ying και την LGBT ανατροπή στην ζωή του ήρωα - κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί σε ταινία του είδους από τότε .
Shaolin βλέπουμε μόνο στον τίτλο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.