Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

SHAOLIN DRUNKEN MONK (1981)


 "Από που είσαι ;
- Έρχομαι από την κόλαση !"
 
Σκηνοθετημένο από τον Ulysses Au-Yeung Jun ( THE PRODIGAL BOXER , THE SECRET OF THE SHAOLIN POLES , THREE SHAOLIN MUSKETEERS ) .
Γνωστό και ως DRUNKEN MARTIAL ARTS , DRUNK 8 BLOWS , CRAZY 8 BLOWS .
Ο Gordon Liu ( KILL BILL VOL.1&2 ) είναι ο Lau Chung . Μετά τον θάνατο των γονιών του τρέπεται σε φυγή για να γλυτώσει , αλλά ορκίζεται ματωμένη εκδίκηση γλυτώνοντας από βέβαιο πνιγμό σε ποτάμι . Σύντομα θα συναντήσει έναν ερημίτη , πρώην Shaolin , νυν αλκοολικό , ο οποίος θα τον μυήσει σε επίπονο τρόπο στα μυστικά του μεθυσμένου Shaolin κουνγκ φου μέχρι να ενηλικιωθεί !
Ο Chung θα απαγάγει με συνοπτικές διαδικασίες την Ying-Ying ( Chang Mi-Hee - EVEN THE SUN IS SOBBING ) κόρη ενός από τους πέντε υπεύθυνους για τον θάνατο των γονιών του , με σκοπό να τον βγάλει από την κρυψώνα του , αλλά στην πορεία ο έρωτας θα δυσκολέψει τα πράγματα αφού οι δύο νέοι γνωρίζονται από μικρά παιδιά . Με την βοήθεια ενός μονόχειρα μαχητή ο οποίος περιπλανιέται και αυτός στον ατελείωτο δρόμο της εκδίκησης και των εκκεντρικών κομμώσεων , ο Lau Chung θα αντιμετωπίσει μέχρι τον θανάτο τους ανθρώπους που του στερήσαν την οικογένεια .
Ο Kim Wuk ( SHAOLIN DRUNKEN MONKEY , 10 SHAOLIN DISCIPLES , MANTIS UNDER FALCON CLAWS ) είναι Kam , ο μυστηριώδης μονόχειρας που βοηθάει τον Lau Chung χωρίς να πιστοποιεί ποτέ την φιλία τους . Το γεγονός πως δεν ήθελε να είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης του στέρησε το χέρι του όταν ο Lau Chung ήταν μικρό παιδί . Από τότε ψάχνει τον αρχηγό Wong Kin Chung για να πάρει εκδίκηση . Το καθυστέρησε τουλάχιστον 10 χρόνια γιατί όπως αποδείχτηκε "ερχόταν από την κόλαση"/η ζωή του ήταν κόλαση με ένα χέρι , κτλ .
Ο Κακός :
Ο Eagle Han Ying ( THE FEARLESS HYENA , SHAOLIN DRUNKEN MONKEY , INCREDIBLE SHAOLIN THUNDERKICK ) είναι ο Wong Kin Chung , ο αρχηγός της συμμορίας που σκότωσε τους γονείς του Chung για μια σφραγίδα που θα του έδινε μεγάλη πολιτική δύναμη και τον έλεγχο της σχολής κουνγκ φου της οικογένειας του Lau Chung !
Το μεγαλύτερο λάθος του πέρα από την αλαζονεία του , ήταν που άφησε ζωντανό τον τελευταίο απόγονο . Τα βάζει και με τον μονόχειρα και με τον Lau Chung , μη μπορώντας να αντιμετωπιση την μικτή τεχνική μέθυσος/γυναικωτός (;) του δεύτερου (ο δάσκαλος μόνο στο μεθύσι τον προπόνησε , το άλλο δεν ξέρω πως του βγήκε) .
Την στιγμή του θανάτου του η κόρη του αυτοκτονεί ντροπιασμένη από την εγκληματική συμπεριφορά του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.