Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

SHAOLIN DEADLY KICKS (1977)


Γραμμένο από τον Hsiang Kan Chu ( EASTERN HEROES , JADE DAGGER NINJA ) και σκηνοθετημένο από τον Wu Ma ( A CHINESE GHOST STORY , ONCE UPON A TIME IN CHINA ) .
Γνωστό και ως THE FLASH LEGS , THE ULTIMATE EIGHT FEET .
Οι διαβόητοι κακοποιοί της συμμορίας 8 Δράκοι διαπράττουν ληστεία μετά πολλαπλών φόνων και χωρίζουν τον παζλ-χάρτη της κρυμμένης λείας σε 8 κομμάτια , παίρνοντας ο καθένας από ένα . Δίνουν βαρύ όρκο επιστροφής σε τρία χρόνια για να βρουν μάλλον χρυσάφι , καθώς το άγχος να μην συλληφθούν τους κάνει έξτρα παρανοϊκούς .
Αδέκαστος εκπρόσωπος του νόμου θα κινήσει γη και ουρανό σπάζοντας τα μούτρα των Δράκων για να αποκτήσει και τα 8 κομμάτια .
Ο Tao Liang-Tan ( THE HOT THE COOL AND THE VICIOUS , THE HAND OF DEATH , THE SECRET OF THE SHAOLIN POLES , SHOWDOWN AT THE COTTON MILL ) είναι ο Fong Yee . Αστυνόμος με συνείδηση , αίσθημα ευθύνης και γρήγορα πόδια . Παριστάνει τον κρατούμενο φυλακών με σκοπό να έχει από κοντά ένα μέλος των Δράκων ο οποίος πιάστηκε προσπαθώντας να κάνει κι άλλη ληστεία λίγες μέρες μετά τα φονικά .
Ακολουθώντας τακτικές κάλυψης απόκρυψης για τα επόμενα τρία χρόνια της ζωής του , ο Yee θα καταφέρει να μαζέψει τα 6 από τα 8 κομμάτια του παζλ μέχρι που η κακιά στιγμή θα τα φέρει έτσι και θα βρεθεί τραυματισμένος από μαχαίρι στην πλάτη έπειτα από προδοτική ενέδρα !
Θα προσπαθήσει να βρει βοήθεια τρικλίζοντας μέσα στο δάσος μέχρι που χάνει τις αισθήσεις του . Ξυπνάει την επόμενη μέρα σε ένα άγνωστο σπίτι . Εκεί μένει μια όμορφη κοπέλα , η Jade ( Chung-Erh Lung - MASTER OF THE FLYING GUILLOTINE , SHAOLIN WOODEN MEN ) την οποία είχε βοηθήσει λίγες μέρες νωρίτερα εναντίον κάτι ληστών . Η Jade γνωρίζει επίσης κουνγκ φου . Ο πατέρας της κοπέλας ( Wong Hap ) τυχαίνει να είναι ο αρχηγός της συμμορίας που ψάχνει ο Yee , ο οποίος προς το παρόν είναι απασχολημένος με το να τελειοποιεί την αυθαίρετη τεχνική του στις "Θανατηφόρες Κλωτσιές των Σαολίν" για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση (κάπου εδώ κολλάει το Σαολίν του τίτλου , γιατί κατά τα άλλα , το μοναστήρι δεν φαίνεται ούτε με κιάλια) .
Μετανιωμένος ο πατέρας της κοπέλας που είναι φανερά ερωτευμένη με τον τραυματισμένο γόη , αποφασίζει να δώσει το κομμάτι του χάρτη στον μέλλοντα γαμπρό του Yee σε μια προσπάθεια εξιλέωσης των αμαρτιών του , αλλά ο υπαρχηγός των Δράκων , ο "Χαρακωμένος Δράκος" ( Lo Lieh ) δεν σκοπεύει να το αφήσει έτσι και τον σκοτώνει θέλοντας τον χάρτη για τον εαυτό του .
Yee , Jade και Lieh θα μονομαχήσουν μέχρις εκρηκτικού θανάτου στο σημείο που είναι κρυμμένος ο θησαυρός σε μια σκηνή ότι-να-ναι χορογραφημένης δράσης "Θανατηφόρων Κλωτσιών των Σαολίν" εναντίον "Θανατηφόρων τσουγκρανο-γάτζων σε αλυσίδα" !
------------------------------------------
O Fei "Master Betty" Lung ( TIGER & CRANE FIST , KUNG POW ) είναιι ένας από τους Δράκους , αυτός με το όπλο "μοιρογνωμόνιο με καρφιά" .
Ο Kong Kam ( SHAOLIN VS LAMA ) είναι επίσης μέλος των Δράκων (και ο μοναδικός που περνάει για σαολίν λόγο ξούρας στο κεφάλι) με την ιστορία του να είναι η πιο δραματική , καθώς η τυφλή μάνα και το άρρωστο παιδί του τον ανάγκασαν να ζει στην ανέχεια και την παρανομία . Τρία χρόνια μετά την ληστεία παριστάνει τον ξυλουργό , αλλά δεν μπορεί να παραπλανήσει την διαπεραστική ματιά του Yee ο οποίος του υπόσχεται πως θα τον αφήσει ελεύθερο αν του δώσει το κομμάτι του χάρτη . Σεναριακή παρεξήγηση οδήγησε σε άλλη μια μονομαχία μέχρι θανάτου και τον Yee να δίνει χρήματα για το άρρωστο παιδί στην τυφλή μάνα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.