Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

STRANGER FROM SHAOLIN (1977)

  
"Δεν έχει σημασία πόσα δάκρυα θα κλάψεις , δεν πρόκειται να ξεπλύνουν το αίμα της οικογένειας σου ..."
 
Γραμμένο από τον Ni Kuang ( THE TWELVE GOLD MEDALLIONS , PRODIGAL BOXER , THE SHAOLIN PLOT ) και σκηνοθετημένο από τον Tony Liu Jun-Guk ( STRANGER FROM SHAOLIN , THE MASTER , BASTARD SWORDSMAN ) .
Γνωστό και ως A FIGHT BETWEEN FLYING TIGERS , FIST OF FLYING TIGER .
Οι Μαντζουριανοί έχουν καταλάβει την εξουσία στην Κίνα και οι τελευταίοι υποστηρικτές των Ming κρύβονται σε μοναστήρια μαθαίνοντας πολεμικές τέχνες .
Η νεαρή Yim Wing Chun ( Cecilia Wong Hang-Sau - SHAOLIN EX MONK , DIRTY KUNG FU , SHAOLIN MANTIS ) παίρνει εντολή από τον πατέρα της ο οποίος είναι μεγάλος υποστηρικτής των Ming να πάει σε ένα μοναστήρι να κλειστεί , καθώς οι Μαντζουριανοί πέρα από δολοφόνοι είναι και βιαστές . Πέρα από την σωματική της ακεραιότητα , κινδυνεύει άμεσα και η τιμή της αν την πετύχουν μονάχη στον δρόμο . Την στιγμή του αποχαιρετισμού , Μαντζουριανή περίπολος πέφτει πάνω της και ο πατέρας επεμβαίνει , χάνοντας την ζωή του . Εκείνη καταλήγει καταζητούμενη και τραυματισμένη , μέχρι την μοιραία της συνάντηση με έναν άγνωστο άντρα ( Tony Liu Jun-Guk ) ο οποίος θα της αλλάξει την ζωή ... Το γεγονός πως η Yim δεν είναι αγόρι , εμποδίζει τον κύριο Ho (όνομα που εμφανίζεται από το πουθενά) να την συστήσει στον κοντινό Ναό των Shaolin για εκπαίδευση - αυτό όμως δεν θα την εμπόδιζε να ντυθεί σαν αγόρι για να γίνει δεκτή ! Ο κύριος Ho με τα πολλά στέλνει μια επιστολή σε έναν μοναχό δάσκαλο εκεί , τον San Te ( Wong Kwok-Leung - BRAVEST FIST , BRUCE AND SHAOLIN KUNG FU , BLIND FIST OF BRUCE ) με τον οποίο ήταν παλιοί συμμαθητές , μπας και τον πείσει να δεχτεί την Yim στο μοναστήρι .
Η Yim φτάνει στον ναό , εκπαιδεύεται στα κρυφά παρόλες τις αντιξοότητες της παρανοϊκής προπόνησης και επιστρέφει μετά από δύο χρόνια με έναν και μόνο σκοπό . Να εκδικηθεί τον καταραμένο Μαντζουριανό (βλέπε παρακάτω) .
Παρόλο που θα περίμενε κανείς να επιδείξει κάποιον δυναμισμό  , η Yim αναλώνεται σε μιξοκλάματα μεταξύ των ημίγυμνων συμμαθητών της που δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως δεν είναι αγόρι και του δασκάλου της , μέχρι να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα ...
Η τεχνική της Yim δεν είναι ακόμη τόσο καλή ώστε να καταφέρει να νικήσει τον Kang σε μάχη σώμα με σώμα , οπότε το τελευταίο μισάωρο εκπαιδεύεται με γυναίκα δάσκαλο σε διαφορετική τοποθεσία .
Ο Chang Yi-Tao ( RETURN TO THE 36TH CHAMBER ), FURY IN SHAOLIN TEMPLE , SHAOLIN VS LAMA ) είναι ο αδελφός Choi , ο πιο κοντινός από τους συμμαθητές της Yim . Καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με τον όμορφο Yim όταν τον αγκαλιάζει για να γιορτάσουν μια επιτυχία του . Παρόλα αυτά κρατάει το μυστικό . Δίνει όρκο πίστης και παντοτινής φιλίας εκτός ναού - είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να την βοηθήσει όποτε εκείνη τον χρειαστεί .
Ο/οι Κακός/οι :
Ο Thompson Kao Kang ( FINGERS THAT KILL , TEN MAGNIFICENT KILLERS , CRACK SHADOW BOXERS ) είναι ο ασπρομάλλης Μαντζουριανός Διοικητής της περιοχής Λόρδος Kang , οποίο αποκαλούν και Βασιλιά . Την αράζει στον θρόνο του και επιθεωρεί τα τοπικά γκομενάκια μόλις κλείνουν τα δέκατα έκτα έτη ζωής (;) . Πέρα από τα γούστα που βγάζει εκμεταλλευόμενος την θέση του , ο Kang θέλει οπωσδήποτε να βρεθεί η Yim . Πέρα από την εμπειρία του στις πολεμικές τέχνες , το αδίστακτο του χαρακτήρα του πλαισιώνεται και από την θανατηφόρα χρήση της μακριάς κοτσίδας του .
Το μένος του είναι τόσο μεγάλο , που προσπαθώντας να βρει την Yim (μάλλον είχε κλείσει τα 16 και εκείνη) , σκοτώνει και τον κύριο Ho , ρίχνοντας και άλλο λάδι στην φωτιά της εκδίκησης που σιγοκαίει ήδη μέσα στην αποφασισμένη κοπέλα .
Ο Kang δέχεται υποδείξεις από ανώτερο του να καθαρίσει τον Νότο από όλους τους επαναστάτες και με διαταγή του Αυτοκράτορα παίρνει υπό τις επίβλεψη του έναν σαμουράι απευθείας από την Ιαπωνία , τον κύριο Kim ( Bruce Cheung Mong - KILL THE SHOGUN , LONE SHAOLIN AVENGER , SHAOLIN DRUNKEN MONKEY ) ο οποίος έχει την θανατηφόρα φήμη του πιο γρήγορου ξιφομάχου .
Ο Chan Lau ( THE HEROIC ONES , FINGERS THAT KILL , ENTER THE DRAGON , THE 36 DEADLY STYLES ) είναι ο τελευταίος μαχητής που μπαίνει στην ομάδα των Μαντζουριανών . Εδώ υποδύεται τον σατανικό Ταοϊστή Μοναχό . Αναλαμβάνει να προσλάβει περισσότερους "ειδικούς" για να επιτεθούν όλοι μαζί στους Shaolin .
Ο Kang εν το μεταξύ γίνεται ακόμη πιο ανθεκτικός όλα αυτά τα χρόνια που κρατάει η εκπαίδευση της Yim (τέσσερα στο σύνολο) , πίνοντας αίμα μικρών παιδιών ! Η βαμπιρική του συνήθεια αναζωογόνησης του σώματος του δεν θα τον βοηθήσει εναντίον της καινούργιας τεχνικής που έχει αναπτύξει η Yim , την "Γροθιά Wing Chun" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.